Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

E39 detalii / e60

Silvicul

Recommended Posts

Salutare!

Sunt nou pe aici si am decis in sfarsit sa scriu pentru ca am observat ca sunteti o comunitate de oameni de treaba si sper sa gasesc sfaturile de care am nevoie. Faza este in felul urmator: de vreo 3 ani tot strang bani pentru o masina si asta am decis inca de la icneput ca vreau sa fie BMW. Student fiind, nu ma pot arunca la sume prea mari, asa ca ce am strans pana acum si cu ce or sa ma ajute parintii mei(sunt inca student, deci deduceti voi restul) plus ce mai fac eu bani la part-timeul pe care mi l-am luat sper sa strang vreo 6K euroi pana in vara. Nu ma pricep la masini prea mult, asa ca majoritatea cunostintelor pe care le am sunt dobandite din forumuri si parerile multor persoane.

Am decis sa fie seria 5, pentru ca imi plac masinile mari, care se aseaza bine la drum, am mers cu un 3er, e90, dar mi s-a parut inghesuit, desi frumos si scump :p Asa ca un e39 cred ca e ceea ce mi se potriveste mie si in aceasta privinta am o gramada de intrebari pt voi; Vreau sa fie FL(>2001) si neaparat sa aiba navi mare si scaune incalzite. motorizarea preferabil benzina, undeva intre 523i si 530i, diesel nu vreau, decat daca e super bine intretinuta si cutie automata; benzinarul as vrea sa fie pe manual.

Iata in sfarsit intrebarile:

1) Cam ce consum au REAL 523i/525i/528i si 530i

2)care dintre cele de mai sus credeti ca e cea mai buna in raport pret/calitate/consum

3)ce probleme frecvente apar?

4) la ce trebuie sa fiu atent cand cumpar asa o masina-> exemple cat mai concrete va rog

5) ce ma sfatuiti: masina din germania cu 5-6k euro si inmatriculata in Bulgaria sau direct luata de la noi?

6) daca as vrea sa o inmatriculez pe BG, stiti sa ma indrumati in aceasta privinta? pentru ca am auzit de multe tepe si acte false etc

7)ce parere aveti de dotarile optionale - navi mare, scaune incalizte (+/- trapa), clima automata- MERITA SAU NU? eventual se poate upgrada masina cu astfel de dotari?

8) ce costuri de intretinere sunt?

9) merita 6000 euro pe asa o masina? avand in vedere ca alti bani nu am de unde sa scot... nu vreau sa imi iau o teapa si dupa ce cumpar sa bag bani in ea la greu.

10) am mai gasit si variante in banii astia : e60 cheala sau un z4 destul de saracuta insa arata bine; ce e mai bine: e39 full VS e60 vs z4?

Multumesc frumos si sper sa raspundeti cat mai multi. Chiar am nevoie de multa indrumare in privinta asta si sfaturi cat mai elocvente.

PS: orice informatie e binevenita

Silviu

Edited by Silvicul

raport pret/calitate/consum

Consumul e aproximativ la fel si la 523/525/528i .

525i ul e doar facelift cu motorul M54 mai modern .

523i si 528i doar nonfacelift , poate doar cu facelift facut ulterior de propietar .

523i nu are rost sa-l iei in considerare ..

Eu as alege in functie de buget un 528i sau un 525 i ( chiar un 530i ). Problema la 528 si 530 e impozitul de vreo 19 -20mil :thumbsup:

Cu 5-6 k posibil sa gasesti E39 bun , cat de doatat nu stiu ...

P.S daca gasesti un z4 la 6000 bun sa-mi zici si mie sa-l cumpar imediat !!

Edited by sax1987

Consumul e aproximativ la fel si la 523/525/528 .

525i ul e doar facelift cu motorul M54 mai modern .

523i nu are rost sa-l iei in considerare ..

Eu as alege in functie de buget un 528i sau un 525 i ( chiar un 530i ). Problema la 528 si 530 e impozitul de vreo 19 -20mil :thumbsup:

Cu 5-6 k posibil sa gasesti E39 bun .

P.S daca gasesti un z4 la 6000 bun sa-mi zici si mie sa-l cumpar imediat !!

am gasit:)) pe mobile.de, ceva destul de chel:))

ok, cam la fel, dar ca cifre ca intereseaza mai ales.. plus alte costuri de intretinere.. defecte ascunse... ?

multumesc oricum de parere

defecte ascunse... ?

Cum am scris si mai sus: citeste mai mult. Nu astepta totul mura-n gura.

Defecte ascunse pot avea multe si nu le gasesti pe un forum. Nici la service dupa o constatare nu poti avea garantia ca nu are defecte ascunse.

Consum, preturi intretinere, probleme fercvente, le gasesti pe forum. Nu are rost inca un topic.

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/82589-masini-puse-la-vanzare-in-romania/

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/52634-intretinere-e46-vs-e39/page__p__648290__hl__intretinere+e39__fromsearch__1#entry648290

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.