Jump to content

Problema deschidere usa din interior

Recommended Posts

De ceva vreme, usa fata dreapta a inceput sa se deschida tot mai greu. In ultima vreme chiar extrem de greu. Insasi pozitia manerului acela nichelat e nefireasca, acesta stand in afara ca si cum ar fi tras de o mana invizibila. Am banuit ca ar fi cablul care vine de la maner la broasca, ca s-ar fi ros si s-ar fi intins. Am desfacut fata de usa, l am dat jos si pare in regula. Nu prezinta fire roase, intrerupte... pare impecabil. Oare sa ma insel? Ma indoiesc ca un asemenea cablu se poate intinde sau uza tinand cont ca fortele care actioneaza asupra lui nu sunt atat de mari precum la cablurile de la deschidere capota motor. M-am gandit apoi ca problema ar putea fi de la broasca insa nu am o vedere buna asupra acesteia fara a o demonta. Iar de demontat... mi-e teama sa ma implic in aceasta operatie. Si totusi, daca nu e cablul.... de ce manerul imi sta in afara? Vreau sa spun ca nimeni in afara de mine nu poate deschide acea usa din interior. Trag de maner pana la capat fara a-l forta si, odata ajuns la capat, aplic un impuls scurt dar puternic si atunci se deschide. A mai intampinat cineva aceasta problema? Mentionez ca masina e seria 5 din '98.

Rezolvat singur! M-am chinuit jumatate de ceas sa dau broasca jos cand, de fapt, problema era simpla. Sufa trece printr-un cablu de plastic rigid care are rol de opritor. Ei bine, acel cablu se introduce intr un lacas al carcasei manerului tocmai pt a-si indeplini rolul de opritor. De fapt, acesta tre sa stea fix in timp ce sufa se plimba pe el. Eu mai desfacusem fata de usa, dadusem manerul jos fara sa fiu atent la detalii iar cand am montat, am omis sa introduc sufa si respectiv, cablui prin acel lacas. Acesta juca liber pe sufa si de aceea manerul statea in gol. Topicul se poate inchide. Aviz celor care desfac fetele de usi si dau manerele interioare jos. Oricum, tot raul spre bine, cu ocazia asta am mai invatat ceva si, in plus, mi-am gresat broasca!

Daca tereferi la buretele acela lipit cu mastic.... da, am dezlipit cam jumatate din partea de jos. L-am presat insa bine inainte de a pune fata de usa, deci sper sa n-am probleme. Daca totusi vor fi... un tub de mastic nu e o avere. Se rezolva in 15 minute! Multumesc de sfat!