Jump to content

far aburit E90

Recommended Posts

De vreo 3 zile am probleme cu un far(E90 bixenon). S-a umplut de condens si apa care s-a prelins s-a adunat in locasul de la angel eye si mi-a crapat becul.

Nu asta ar fi problema pt ca l-am schimbat, dar nu se mai usuca. Am verificat farul si nu am nici o fisura si nici nu am umblat la el inainte.

Am citit si pe forum alte topicuri si nu i-am dat de cap. Are cineva alte idei despre cum as putea remedia problema?

http://img11.imageshack.us/img11/2236/20120515191200.jpg

Uploaded with ImageShack.us

De vreo 3 zile am probleme cu un far(E90 bixenon). S-a umplut de condens si apa care s-a prelins s-a adunat in locasul de la angel eye si mi-a crapat becul.

Nu asta ar fi problema pt ca l-am schimbat, dar nu se mai usuca. Am verificat farul si nu am nici o fisura si nici nu am umblat la el inainte.

Am citit si pe forum alte topicuri si nu i-am dat de cap. Are cineva alte idei despre cum as putea remedia problema?

http://img11.imageshack.us/img11/2236/20120515191200.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Stiam ceva de un furtunas care este atasat la corpul farului care faciliteaza trecerea aerului cald/rece ce impiedica formarea condensului, vezi sa nu fie obturat acel furtunas sau capacel, bine eu acum vorbesc din imaginatie, ca stiu ca la E46 are asa ceva atasat la proiectoare, foarte util, chiar si pe Range Rover la proiectoare.

Eu tot bixenon am pe E90 dar sincer nu-mi vine sa dau bara jos si eventual farul sa vad daca are asa ceva. :pardon:

Incearca sa lasi capacul acela negru din spatele farului deschis, daca se poate, asa mai trece aerul prin far si se evapora pelicula de apa, dar nu-ti garanteaza ca nu se va umple de praf sau dare ce-ti vor ramane pe interiorul lentilei. Dar cum ai reusit sa formezi condens pe interior? Nu de alta dar n-as vrea sa trec prin asta, e nasoala situatia :frantics:

Edited by IoNus

si in plus de asta nu poti nici sa il desfaci usor ca e lipit super bine (eu am incercat sa desfac un far cu halogen le e91 si nu am reusit )eu l_am schimbat ca nu am reusit sa scot condensul din el nici cu capacul din spate scos,am incercat si cu uscatorul de par ,am lasat masina in soare ,fara nici un rezultat

trebuie uscat mai intai, am patit cu o semnalizare, am schimbat becu si nu a fost strans bine soclu si era plin de apa, l-am demontat, uscat si nu am mai avut probleme

sigur prinde aer de se abureste, trebuie sa vezi pe unde

Edited by nutu 18

• 4 months later...
rezolvarea -prima data controlat farul pentru a nu fi crapat etc.. si remediat(aceeasi problema o am si eu la un far bixenon) iar dupa lipeste un plic de silica gel mare sau mai multe daca sunt din acelea ce se gasesc inauntrul pantofilor(incaltaminte) cand o cumparati pe capacul farului cel din spate unde aveti accesul la becuri. Cel putin eu asa am procedat si am vazut ca da rezultate Edited by black_emu

La farul drept am avut si eu problema cu aburitul.Se aburea exact ca la tine.Rezolvarea dat far jos si pus silicon pe la inbinari,al meu era putin crapat pe sus.De atunci nu sa mai aburit de loc.Cand se aburea imi ardea becul de pozitie la 4-5 luni si mi sa dus si modulul de la adaptiv.Pana umbli la far sa vezi care este problema la tine iti recomand sa dai capacul jos sa se usuce mai repede.