Jump to content

BMW 318d E90 2008

Andrei_VUV

Recommended Posts

allex_nastase daca vrei ne intalnim in seara asta sa vezi cum e CBI-ul.

Trebuie sa treaca 20 de ore ca sa ajunga la culoarea alba si intensitatea maxima. La inceput e putin galbui intr-adevar :)

Nu te contrazic, dar alea noi clar nu-ti creeaza impresia ca sunt diferite, decat daca te uiti foarte foarte atent la lumina pe un perete. As fi curios sa vad cum sunt ale tale... Pe unde stai?

nu ma atrage culoare aia albastra.allb este OK.

Crede-ma, lumineaza intr-un mare fel alea de pe X5, X6, passat B6... Au lumina foarte concentrata si uniforma, lumineaza incredibil noaptea si se vad super frumos de afara! Dar farurile tale de LCI nu le-ai luat cu tot cu becuri originale? Si alea lumineaza la fel...

Edited by allex_nastase

Treaba asta depinde de mai multi factori, nu numai de bec. Diferenta o face "proiectorul" in sine. Nu cred sincer ca pune BMW becuri de 6000k. Mercedes foloseste la masinile noi Osram CBI, poate au inceput si cei de la BMW sa le foloseasca

Treaba asta depinde de mai multi factori, nu numai de bec. Diferenta o face "proiectorul" in sine. Nu cred sincer ca pune BMW becuri de 6000k. Mercedes foloseste la masinile noi Osram CBI, poate au inceput si cei de la BMW sa le foloseasca

Edi, ai PM

Dar farurile tale de LCI nu le-ai luat cu tot cu becuri originale? Si alea lumineaza la fel...

farurile le-am luat complete mai putin becurile de xenon care sunt cele originale ale masinii si sunt destul de OK.ba chiar am observat ca se vad mult mai curat decat pe farurile vechi.asta probabil ca sunt noi farurile si lupele.oricum imi plac si nu le schimb decat cand se bulesc.cu unele de 5000k.

nu cred ca au pus cei de la bmw alte becuri decat cele de 4300k

Model: Xenarc 66240CBI "Cool Blue Intense"

Color Temp: 5000K

Output: 3400 Lumens

Type: D2S

Details: This is the brightest 5000K bulb you can buy. The D1S/D2S version puts out 3200 lumens. It has clear glass with a blue return wire and I think yellowish salts. It appears to use the newer philips style base as opposed to the older OSRAM base.

Model: 85122 +

Color Temp: 4300K

Output: 3400 Lumens

Type: D2S

Details: Starts at 4300K just like the 85122, but STAYS at 4300K and does not color shift. This bulb remains yellower than a color shifted bulb. Note: some ebay sellers mention Limited Edition bulbs or that 85122+ are 5000K. BOTH of these statements are lies. First, there is NO LE bulb. Second, as I mentioned these bulbs start at 4300K and stay there. Philips standard bulb. It starts at 4300K but after around 100hrs or so it color shifts (turns bluer) to around 5000K.

Cred totusi ca cele CBI sunt mai bune :rolleyes:

http://i16.photobucket.com/albums/b42/berberoglu/valeoxenonbulbcomparo.jpg

http://i16.photobucket.com/albums/b42/berberoglu/colorcombinppc-1.jpg

Edited by smiley32

Exista si de 6000k si vezi mai bine pe drum decat cu 4300k.

Complet GRESIT ! :)

Se stie ca odata cu urcarea in K, vezi tot mai rau.

Eu am avut 6000k pe fosta masina si am trecut la 4300. Nu se compara vizibilitatea.

Cu 6000K vezi bine doar iarna dupa ce au inghetat urmele de sare pe asfalt si totul e alb in jur. ;)

Deci ele lumineaza foarte bine, dar se vad urat, galbene aproape ca halogenele... E pacat de farurile alea de lci sa pui niste galbejituri in ele :))

nu este deloc adevarat.tu vezi din masina lumina mai galbuie,dar de afara se vad foarte bine.asta e o fita cu 6000K din punctul meu de vedere.in plus s-a mai spus.6000 nu e ca 4300.

Se stie ca odata cu urcarea in K, vezi tot mai rau.

Da, in cazul de fata urcarea de la 6000-7000K in sus. Din ce am citit si eu despre temperatura culorii , cam pana la 6000K fluxul luminos e undeva la 3200Lm (pt xenon 35W) , lucru similar si la 5000k sau 4300k. Abia dupa 6000k incolo , la 8000k de exemplu fluxul scade la 2800Lm pentru aceeasi instalatie HID.

Edited by Andrei_VUV

Eu vorbesc de diferenta dintre 4300 si 6000, din experienta mea si nu din teste stiintifice.

Poate or fi ochii mei mai sensibili la nuanta de culoare, dar pe ploaie chiar n-am vazut nimic cu cele de 6000k. Si vorbesc doar de becuri branduite, nu chinezarii ordinare, unde lumina e o mizerie.

Alea de 4300 inca te mai ajuta ceva pe vreme urata...

Da, sunt frumoase cele de 6000, dar dupa ce-ti trece euforia, vrei sa te folosesti de ele.

Edited by C_o_s_m_i_n

M-am intalnit aseara cu colegul allex_nastase sa vada diferenta intre becurile Osram de 4300k si cele de 5000k CBI. Poate sa va zica el care e diferenta, am facut si niste poze dar nu se intelege mare lucru.

CBI-uri dau o lumina alba placuta. Din pacate panarama de camera de la iphone4 doar atata poate. Oricum in poza mi se vede farul stang o culoare si dreptul alta, dar in realitate nu e nicio diferenta de culoare

Masina lui stanga, a mea dreapta

http://img715.imageshack.us/img715/7861/img0026dy.jpg

Edited by Edi91

4300k e mai mult spre alb. Alea pe albastru pe ploaie sunt dezastru, nu vezi nimic.

da....4300 este super ok...5000k este maximul care merita.

diferenta este clara,chiar si din poze.cum spuneam mai sus.5000K imbina utilul cu placutul foarte bine.

Edited by Alex_wly

Intr-adevar, becurile lui Edi91 se vad foarte frumos in comparatie cu galbejitele mele de 4300k...au o lumina alb-albastruie foarte placuta si in acelasi timp foarte puternica. Dar asta dupa ce le-a folosit cateva luni, niste osram-uri cbi nou-noute sunt 90% la fel ca cele de 4300k. Ori intre cele de pe masina mea si cele de pe a lui era diferenta de la cer la pamant, mult peste ce se vede in poze... Edited by allex_nastase

Dupa ~15-20 de ore de utilizare se fac albe. La inceput au un pic de tenta galbuie intr-adevar. E de ajuns sa mergi cateva zile cu becurile aprinse ca sa ajunga la intensitate maxima :)

Am inteles, in schimb eu nu am sesizat vreo modificare a culorii alor mele intr-un an de folosinta...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.