Jump to content

Bmw 318 e36 la 18 ani

DraColorat

Recommended Posts

Salutare! Sfatul meu pentru tine(avand in vedere ca esti incepator si esti pe cale sa iti iei prima masina) este sa te orientezi catre ceva ieftin, motor nu foarte mare, ieftina la intretinere, consum mic;asta pana capeti experienta (si poate mai strangi niste bani). in perioada asta micile accidente sunt foarte probabile(nu zic ca e o regula). Eu am facut greseala(desi nu regret)sa incep, tot la 18 ani, cu un renault 5, 1.7 benzina. m-am indragostit pe loc de masina aia si mi-a mancat o gramada de bani doar ca sa o fac sa functioneze normal si sa arate a masina: aproape 1000e(in afara de micile tamponari si avariile suferite). Din punctul meu de vedere bmw nu e o masina foarte scumpa, facand o comparatie cu piesele noi pe care le-am cumparat pentru babuta mea din '88: o oglinda 60 lei, flanse si rulmenti pe fata 340 lei etc, marca ce nu poate rivaliza cu bmw. In plus taxele erau ca la bmw, consumul aproape la fel, undeva 8 afara mers sportiv.

Ca o concluzie, gandeste-te bine la ce vrei sa faci cu masina si cat poti cheltui pentru intretinere curenta.

Si eu sunt in cautarea unei masini la 2500E cel mult si imi place enorm e46. daca as gasi una cu motor de 800cc nu m-ar deranja :LMAO: :LMAO: , imi place cum arata, nu am condus una pana acum...sper sa o fac in viitorul apropiat.

la 1500 euro slabe sanse sa iti iei un bmw in stare buna.....iti iei o masina super obosita si cu o groaza de probleme (ca sa iti faci o idee, E36 are suspensie independenta spate-exceptand compact-ul, si numai acolo sunt ceva bucse,care imbatranesc si poti fi sigur ca cine vinde masina cu 1500 euro nu le-a schimbat niciodata), plus ca intotdeauna o masina cu cat e mai veche, mai mute sanse sa apara defectiuni, mai sunt si cei care au bmw si le chinuie la maxim si apoi le vand...... asa ca mai bine incearca sa te orientezi catre ceva cat mai lipsit de probleme, o masina cu o intretinere si taxe&consum cat mai mici, ca ai doar 18 ani, si ai o viata intreaga inainte sa iti iei si o masina mai sport, mai mare mai puternica......macar sa incepi cu o masina care sa iti puna cat mai putin viata in pericol(nu o cazatura carpita)

bugetul tau nu e ff generos....insa decat sa mergi cu un e36 fara aer conditionat si toba prinsa cu sarma, si cu spaima ca pierzi o roata, mai bine ceva de genul:

http://www.autovit.ro/citroen-saxo-C23988815.html

sau mai pui putini bani si iti iei asta.....eu personal nu cred ca exista masina cu intretinere mai ieftina

http://www.autovit.ro/dacia-logan-C24306466.html

mai strange (daca ai cum) inca vreo 500-800e si ia-ti un 318is E36 coupe, sunt destule pe piata, vizionezi si verifici mai multe inainte sa te decizi, nu are cum sa fie toate praf, poti gasi una mai putin praf, in mare sa ai grija la compresia la motor, semne de accident grav (lonjeroane indoite,crapate etc), si altele mai putin grave. daca are si o clima acolo cu atat mai bine, ptr inceput (prima masina) nu iti trebuie "n" dotari.

motorul e 16v, 140cp, la consum daca nu are bube, ajungi cam 11-12 oras mers lejer (bucuresti) si 6.5-7 afara. pe parcurs, daca ai buget o poti updata chiar bine, un pachet exterior M (bara fata, praguri, bara spate, oglinzi, bandouri) si niste jante frumoase si aia e, desigur asta dupa ce o pui la punct cu mecanica (articulatii, suspensie, filtre etc).

nu e chiar Babaul tractiunea spate, asta daca nu conduci ca un meltean iarna cu cauciucuri de vara si o turezi in 6000 :laugh:

Edited by max83

de alfa m-am mai interesat si iese din discutie e prea scumpa la intretinere ... au mai ramas vectra si e36 , daca o sa gasesc un e36 care sa arate bine in banii astia (am vazut ca sunt destule) o sa-l iau cu toate riscurile, daca nu gasesc unul care sa imi placa o sa iau vectra..

Parerea multor prieteni si experientele lor spuneau ca nu sunt multumiti de 1.8 116 hp, ziceau ca mai bn 1.6

Atunci nu te mai baza pe parerea lor :) In afara ca ai impozit si asigurare putin mai mica la 1.6 este singurul avantaj fata de 1.8, restul e can-can.

Cu 1500e gasesti, cu greu, dar gasesti o pisica relativ ok. O sa mai ai de bibilit cate ceva pe la ea, dar macar o poti folosi. Un coleg de forum vinde una putin lovita cu 1000e, iar cu restul de 500 o pui la punct cum trebuie.

E misto 406 coupe, dar nu as recomanda.

N-am citit toate paginile, dar l-as sfatui pe initiatorul topicului sa mai astepte putin si sa puna mai multi bani de-o parte.

Avand in vedere statutul de incepator, va fi nevoie de o masina sigura, si f ok dpdv tehnic, care sa il ajute pe sofer sa iasa din situatiile limita in care inevitabil va intra. :) Toti am avut 18 ani, si am mai facut prostii, mie asta cu siguranta mi se pare cea mai importanta. In rest, succes in alegere!

E misto 406 coupe, dar nu as recomanda.

N-am citit toate paginile, dar l-as sfatui pe initiatorul topicului sa mai astepte putin si sa puna mai multi bani de-o parte.

Avand in vedere statutul de incepator, va fi nevoie de o masina sigura, si f ok dpdv tehnic, care sa il ajute pe sofer sa iasa din situatiile limita in care inevitabil va intra. :) Toti am avut 18 ani, si am mai facut prostii, mie asta cu siguranta mi se pare cea mai importanta. In rest, succes in alegere!

Bani deoparte nu mai am de unde sa mai pun si de asteptat am aproape 1 an de cand am permisul, o sa o iau in banii astia akm ce o fi o fi :)

• Like 1