Jump to content

upgrade sunet BMW E90

Recommended Posts

Vreau sa fac trecerea de la standard la Individual audio , dar am intampinat niste probleme. Pe usile spate nu am boxe, ce tre sa fac? trebuie sa cumpar alte fete de usi sau pot da eu gaurile pt noile boxe ? De asemenea la luneta, am loc doar pentru boxe, iar la Individual mai vin niste tweetere, se poate da gaura si aici sau tre schimbat si plasticul de la luneta?

bag picioru :))))) nu puteau sa faca si ei mai simplu ?????????? mai tre schimbate si fetele de usi si polita de la luneta.

la luneta se poate decupa pentru tweetere.

la fetele de usi din spate cred ca este mai complicat....nu stiu ce sa zic.pe spate nu am dat fata de usa jos niciodata.

in plus este de tras fire....bleahhhh.eu cred ca renunt

Fetele de usi se pot decupa cu atentie (e marcat locul pe dinauntru), iar capacele pentru difuzoare le poti monta chiar tu. http://bmwfans.info/parts/catalog/E90/Sedan/Europe/320d-M47N2/LHD/N/2007/june/browse/vehicle_trim/door_trim_rear/

La luneta din cate stiu e ca la E60, ai locul decupat pentru tweeter dar nu e echipat. Se vede mai bine daca ridici grila de protectie.

Edited by C_o_s_m_i_n

este o diferenta foarte mare intre CD Playeru original si cel Pioneer...aproape dublu ca putere si claritate foarte bunerolleyes.gif

Nu are nicio legatura una cu alta. La individual sunt si niste procesari pe DSP care fac ca integrarea boxelor in masina sa fie mai buna.

Fara acea porcesare, poti pune ce amplif vrei tu si nu va fi la fel...

daca pui asemenea intrebari eu zic sa nu te apuci pentru ca este mult de munca o sa ai multe fire de tras si daca nu iti dai seama cum ai putea sa pui niste amarate de tweetere pe spate atunci mai bine o lasi asa ...

sper sa nu te superi, dar este destul de evident unde trebuie decupat ... cum ? pai asta depinde de ce scule ai disponibile :thumbsup:

bmw este o masina neprietenoasa pentru modificari audio si tocmai din aceasta cauza sunt foarte putini care se incumeta la asta :thumbsup:

drept urmare gasesti putine informatii cu privire la taierea masinii :blink:

eu ti-as recomanda sa schimbi wooferele de sub scaun sa amplifici difuzoarele fata inclusiv wooferele si de spate sa te ocupi ultima data :queen:

Adaugarea tweeterelor e cea mai usoara treaba. Si eu am montat. Pe difuzoarele de mid-bass gasesti mufa in care sa le conectezi.

Acasa am ceva poze cu adaugarea de tweetere chiar la E90 si daca nu ma insel si un link care te va ajuta.

O sa le pun aici mai pe seara. :)

bmw este o masina neprietenoasa pentru modificari audio si tocmai din aceasta cauza sunt foarte putini care se incumeta la asta :thumbsup:

drept urmare gasesti putine informatii cu privire la taierea masinii :blink:

eu ti-as recomanda sa schimbi wooferele de sub scaun sa amplifici difuzoarele fata inclusiv wooferele si de spate sa te ocupi ultima data :queen:

Eu vreau sa fac retrofit la Individual Audio ca am tot sistemul, pe spate s-ar rezolva sa zicem, am luat un interior cu fete de usi care au gauri in usile din spate, dar panel door-ul pe stanga fata e putin cam zgariat, si vroiam sa le pastraz pe ale mele.

Adaugarea tweeterelor e cea mai usoara treaba. Si eu am montat. Pe difuzoarele de mid-bass gasesti mufa in care sa le conectezi.

Acasa am ceva poze cu adaugarea de tweetere chiar la E90 si daca nu ma insel si un link care te va ajuta.

O sa le pun aici mai pe seara. :)

Stiu ca au mufa, si se conecteaza pe boxe direct, astept pozele :)

eu am inteles ca tu vrei sa faci upgrade la individual insa tu pui intrebari cum sa pui doua amarate de tweetere pe spate <_< dupa cum ti-a spus si cosmin asta e partea cea mai usoara nu iti trebuie poze si mai stiu eu ce tutoriale :thumbsup:

cred ca tu vrei un step by step cu poze si tot... din pacate nu cred ca este nici unu pentru ca cine se apuca de o asa lucrare are ceva cunostinte in domeniu si nu ii este frica :rolleyes:

ce vreau eu sa spun este ca daca nu ai curaj si nu stii cum sa montezi 2 tweetere pe spate pentru ca "nu vrei sa experimentezi" atunci cum crezi ca o sa reusesti sa faci retrofitu la individual ?

ai luat si wooferele de la individual? amplificator cu cabluri tot ?

Da, am tot sistemul complet, cabluri nu am, decat mufele taiate si cu fire.

Tocmai ca inca nu stiu daca sunt hotarat sa fac sau nu, o sa-mi montez tweeterele si wooferele pe fata sa vad cat de mult se schimba sunetu. Pe spate am vazut ca la E92 sunt coaxiale ca cele din bord, ori la E90 pe usile spate sunt tot la fel coaxiale, poate s-or potrivi alea.

Ideea e ca nu cred ca as face eu retrofit-ul deoarece tre dezmembrata toata masina, plus ca nu am schema, nu stiu ce fire sa trag, etc.