Jump to content

Sfat E46 coupe 323CI

Marrs

Recommended Posts

Salutare,

Acum un an, mi-am cumparat un BMW 323CI, masina care mi-a placut foarte mult de cand a aparut.

Pentru ca era prima mea masina (am 22), am fost putin cam grabit...cred.

Ideea este ca am cumparat-o printr-o cunostinta, la 4500 euro.

Singura problema este aceea ca masina este inmatriculata pe Bulgaria.

Am tinut-o un an, in care nu am bagat nici un ban in ea (in afara de consumabile si de cauciucuri vara/iarna), masina mergand impecabil, fara sa imi faca nici un fel de problema.

Acum in Iunie, imi expira asigurare/ITP pe bulgaria, si ar trebui sa platesc vreo 200 euro sa i le refac...sau sa dau 1700 euro sa o inmatriculez pe RO.

Acum intrebarea mea este...merita sa fac acest pas sau sunt niste bani pe care ii arunc aiurea?

masina a fost 4500e, si nu ma astept sa mai iau aceiasi bani pe ea daca o pun la vanzare, desi cand am pus-o la 4000 euro era cea mai ieftina de pe piata, mai ales la aceste dotari.

Daca o inmatriculez, ajung la vreo 6000 euro, + niste reparatii de estetica pt ca masina a fost lovita prin parcare, zgariata cu cheia, oglinda lovita si ...embleme furate :) (dulce Romanie).

cred ca m-ar duce la 7000 euro toate aceste chestii...si la acei bani as fi putut sa imi iau ceva poate mai nou si mai bun.

Pun si niste poze cu masina ca sa va faceti o idee.

post-54337-0-29983100-1337346896_thumb.jpg

nu stiu dc nu merge sa pun mai multe poze decat in posturi diferite...

post-54337-0-48543700-1337347178_thumb.jpg

post-54337-0-99867300-1337347249_thumb.jpg

care dotari? geamuri electrice spate si CD OEM?

Ma refeream mai mult la Interior Sport, scaune electrice cu memorie, oglinda care se lasa in jos la marsarier etc.

Nu stiu exact care sunt toate dotarile pe care ar fi trebuit sa le aiba un e46 323ci din 2000, dar am facut o paralela la ce am vazut pe site-urile de profil.

Ma refeream mai mult la Interior Sport, scaune electrice cu memorie, oglinda care se lasa in jos la marsarier etc.

Nu stiu exact care sunt toate dotarile pe care ar fi trebuit sa le aiba un e46 323ci din 2000, dar am facut o paralela la ce am vazut pe site-urile de profil.

sunt f multe dotari care s-au pus pe acest model.

tu ai doar 4, 2 mentionate de mine si 2 de tine :flowers:

Edited by Ciumidel

Las-o omule pe Bulgaria. Nu iti sta bine cu banii in casa? Daca o lasi pe Bulgaria gandeste-te ca economisesti 1700 pentru urmatoarea masina. ;) Asta mai tine-o pana la urmatorul ITP si apoi da-o la dezmembrari poate mai scoti vre-o 1500-2000. Si uite asa ai vre-o 3500 in buzunar peste vre-o 2 ani. Fara bataie de cap. Daca bagi atatia bani in ea tot cam atat vei lua pe ea in 2 ani.

sunt f multe dotari care s-au pus pe acest model.

tu ai doar 4, 2 mentionate de mine si 2 de tine :flowers:

Ideea nu era cate dotari are sau nu masina mea...tocmai, ca poate nu face banii investiti nici in 1000 ani. Cert este ca am vazut destul de multe masini la banii astia cu scaune manuale, textil, nici vorba de sport...etc.

Din toata masina, scaunele imi plac cel mai mult...

Las-o omule pe Bulgaria. Nu iti sta bine cu banii in casa? Daca o lasi pe Bulgaria gandeste-te ca economisesti 1700 pentru urmatoarea masina. ;) Asta mai tine-o pana la urmatorul ITP si apoi da-o la dezmembrari poate mai scoti vre-o 1500-2000. Si uite asa ai vre-o 3500 in buzunar peste vre-o 2 ani. Fara bataie de cap. Daca bagi atatia bani in ea tot cam atat vei lua pe ea in 2 ani.

Eu am pus-o pe asta la 4000 la vanzare, si am avut cativa care au venit sa o vada...unul mai samsar ca celalalt.

"Nu vezi frate ca e ca Loganul? cat mai lasi la ea"...

Pai dc nu iti iei Logan atunci?

Ma rog...de economisit, as economisi 1700. Dar cum sunt legile astea din RO stau cu stres cu inmatricularea pe BG. Si parca nici nu imi vine sa bag bani in masina atat timp cat nu este pe numele meu.

