Jump to content

Motor M57N pe 320d e46

bmwfan4ever

Recommended Posts

Salutare tuturor, si in primul rand Hristos a inviat!

Am mai incercat sa postez odata acest topic, insa vad ca nu a aparut. Intrebarea mea suna asa :

Pot pune motor M57N de pe 330d e46 pe un actual 320d e46 din 04.2003? Si daca da, astept informatii. Daca a auzit cineva, daca a incercat, daca s-a gandit. Stiu doar ca motorul este cam udneva la 1500-2000 E. Manopera, costurile in totalitate le stie cineva. Se poate face o asemenea modificare. Trebuie schimbat grupul? Cam ce trebuie. Multumesc frumos, si o seara placuta!

Adevarat s-a Inaltat!

Ca prim sfat, te complici aiurea cand ai putea sa faci schimb sau s-o vinzi pe-a ta si sa-ti iei 330d. In primul rand ai seria motorului trecuta in CIV sau scrie „poansonat”? Pentru ca altfel nu vei trece ITP-ul decat cu spaga.

Ce ti-ar trebui la o prima strigare: motor cu DDE-ul lui, cutie, suspensii fata, frane. Astea sunt elementele principale, cine a mai facut schimbul stie mai bine.

Edited by IulianC

Se poate face . Cel mai simplu e cu o masina donatoare care sa aibe motrul dorit .

Se schimba tot , motor, cutie, diferential si electronica !

Complicat nu e pentru cineva care se ocupa cu asa ceva . Daca vrei iti dau pe PM datele omului la care am schimbat eu motorul cutie etc .

Imi cer scuze de eventualele greseli gramaticale :))! Sunt sigur ca Iulian (daca imi permite sa-i spun asa) s-a prins la ce m-am referit. Chiar am vrut sa scriu initial "Hristos s-a inaltat". Eh, after a hard working day, my brain g0 nuts .

N-ai facut nicio greseala gramaticala, doar ca ai gresit sarbatoarea. drinks.gif De ce nu ti-as permite? Ca doar Iulian scrie la mine in cartea de identitate laugh1.gif

In CIV te-ai uitat? ce scrie la serie motor?

Buna seara. Imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului, insa serviciul meu, si constructia unei case mi-au permis doar la aceasta ora sa va pot raspunde. Va multumesc mult pentru amabilitatea de care dati dovada si pentru raspunsuri. M-am uitat la CIV care spune " serie motor nu poate fii poansata" M-am interesat, iar acest lucru se trage de la faptul ca seria motor nu a putut fii citita. Oricum, asta cred ca o sa fie printre ultimile probleme, despre care mi-as face griji.

@sax1987, multumesc frumos, dar deocamdata sunt in lucru` cu o casa,ceea ce imi mananca sufletelu`, so there`s no too much money, and time. Sper ca in cam un anisor sa termin cu casa, si sa ma pot apuca de masinuta

Acum, va pot raspunde dece vreau sa ma complic cu aceasta masina si nu vreau sa iau un 330d

Pai, masina aceasta a apartinut tatalui meu, si intr-un final i-am cumparato. Masina a apartinut uni batran din Austria (Grobspeterdorf sau ceva de genu`) e adusa din austria din 2007 de o cunosinta si am cumparat-o la 92.000km , carte service tot, + verificat la BMW, cu toate acestea masina are fix 157.357 km ( cat imi indica acum pe bord)

Masina a fost intretinuta de tatal meu,pasionat de bmw ca si mine. Pentru el fiind al 8-lea BMW, s-a straduit sa.l intretina pe cat s-a putut. Numai ulei Castrol/Original BMW, filtre aer/motorina/polen schimbate la timp, schimburile de ulei, placute + discuri frane, toate originale si schimbate la timp. Masina nu a suferit deloc, stiu ce ii poate pielea stiu cum si pe unde a umblat. Dupa ce o sa incep schimbul motorului, ma gandesc la un pachet m-tech 2 (inclusiv jante styling 68). I just simply love it. Si, ca sa cumpar un 330d, la kilometrii astia, sa fie si reali, intretinuta cum a fost asta, sunt sigur ca ma costa cel putin 8.000-9.000 E .Ori modificarea motorului, sa fiu sincer mai mult de 2.500-3.000 euroi sper sa nu dau din buzunar.

