Jump to content

Filtre polen simplu/carbon activ

slefbb

Recommended Posts

am ajuns in acest weekend prin targ pe la vitan pentru ca n-am mai fost de ceva timp si am zis sa vad care mai e treaba...

oricum pentru mine totul este suspect in targul acela..orice ai vrea sa cumperi are un semn de intrebare :)) (poate exagerez un pic) ..si aici nu ma refer la masini, ca nu as cumpara principial niciodata de acolo

mi-a spus o cunostinta de un tip (turc parca) care vinde in targ filtre de polen pentru orice masina la preturi bune (tipu acesta sustine ca produce si distribuie in mai multe locuri)

l-am gasit intamplator si l-am intrebat cat costa pentru E60 si ambele filtre erau 50 ron (aratau..ca unele noi :) )

acum intrebarea mea este ce poate fi atat de rau la acele filtre? totusi e diferenta foarte mare de la 250 la 50 ron.

la urma urmei, le schimbi la 5000km ..

Filtru polen simplu Mann fara carbon activ (alb) am si eu luat de anul trecut. Vezi primele 2 poze. In ultima e cel vechi innegrit bine.

A trebuit sa-l schimb neaparat si n-aveam de unde sa iau atunci original.

Dar am dat pe asta cam 100lei din ce-mi aduc minte.

post-53276-0-39780200-1335171988_thumb.jpg

post-53276-0-81757900-1335171999_thumb.jpg

post-53276-0-71622100-1335172006_thumb.jpg

Edited by Andrei_VUV

Microfiltrul original pt E90 m-a costat 150 lei la BMW, dar e fara carbon activ. Am vrut sa le sa spun sa-mi puna cu carbon activ dar am uitat. E vreo diferenta, btw? n-am avut niciodata cu carbon. Edited by LYM

Posibil sa zic o prostie,am citit pe undeva ca ,cel cu carbon activ,filtreaza si mirosurile.Mai ales cele de fum de esapament.

Referitor la culoare,eu am pus acum 2 ani mann,era alb (cel nou),iar anul asta am pus bosch care era usor spre gri :) (tot nou).Prima data cand il vazusem am crezut ca e folosit :)

Filtru polen simplu Mann fara carbon activ (alb) am si eu luat de anul trecut. Vezi primele 2 poze. In ultima e cel vechi innegrit bine.

A trebuit sa-l schimb neaparat si n-aveam de unde sa iau atunci original.

Dar am dat pe asta cam 100lei din ce-mi aduc minte.

Cel din ultima poza este cu carbon, asa arata si nou. E o diferenta maricica intre ele, din cate stiu cel normal (fara carbon), se poate degrada foarte usor, rupe, din cauza umezelii si a bacteriilor, pe cand cel din carbon merge sa il si speli cand se aduna pe el diverse chestii cazute din copac sau prinde un miros de umezeala.