Jump to content

Achizitie auto BMW

oSerX

Recommended Posts

Ma cam gandesc de prin decembrie sa schimb o masina ... Initial as fi vrut x3 2.0d, mi'e cam teama cu motorul de 2l diesel ... si am pus in standby dorinta de achizitie !

Cu toate ca sunt diferente de clase, mai mult ma intereseaza partea de motorizare - putere, cum se simte puterea pe masina si consum - va rog faceti abstractie de marimea masinii.

1. ma uitam la 118i pt motorul de 1.6turbo care pare ca ofera performante foarte interesante - cum sta la consum de combustibil ?? este o masina interesanta ca motorizare ?

2. 328i - imi face cu ochiul motorul asta nou - cu toate ca mi'e cam teama tocmai de motor in sine .. in fine --- am vazut "declaratii" de consum de prin sua, acum aproximativ o luna ... pare ok afara, mai ciudatel in oras, dar avand in vedere ca si pe coupe ating 10-12 in oras, cutie automata cu AC si viteze mai neortodoxe ...

Parca motorul asta de 2l biturbo benzina este si pe x3 - dar vad doar pe bmw.de ca exista, in ro nu pot selecta nimic !

-- ma gandesc la motoare pe benzina caci de la noua generatie de diesel, dupa primele cateva luni deja motorul incepe sa fie mai zgomotos, trepideaza in functie de calitatea combustibilului ... etc ... vreau motor pe benzina sa nu mai simt vibratii si alte incoveniente. De prin 2002 nu am mai condus o masina cu motor pe benzina. S'a intamplat o singura data si am subturat motorul grav :) - oricum vreau cutie automata, deci nu o sa ma lovesc de treaba asta !

Aveti idee cam la ce discounturi se pot ajunge la 118i, 328i sau x3 2.0d ? Am fost azi la MHS, dar eram dormit doar vreo 2-3 ore in 30 de ore si nu aveam dispozitia necesara de a palavragi.

Edited by oSerX

Am avut ocazia sa merg si cu 118i si cu 328i, ambele sunt impresionante. Seria 1 este foarte agila, iar motorul ala raspunde foarte promp.

Dar personal as alege 328i, mi-a placut foarte mult ce au reusit sa scoata din 2.0 si cum se simte :)

Edit: Totusi, daca as fi in locul tau, as mai astepta putin pana lanseaza 125i (2.0 turbo 220 cai si 228Nm). Caz in care clar 125i e cea mai buna varianta :)

Initial, eu eram setat pe X3 2.0d

Dpdv al fiabilitatii, masina sta excelent, a primit foarte multe review-uri pozitive. Singurele 2 minusuri au fost considerate suspensiile exagerat de tari si calitatea materialelor sub standardele cu care si-a obisnuit BMW clientii.

Atata de mult am studiat si cautat, ca...am ales seria 5.

Sunt perfect multumit de alegerea facuta. :yahoo:

@alex - cum era partea de consum ? - as minti sa zic ca nu ma intereseaza pentru ca merg mult in stanga in dreapta si nu vreau sa pompez bani aiurea in rezervor. am fost obisnuit cu dieselurile astea de 2l si consumuri infime - deja de putin timp imi fac "curaj" pt motoare pe benzina :)

sincer - nu mai vreau sa simt trepidatii :)

LE: la suspensii cum se prezinta noul seria 3 ?? seria 1 este tot asa de rigid ca seria 1 vechi ?

am mers cu seria 1 in spate la coupe si am ramas un pic uimit cat de mult "joaca" caroseria pe denivelari - cel putin partea din spate este foarte rigida !

si la seria 1 actuala si la coupe simt extrem de bine toate micile denivelari din carosabil ... imi iau la claxoane si injuraturi pe la trecerile cu calea ferata, in intersectii cu tramvaie... eu trec peste cu 5-10-15km/h. Franez, apoi trec incetisor !

Edited by oSerX

si la seria 1 actuala si la coupe simt extrem de bine toate micile denivelari din carosabil ... imi iau la claxoane si injuraturi pe la trecerile cu calea ferata, in intersectii cu tramvaie... eu trec peste cu 5-10-15km/h. Franez, apoi trec incetisor !

si eu fac la fel , ii las sa gesticuleze , mai opresc masina uneori , poate-i doare ceva

328i: 8.5/5.2/6.4 l/100km urban/extra-urban/combined

Cred ca nu sare de 12-13 urban si 7-8 extraurban. :thumbsup:

eu cred ca ia 15 lejer pe automat

nu stiu ce sa zic ... dar un x3 complet echipat e muuult mai ieftin. daca si garantia este internationala... adica ma intreb, daca eu ca cetatean sua vin in europa cu x3-ul si mi se defecteaza ... nu ma repara nimeni ?? nu cred ...

cred ca ar trebui actualizate hartile de navigatie ... si ceva pe acolo :)

LE: am configurat un x3 2.8i destul de multe optiuni ( cam toate :D ) 37500eur ( probabil mai sunt ceva taxe de "drum" - vreo 2000eur max si ceva sale tax - caci parca au asa ceva in sua )

Edited by oSerX

Garantia este internationala? La majoritatea marcilor nu e, motiv pentru care achizitionarea masinii din SUA nu mai este atat de roz.

parca te pun sa semnezi aia ceva act in usa ca nu exporti masina nu stiu cat timp, sau lege, nu-mi amintesc

wlf explica pe larg mai demult, e posibil sa ma insel totusi