Stiu ca am gasit un topic al unui coleg, tot pe bmwclub, care spunea ca vinde motor 330d de 204cai +cutie viteze 6+1 la 1.500. Eu zic ca e un pret rezonabil

Edited by bmwfan4ever

nici 2000 2500 ar trebuie sa fie schimbarea cu tot cu manopera.... pai cu 2500 daca te superi te duci si iti iei din anglia masina cu totul cu acest motor....

majoritatea de la dezmembrari au niste preturi astronomice fatza de cat dau pe masini. Ei au pretentia sa isi scoata cat au dat pe cazan doar din motor si cutie restul fiind profit peste 200 300 % la o masina. Daca ai unde sa o dezmembrezi si timp sfatul meu dute in anglia i ati un e46 330d si daca ai 2 masini complete este f usor sa faci transplantul (plus masinile de anglia sunt in stare destul de buna si au de obicei interioare misto). Din piese care iti raman iti poti recupera toti bani( jante, interior , volan, suspensie, directie, plus motorul si cutia dupa a ta cred ca iesi si in castig parerea mea)

Sau mai era un baiat in harghita care le aduce la comanda din anglia sa nu iti bati tu capul dar te costa vreo 500 in plus decat daca te ai duce tu sa o aduci. De adus o aduci pe roti 3 zile iti ia cu totul

Edited by malasorte

iata si topicul despre care vorbeam : http://www.bmwclub.ro/forums/topic/109580-vand-motor-330d-de-pe-e46-204cp-150kw-din-2003/

@malasorte parca mi-ai citit gandurile. Chiar acum 5 minute verificam siteuri din anglia :)). AM gasit la 2300 lire un 330d din 2002, gri metalizat, ( la fel ca a mea) pachet m-tech cu scaune sport piele in interior, manuala. exact ce-mi trebuie !

iata si topicul despre care vorbeam : http://www.bmwclub.ro/forums/topic/109580-vand-motor-330d-de-pe-e46-204cp-150kw-din-2003/

@malasorte parca mi-ai citit gandurile. Chiar acum 5 minute verificam siteuri din anglia :)). AM gasit la 2300 lire un 330d din 2002, gri metalizat, ( la fel ca a mea) pachet m-tech cu scaune sport piele in interior, manuala. exact ce-mi trebuie !

pai vezi ca esti baiat destept decat sa ii faci fundu mare lu unu.... :p. asa macar tu alegi o masina tipla aia se duc si iau si ultimile cazane de pe acolo sa ai profit cat mai mare. 100 euro bilet dus de avion plus cateva sute drumul inapoi dar pana in 500. Mai vezi si toata europa :p. Ti am zis eu am boala pe astia cu dezmembrarile lor dau 2000 pe o masina si vor 1500 pe motor 300 pe voan 500 pe jante 500 pe pachetul m... si uite asa ajung sa scoata 10 k pe un cazan. Dar ma rog nu e prost cine cere

Edited by malasorte

ai dreptate :)). Oricum la o adica, m-as folosii de ce-mi trebuie mie si apoi sa vand ce mai ramane din ea, usi, praguri, volan, pompa servo, etc. Doar ca am imrpesia ca o sa fie o foarte mare bataie de cap cu montatu

referitor la ce spuneai de baiatul din harghita, poate ca ma duce cu 500 E in plus,adica. Masina costa 2700 euro +500 = 3200. Dar, si daca m-as duce eu nu m-as duce pe gratis, mancarea, drumul, o sa coste si alea ceva.

ai dreptate :)). Oricum la o adica, m-as folosii de ce-mi trebuie mie si apoi sa vand ce mai ramane din ea, usi, praguri, volan, pompa servo, etc. Doar ca am imrpesia ca o sa fie o foarte mare bataie de cap cu montatu

referitor la ce spuneai de baiatul din harghita, poate ca ma duce cu 500 E in plus,adica. Masina costa 2700 euro +500 = 3200. Dar, si daca m-as duce eu nu m-as duce pe gratis, mancarea, drumul, o sa coste si alea ceva.

da dar omul din cate stiu le aduce pe platforme mari deci iti dai seama ca el reduce mult costurile decat daca ai aduce una. avea un site http://www.importautouk.ro/

Greu sa te intelegi cu el eu am incercat vb o romana ungureasca....

Nu e mare bataie de cap daca ai masina cu totul. Pui tot ansamblu motor cutie electrica de odata cu macaraua. :p. nimeni nu zice ca e o operatiune pentru un incepator dar se face stai lnistit. Am prieten a pus pe un e38 740i motorul de 3000 diesel in 2 zile.

ps vad ca numai zice ca are sediul in Romania... acum vreo 2 ani avea dar suna si vezi oricum

Edited by malasorte