Jump to content

care este diferenta intre 323 ci si 325 ci?

emy_blue90

Recommended Posts

salut am si eu o nelamurire,care este diferenta dintre un motor de 323 si unu de 325? motorul este acelasi dar de unde vine diferenta de cai?se pot scoate dintr-un 323 caii pe care ii are un 325?ce ar trebui inlocuit?multumesc

Din experienta va spun ca se poate modifica un motor cu specificatii de 323 intr-unul cu specificatii de 325. Daca imi aduc aminte corect, este vorba de bloc motor cu pistoane, rampa de presiune si bineinteles rescrierea DME.

Mai ieftin ar fi sa ajungeti la 192 cp printr-o resoftare. Sunt destui aici care se ocupa de aceste lucruri.

O seara buna.

AB Aftersales

Din experienta va spun ca se poate modifica un motor cu specificatii de 323 intr-unul cu specificatii de 325. Daca imi aduc aminte corect, este vorba de bloc motor cu pistoane, rampa de presiune si bineinteles rescrierea DME.

Mai ieftin ar fi sa ajungeti la 192 cp printr-o resoftare. Sunt destui aici care se ocupa de aceste lucruri.

O seara buna.

AB Aftersales

prin resoftare se poate ajunge de la 170cp la 192cp fiind benzinar?stiam ca la benzina nu se castiga multi cai prin resoftare!

din cate stiu si admisia e cu diametru mai mic

dar capacitatea cilindrica este tot in jur de 2500cc la 323 asta.

cred ca din admisia schimbata,soft si eventual rampa de injectie se pot obtine cei 192 de cai,cat are m50b25

le.am postat in acelasi timp cu ciumidel

Edited by Sly

Eu am auzit ca acest motor se poate duce la aprox 190 CP din soft, era un coleg pe forum care facea asemenea resoftari. Din cate stiu eu acest motor 323i a fost putin "sugrumat" de la 192 CP la 170 CP pentru ca modelul respectiv s-a produs in paralel cu 328i care avea 193 CP dar un cuplu mai mare si nu era ok ca un 323i sa fie de 192 CP iar un 328i sa fie de 193 CP, cel putin pe partea de marketing.

Aici nu se vorbeste de M50 uri ... alae sunt pe 36 si e34 . Initiatorul topicului are un E46 !

m52B25tu ( 323i si 523i) care s-a montat pe e46 si pe e39 ( dupa 08 1998 ) are 2494 cmc exact ca si M54B25 (325i si 525i)

E restrictionat la admisie si evacuare din ce am citit eu .

323 ul are evacuare simpla cu o singura teava , 325 ul are dubla de la galerii pana in spate . La astea dublu vanos (TU) nu merge admisia de M50 !

Poti sa te ocupi de evacuare si montezi un CAI ( cold air inteke ) pentru inceput .

bai nu mai emanati aberatii

am un prieten bun care a pus admisie de m50 pe un motor de e46 323i,al de 170 de cai

bine,el practic l a transformat in 2800,modificand mai multe chestii.

A pus admisia degeaba... nu-l ajuta cu nimic !

Citeste si topicul asta si cauta putin pe net...

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/99092-schimb-motor-e39/page__p__1400883__fromsearch__1#entry1400883

Referitor la admisia de 2.5: Daca motorul pe care vrei sa il cumperi este M52b25 (vanos) atunci merge modificarea cu admisia de m50, dar daca motorul este m52b25TU (dublu vanos) nu mai are rost, admisia fiind deja marita.

Userul duxter stiu ca isi modificase admisia la 523-ul lui. Vezi pe topicul lui mai multe detalii.

P.S. vad ca nu stii sa te comporti...mai bine ramai doar la chat ca in rest esti..

Edited by sax1987

lol,pai cand iti zic ca esti paralel ce vina am io?

daca nu stiai e acelasi bloc motor,se poate mari capacitatea cilindrica printr o serie de modificari.nu i mare filosofie

documenteaza te

nu e complicat deloc,si oricum mai putin costisitor decat un swap cu 2,8

sa nu mai zic ca ti ramane si capacitatea de 2,5 in acte,ca doar n o sa ti desfaca RAR motorul :rolleyes:

uite si un link sa ti dai seama cum sta treaba cu puterea si cuplul

http://www.clubkiaromania.ro/forum/diverse-f160/cuplu-motor-putere-motor-explicatii-cum-t777.html

Ala e unicul avantaj... ca ramane 2.5 in acte !!

Imi para rau ca nu gasesc topicul pe un forum din state.. cineva explica clar si pe etape cum se poate modifica m52 ul de 170 cai . Ulima etapa era desfacutul motorului ...

Edited by sax1987

20 de cai si ceva cuplu nu e o diferenta enorma :rolleyes:

poti pune manuala daca vrei

asta ar fi ideea sa pun manuala,dar pe aici(spania) cel putin aici unde stau eu,habar nu au astia la nici-un atelier sa schimbe o cutie automata cu una manuala!pe toti care i-am intrebat se uitau stramb la mine

Edited by emy_blue90