Jump to content

Fire alimentare PDC E46 facelift

Recommended Posts

rog putin ajutor, un senzor nu mergea si l-am schimbat dar nici acesta nu merge.Am masurat cele 3 fire:pe firul verde vine curent cand dau marsarier , iar cel maro(masa) functioneaza de asemenea ca l-am verificat cu masa de la masina....dar cel galben e mort....adica nu vine nimic pe el!!!Stie cineva ce reprezinta firul galben?Sau alta metoda se verific daca firele sunt ok ....

ceva ceva am inteles dar nu complet:daca am 1 fir de alimentare care merge(si unul de masa ) care merge si asta atunci ultimul e de semnal ....si inseamna ca cel de semnal intoarce semnal inapoi in unit PDC.Dar cum il verific pe cel de semnal???...

Inainte de toate, mufa face bine contact ? Mai are clips-ul care tine senzorul fix ?

Legaturile sunt destul de sensibile si daca cele doua mufe nu fac contact bine (asa cum au fost proiectate), bipaie si poti crede ca e de la senzor.

Faci retrofit sau doar ai inlocuit un senzor ? Daca nu s-a umblat la instalatie si e cea originala a masinii (inclusiv mufele), salbe sanse sa ai vreo problema cu firele.

Inainte de toate, mufa face bine contact ? Mai are clips-ul care tine senzorul fix ?

Legaturile sunt destul de sensibile si daca cele doua mufe nu fac contact bine (asa cum au fost proiectate), bipaie si poti crede ca e de la senzor.

Faci retrofit sau doar ai inlocuit un senzor ? Daca nu s-a umblat la instalatie si e cea originala a masinii (inclusiv mufele), salbe sanse sa ai vreo problema cu firele.

am testat cu mufa scoasa senzorul schimbat....nu pacaie senzorul ca si ceilalti.Sau ar trebui sa bag senzorul in locas in bara si apoi sa incerc desi nu vad legatura!!!???Nu e retrofit, asa a fost masina, senzorii sunt OEM....Oare trebuie ceva resetat?....trebuie sa iau borna de la baterie si sa o reconectez?

P.S. ce treaba are clipsul de pe bara care tine senzorul fix?Sau te referi la altceva?

Edited by saplacan

Nu clipsul de pe bara, ci clipsul de pe mufa instalatiei care tine senzorul. Are o mica clema/clips care face "click" cand prinzi senzorul, ca sa il tina bine strans. De obicei alea se rup si pa-pa conexiune...

Nu trebuie nimic resetat si nici mufa scoasa.

Pune contactul in pozitia 2, baga in marsarier si apoi du-te si tine cat mai strans senzorul in mufa... asta daca nu ai alt prieten care sa te ajute.

La asta ma refeream:

http://www.meeknet.co.uk/E38/PDC/DSCF0989.JPG

Mai incearca si cu unul din senzorii care merg (daca nu ai facut-o pana acum). Si invers: pune-l pe asta care nu bipaie intr-o mufa care e OK si vezi exact ce si cum...

se poate inchide topicul, am rezolvat problema....Probabil ceva contact imperfect

Nu clipsul de pe bara, ci clipsul de pe mufa instalatiei care tine senzorul. Are o mica clema/clips care face "click" cand prinzi senzorul, ca sa il tina bine strans. De obicei alea se rup si pa-pa conexiune...

Nu trebuie nimic resetat si nici mufa scoasa.

Pune contactul in pozitia 2, baga in marsarier si apoi du-te si tine cat mai strans senzorul in mufa... asta daca nu ai alt prieten care sa te ajute.

La asta ma refeream:

http://www.meeknet.co.uk/E38/PDC/DSCF0989.JPG

Mai incearca si cu unul din senzorii care merg (daca nu ai facut-o pana acum). Si invers: pune-l pe asta care nu bipaie intr-o mufa care e OK si vezi exact ce si cum...

merci bogdane, clipsu era ok dar nu era-u pinii apasati pana la capat.Bafta

P.S. cam greu sa testez cu alt senzor la facelift, singurul care se poate da jos mai simplu e acela de pe stanga masinii....pt. restu dai bara jos.

Edited by saplacan

Pai d-aia ziceam, trebuie sa impingi mufa foarte bine, iar clipsul ala sa mai fie la locul lui ca sa tina senzorul strans.

:thumbsup:

a mers o vreme si iar da eroare :)))))...si sunt destul de sigur ca am impins firele din conectorul de la masina in senzor destul de bine. Ciudat a fost ca senzorul dat jos dadea eroare iar cand l-am montat nu mai deadea eroare....dar dupa o vreme iar a dat.Sigur e vorba de ceva contact undeva imperfect.