Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

problema diagnoza

Recommended Posts

am o broblema cu diagnosticarea masini nu merge nici cum orice tester as pune.eu cred ca e problema cu mufa masini la care se leaga testerul,dupa cate am observat pini nu sunt legati unde ar trebui.as fi interesat sa stiu mai ales care pini sunt ocupati la 524td si unde trebuie sa leg firele.daca mati putea ajuta cu ceva schema sau ceva sfaturi

masina e cu 20 pinuri sunt ocupate doar 12 dar nu sunt cele care scrie in cartea masini.multumesc

Salut ai incercat cu o interfata ADS sau OBD ? In mod sigur ai nevoie de interfata ADS legata la un calculator cu port serial nativ , fara convertoare de la serial la USB.Nici la mine nu sunt ocupati toti cei 20 pini in mufa , de fapt sunt nacasari doar 6 pini pentru diagnoza ( 14+ , 15L , 16IGN , 17 si 20K , 19- ).Este posibil sa fie utilizat si pinul 7 ( service reset , dar nu este obligatoriu ).Ai atasata o poza cu pinii si semnificatia lor..... Din ce an este motorul pe care-l ai pe masina sa caut in schemele mele.......

post-980-0-31605200-1335365771_thumb.jpg

Edited by Lancer

ms de poza dar mam uitat in mufa si la masina mea toate ce l;eai scris sunt inafara de pinul 17 poate fi acela problema?

Nu cred , 17 si 20 sunt linii "K" de transmitere date , unele mufe nu au cablat si pinul 17 , ele se leaga impreuna. Mai de graba problema este de la interfata .

post-980-0-13217300-1335366806_thumb.jpg

nu stii unde as putea afla pe cineva cu o interfata care merge la ea?

si as mai vrea sa verific daca firele nu cumva sunt intrerupte miai putea spune unde se termina fiecare pin si cum leas putea masura

Chiar nu am idee unde ai putea gasi o interfata pentru tine , mai vezi pe forum poate este cineva din zona ta ......Ce pot face eu este sa-ti dau o schema electrica de E34 , poate te ajuta. Referitor la masurat pinii in mufa de diagnoza si corespondenta lor , cu un aparat de masura poti verifica continuitatea si corespondenta conform schemei- vezi sa decuplezi bateria inainte- ( de ex. pinul 20 "K" din mufa de diagnoza are corespondent pe pinul 42 din mufa DDE 2 pentru motorul M51 ), s.a.m.d.

Edited by Lancer