Jump to content

Ulei pe la imbinari furtune turbo E90

Recommended Posts

Salut !

Am un bmw e90 2006 318 diesel.De curind a inceput de dea cu ulei pe la imbinarea unui furtun dupa intercooler,

Masina trage f bine , nu scoate gram de fum . Am desfacut furtunul care vine de la filtrul de aer la turbina si era minjit cu ulei . Deci vine din alta parte, nu de la turbina

Stie cineva ce poate fi?

Multumesc!

Salut !

Am un bmw e90 2006 318 diesel.De curind a inceput de dea cu ulei pe la imbinarea unui furtun dupa intercooler,

Masina trage f bine , nu scoate gram de fum . Am desfacut furtunul care vine de la filtrul de aer la turbina si era minjit cu ulei . Deci vine din alta parte, nu de la turbina

Stie cineva ce poate fi?

Multumesc!

Daca tot ai scos furtunul,verifica si axul turbinei.Pe capete,axul are 2 simeringuri de etansare,cu timpul,axul are joc(axial si radial),si incepe sa scuipe ulei.Cu cit jocul e mai mare,cu atat arunca mai mult ulei.

Cand arunca mult,uleiul ajunge prin admisie,in capul pistonului,si face autoaprindere,adica asa:

Bafta!

• Like 1

Se poate ca uleiul sa vina de la un filtru epurator defect si sa fie aspirat de turbina si impins spre intercooler?

Sau sa fie un ulei subtire?

filtru epurator nu opreste tot uleiu sa-l intoarca in baie si-l da pe admisie mai ales cu un ulei subtire, mai este si varianta trecerii uleiului prin turbina

toate dieselurile turbo au ulei in intercooler-admisie din cauza aspiratie turbinei, daca nu-ti consuma mult nu-ti face probleme

io am desfacut la cineva la un mitsubishi un furtun de la intercooler, curios daca trage ulei si tragea, era plin de ulei, de la schimb la schimb zicea ca-i consuma uleiu dintre minim si maxim... masina noua 30k km avea

• 1 year later...

Buna ziua!

Va rog sa ma scuzati daca postez in topic gresit dar inca incerc sa ma acomodez cu structura forumului.

Doar ce-am cumparat un E90 318D M47 de 122 Cp si am observat ca am intercoolerul spart. Caut pe net unul sh dar 318d la dezmembrat sunt putine din ce am vazut. Aveti idee daca sunt compatibile cu alte motoare? 320d (care vad ca-s mai multe) spre exemplu? Sau difera?

Va multumesc!

• 3 months later...
Buna, am si eu o problema cu un furtun care merge de la turbina spre intercooler, toto asa m-i se intampla are ceva scurgeri de ulei, acum intrebarea este e pe duca turbina sau e ceva normal, si mai vreau sa imi spuneti ca eu cand am cumparat masina nu avea filtru epurator la schimbul de ulei dupa 2 zile dupa ce am luat-o i-am pus filtru si tot ce trebuie, dar faptul ca nu a avut filtru epurator afecteaza motorul. Va multumesc !

• 10 years later...

Salutare am un bmw e90 m47 320d. Imi curge ulei pe la furtunul de la intercooler ce intra in radiator am schimbat furtunul nu a mai curs dar a început iarasi dupa o luna. Masina trage scoate fum in ture mari cateva secunde si tot trebuie sa complectez cu ulei poate fi de la turbină?