Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Intrebare anvelope 19"

Nicoleta

Recommended Posts

mersi! si inca ceva: masina din fabrica are jante pe 16. are ceva daca pun jante de 19 model m6? se poate sa se defecteze ceva?

da cam tot ce tine de directie si suspensie. :p plus chiar jantele si cauciucurile la ce drumuri avem in Romania. daca ai cutie automata cutia cu convertorul daca ai manual ambreajul si volanta..... ce forteaza tot ansamblu de tractiune Pe ce masina?

Edited by malasorte

e un 320d (2007), si oricum circul cu ea in afara Romaniei. mersi!

jantele sunt mari daca insisti sa le pui tre sa ai grija dupa pe ce drumuri mergi.

am si eu o intrebare: daca am in talon masurile 225/35R19 (fata) si 255/30R19 (spate) dauneaza cu ceva daca trec de la 225/40?

trebuie sa pui pe masina doar dimensionile de pe talon....altfel risti sa patesti ce am patit eu in urma cu o luna de zile......talonul retinut si amenda de 390 euro(art 78) farà drept de a circula si revizie tehnica la motorizzazione(RAR).....!nu stiu pe unde mergi tu cu masina dar mai ales daca iesi din Romania ar trebui sa fii atenta ..........singura chestie ce poate fi diferita la cauciucuri e indicele de viteza(care poate fi inferior celui scris in talon) dar doar la cauciucurile de iarna se applica treaba asta!asa ca.....grija mare!

Edited by jo's

320d din cate stiu eu, are undeva la 160cp....jantele sunt cam mari ptr motorul asta, se forteaza motorul+consuma mai mult+ afecteaza articulatiile,

ele sunt concepute, din cate stiu ptr 2 marimi mai mari ca marimea din fabrica, unde la tine de la 16 vine 18 maxim.sau daca nu ma insel sunt concepute doar ptr 1 marime mai mare.la fel si amortizoarele, cu cele stock sigur nu va merge...revenind la talon, la o janta pe 19 225/40 este prea mare, cu cat este mai mare jeanta cu atat, balonul trebuie sa fie mai mic, la tine se va vedea foarte urat, daca pui 225/40

Edited by bmw3er

cu cat sunt mai mari jantele, cu atat o sa ai o acceleratie mai proasta. Daca treci de la 16 la 19" o sa crezi ca mergi cu caruta.

Explicatia este: greutatea jantelor, care creste odata cu marimea

Formula 1 are jante de 13"