Mi-ar placea sa o aranjez putin...dar am si o retinere ca bag bani in ea degeaba, ca fac investitii pe care nu le recuperez si ca poate daca dau astia legea cu inmatricularile pe BG raman cu ea in parcare.

Masina merge prea bine, si imi place prea mult ca sa o dau la dezmembrari pe 1500-2000.

Multumesc oricum pt sfat

Nu o inmatricula in tara!!! Aici platesti impozit mare, asigurare mare plus de asta masina arata foarte bine si ar merita sa o pastrezi!!!

Legea cu inmatricularile in bg nu o sa se aprobe niciodata!!! Este contrar legilor U.E.

Ponta stiu ca a retras legea din parlament!!!

Urmeaza sfatul meu ca peste 2 ani o sa gasesti E90 pe la 6-7000. Masinile au devenit consumabile, nimeni nu mai pune suflet. Trage de ea cat merge si salveaza cat mai multi bani pentru alta mai buna. Pentru ca intr-o zi te vei trezi plictisit de asta si ar fi bine sa ai 1700 in plus sa iei ceva mai bun. Sau poate te manaca in fund sa te inmultesti si iti vei da seama ca 2 usi nu mai sunt suficiente. Nu arunca banii ca nu se stie ce urmeaza.

La cum se misca statul nostru creca mai dureaza vre-o 2 ani sa se implementeze ceva referitor la masinile de BG. Gandeste-te ca anu acesta e an electoral. Nu se apuca nici dracu sa isi puna "bulgarii" in cap. O sa se faca toti ca ploua.

Edited by ktod_16
  • Like 2

Urmeaza sfatul meu ca peste 2 ani o sa gasesti E90 pe la 6-7000. Masinile au devenit consumabile, nimeni nu mai pune suflet. Trage de ea cat merge si salveaza cat mai multi bani pentru alta mai buna. Pentru ca intr-o zi te vei trezi plictisit de asta si ar fi bine sa ai 1700 in plus sa iei ceva mai bun. Sau poate te manaca in fund sa te inmultesti si iti vei da seama ca 2 usi nu mai sunt suficiente. Nu arunca banii ca nu se stie ce urmeaza.

La cum se misca statul nostru creca mai dureaza vre-o 2 ani sa se implementeze ceva referitor la masinile de BG. Gandeste-te ca anu acesta e an electoral. Nu se apuca nici dracu sa isi puna "bulgarii" in cap. O sa se faca toti ca ploua.

Cum ai ajuns la concluzia asta sau te gandesti la tine si generalizezi

legea privind masinile inmatriculate in bulgaria nu cred sa se aprobe vreodata. Insa daca se aproba mai ai o scapare, cu 200 euro iti faci rezidenta in bulgaria, iti pui masina pe numele tau si circuli legal 100% cu ea oriunde si oricat in europa. nu merita 1700 de euro de platit numai ca sa ai nr romanesti; sau merita daca in secunda 2 dai statul in judecata ca sa-ti recuperezi banii - doar asa.

Daca o sa o inmatriculez (cel mai probabil...) voi da si statul in judecata pt ca nu am nimic de pierdut...pot doar sa sper ca o sa castig si o sa imi recuperez banii.

Peste 2-3 ani nu stiu daca voi avea banii necesari pentru un E90, si nu stiu cat vor scadea la pret.

1700 euro nu merita, doar ca sa ai numere pe RO, dar nu vreau sa ma trezesc peste cateva luni ca voi fi obligat sa tin masina in parcare pt ca nu mai am dreptul sa circul cu ea.

Legea este abuziva, si toata lumea este constienta, insa nu avem cum sa schimbam noi prostiile statului roman, asa ca daca ei vor dori maine sa nu mai circule nici o masina de BG, desi este impotriva legilor UE, asa se va intampla.

Noi nu avem ce face decat sa ne supunem...sau sa facem revolutie in piata universitatii :)

Si eu zic sa o lasi pe bulgaria..nu are rost sa platesti atatia bani cand piata auto in Romania e in continua devalorizare. mai mergi asa cu ea cat se poate si dupa aia o dai sau o dezmembrezi,macar iti face treaba cu ea pana atunci. poate si 2 ani de acuma incolo.

Per total o sa te coste peste 2000 euro (avocat, taxa de timbru, taxe inmatriculare + RAR, etc) si va dura probabil ~ 1 an sa-ti recuperezi taxa.

Daca se da legea anti Bg (greu de crezut dar nu imposibil)in 2 ore iti faci rezidenta in Bg si in alte 2 ore iti treci masina pe numele tau si circuli legal oriunde cu ea.