Jump to content

schimbare termostat cu unul sa deschida mai repede

Recommended Posts

deci,am un bmw e46,din 2001,motor m43tu,1.8,si am termostat comandat de ecu,ceea ce doresc eu sa fac este sa schimb acest termostat care deschide la 105 c,cu unul care sa deschida intre 90-95 de grade,stie cineva cum pot sa fac treaba asta caci termostatul este in carcasa aia de plastic.pun o poza cu termostatul meu.daca cineva are vreo idee sa o treaca aici va rog.nu ma intrebati de ce vreau sa fac asta:)

post-49033-0-13944300-1338143881_thumb.jpeg

crezi ca aia de la BMW au fost tampiti cand l-au facut sa deschida la temperatura aia?

nu cred ca ai cum sa-l faci sa deschida la 90-95 de grade, decat numai daca il scoti pe asta si iti montezi pe furtun, unu de dacie :wink:

Edited by adi_JOL

Teoretic e posibil, dar doar pe tester...mecanic nu ai cum sa-l faci decat sa ii pui d-ala de dacie :)

ce sa faca pe tester? acolo termostatu lucreaza mecanic, se comprima un arc, nu are nimic electronic programabil sau mecanic sa primeasca comanda, singura solutie este schimbarea termostatului

Edited by nutu 18

ce sa faca pe tester? acolo termostatu lucreaza mecanic, se comprima un arc, nu are nimic electronic programabil sau mecanic sa primeasca comanda, singura solutie este schimbarea termostatului

Stiam ca termostatul de pe e46 e comandat electric....asa citisem pe un forum...e posibil sa gresesc

termosttul lucreaza mecanic,ecu doar il deschide ma repede in caz de trece temperatura peste normal,testerul nu ma ajuta cu nimik,nu ai cum sa faci termostatul sa deschida mai devreme cu testerul,am bmw gt1 complet si nu e asa ceva acolo,mufa aceea pe care o vedeti la termostat nu este altceva decat o rezistenta care se incalzeste si deschide termostatul mai repede chiar daca nu a ajuns la temperatura de 105 grade,dar acest lucru este comandat de ecu si crede ma ca nu merge modificata temperatura de deschidere.motivul pentru care vreau sa schimb termostatul este de a nu mai lucra motorul la temperaturi atat de mari.

am o eroare in dme din cauza caruia nu mai imi da acea comanda de deschidere a termostatului in caz de supra incalzire a motorului.Eu sunt in anglia,si am fost la cateva service si mi au cerut pentru reparatie in jur de 600 de lire.As dori sa fac lucrul acesta cu termostatul doar pentru o perioada de timp,deoarece urmeaza sa o bag in service pentru reparatie capitala.

nu vreau sa umblu fara termostat,asta e un lucru sigur,cautam doar o solugtie temporara sa nu imi mai treaca apa de 105 c,maine am facut programare la reprezentanta sa vad de ce ecu nu mai deschide termostatul electronic,se deschide numai mecanic...

O carpeala pentru moment pana remediezi problema ar fi asta (iarna vei avea mari probleme). Gaurile trebuiesc date doar in partea dinspre furtun (plan indepartat in poza pusa de tine din primul post):

http://www.theoaks.ca/thermostat.jpg

Eliminarea termostatului nu e recomandata din mai multe motive. Solutia de mai sus e folosita de cei care duc masinile pe circuit.

O carpeala pentru moment pana remediezi problema ar fi asta (iarna vei avea mari probleme). Gaurile trebuiesc date doar in partea dinspre furtun (plan indepartat in poza pusa de tine din primul post):

http://www.theoaks.ca/thermostat.jpg

Eliminarea termostatului nu e recomandata din mai multe motive. Solutia de mai sus e folosita de cei care duc masinile pe circuit.

la o treaba ca asta m am gandit si eu,multumesc pentru informatie,in sfarsit cineva la subiect si cu informatia de care am nevoie.ms mult,sa vad ce mi spun aia azi la reprezentanta si daca trebuie sa mai astept o sa pun solutia ta in aplicatie.Am cumparat 3 termostate noi de la magazin si toate 3 nu m au dus mai mult de 2luni,a picat partea electronica.Cand m am dus cu ele inapoi toti mi au spus ca nu se ofera garantie la termostatele astea ca sunt trecute la electrice.Acum am comandat unula si la reprezentanta la bmw si le am spus ca vreau garantie ca m am satuturat sa iau termostate:)))

Edited by bmw_e46

SE POATE INCHIDE,rezolvarea a fost cumpararea unui termostat de la reprezentanta.Va vine sa credeti ca am cumparat 3 termostate care nu erau originale de la magazine de piese auto si masina se supraincalzea cu toate trei.Am zis sa mai fac o incercare,dar de data asta cu un termostat de la reprezentanta pe care scrie bmw,si surpriza,masina merge perfect cu acest termostat.Concluzie:nu merita sa dai banii pe piese care nu sunt originale ca de cate ori trebuie sa le schimbi,ajungi la banii pe care ii dai pe unul original,sau poate chiar mai mult.Multumesc mult celor care s au implicat in acest topic sa ma ajute,sa de d zeu voi sa nu aveti probleme sau sa faceti ca mine:))bafta
  • Like 1