Jump to content

Flansa cardan - pe masina e alt tip. De ce?

Bala

Recommended Posts

Salut!

Am un BMW E60 520d LCI.

Am comandat flansa cardan, mai exact piesa 2 cu codul 26117522027.

Am mers la service. A demontat omul langa mine masina si surpriza: nu este aceiasi flansa.

Pe flansa de pe masina, scrie 7546425. Conform realoem.com, cea demontata de pe masina nu are ce cauta acolo.

Cei de la service ziceau si ei ca ce am cumparat eu este cea normala.

Deci?! Cum a ajuns acea flansa pe masina? Sau, unde ar fi trebuit sa ma uit ca sa cumpar exact ce trebuia?

Hai ca daca era alt producator, sa zicem ca m-ar fi furat in service desi la cat costa clar nu merita efortul.

Dar e alt tip, alta dimensiune...

Nasol moment. Cine stie de ce s-a montat o alta flansa pe masina ta.

De ce te-ai gandit sa o schimbi? Bate?

• 2 weeks later...

Si acum raspunsul primit astazi:

Stimate domnule ...,

Pentru orice intrebari legate de reparatii va rog sa va adresati direct dealerului dvs BMW sau atelierului care a efectuat reparatia. BMW Group nu detine intreg istoricul de service al masinilor, acesta fiind regasit numai in baza de date a dealerilor.

Cu stima,

....

Progres: 0%

L.E.

La emailul de mai sus am dat reply. Am primit repede asta:

Thank you very much for your e-mail. I’m currently out of office and I cannot be contacted until xx th of June 2012. I will reply to your e-mail as soon as possible after my return.

In urgent cases please contact my on mobile phone xxx

Sincerely yours,

Masina am cumparat-o de noua.

Flansa are un alt sistem de prindere. Daca au inlocuit-o au facut-o impreuna cu piesele din jur. Iar la cat e de demontat acolo, nu cred ca merita pentru 3-4 milioane cat costa flansa.

In plus, a fost demontata doar langa mine sau la reprezentanta.

Pai asta ziceam... ca nu ti-au inlocuit doar flansa, poate ti-au luat cutia cu totul :D.

Gluma-i gluma, dar o explicatie plauzibila nu cred ca iti ofera cineva pe mail. Iar la reprezentantele de la noi nici atat.

Posibil sa fi fost folosite pentru o scurta perioada si la modelul tau sau sa fi gresit mecanicul care a asamblat transmisia sau sa exista o eroare in baza de date ETK sau ... sau....

Vad ca 7546425 a fost folosita pana in 03/2011 (legatura cu N47 ? :laugh: ) si mai ales pe automate benzinare.

Diametrul central e de 105mm, iar la 7522027 e de 98mm. Asta ar insemna ca si cardanul iti difera - sau cel putin flansa de prindere - cel actual fiind mai gros decat normal.

In afara de diametru, nu vad altceva diferit in modul de constructie:

http://s18.postimage.org/3sgnwsukn/235338179c65_800x600.jpg

Am pus una langa alta si nu erau la fel. Nu am insistat cu montatul. Poate reuseam sa o montam insa nu vreau as fac improvizatii.

Cand va fi nevoie (cea de pe masina nu era uzata si nu aveam una de acelasi tip) voi pune din cea gasita pe ea.

Dar macar sa stiu de ce nu e cea din cataloage...