Jump to content

probleme e46 coupe

Recommended Posts

Hi all.

Se pare ca am numai belele cu e46'le meu. Pana acum am schimbat ambreiaj, bujii, ulei, placute , furtume motor ,etc. Mai nou am un huruit infernal pe spate. Pare a fi grupul pt ca masina efectiv huruie si mai si pocneste din cand in cand . In momentul in care accelerez merge normal dar cand iau piciorul de pe acceleratie se aude un fluierat in masina si din cand in cand un trosnit . Banuiti ce poate fi ?

Ori ce sfat / idee e apreciata .

Multumesc frumos

• Like 2

N-au legatura sabotii pentru ca ei nu actioneaza asupra discului decat daca e frana de mana trasa (apropos, sper ca nu e :rolleyes: ).

Tind sa cred ca e totusi diferentialul (ia incearca sa franezi cu ea scoasa din viteza - face la fel ? ). Sau poate ti-au montat placutele prost sau ... sau...

Cel mai bine mergi la un service pentru verificare (poate nu tot ala care ti-a schimbat placutele) ...

De exemplu sa nu-i fi pus siguranta la etrieri sau sa nu ii fi strans suruburile din spatele port-etrierilor sau.... toate astea pot crea jocuri/zgomot si un soc la apasarea pedalei. Dar probabil e vorba de diferential mai mult ca sigur....

Am si eu o problema similara (nu stiu daca identica)...

Problema este ca se aude un huruit cand am viteza mica, sau cand incetinesc. Daca accelerez mai tare cred ca se uniformizeaza acel sunet si nu se observa.

Am fost la service, si dupa cateva verificari mi-au spus ca e un rulment...(merg in weekend sa repar si daca era de la rulment, te anunt:)

La mine nu bocane nimic, nu troncane, nu pocneste. doar se aude un zgomot similar celui de anvelopa (nu, nu atinge nicaieri), si mai mult de atat...am sesizat acest zgomot dupa ce am schimbat cauciucurile.

Inca o dilema...cand masina era ridicata la service pe rampa, si o acceleram de sus fara sa aiba contact cu solul, nu sesizam acel zgomot.

Aveti idee?:)

Sincer spre diferential inclin si eu

Am facut o intoarcere mai brusca si am franat . In momentul ala s'a auzit un krank si dupa , cand mergeam cu masina se auzea un troscanit. Cand plec cu masina si merg ( in fata sau in marsalier) nu se aude nimic si se comporta ok . Cand franez din mers si iau pociorul de pe frana se aude un huruit ( fier pe fier) ca si cum placutele ar ramane blocate de disc.

Azi la 18 am intalnire cu mecanicul ( garajul rezervat ,etc ) insa pana atunci speram sa aflu care ar fi cauzele ca sa stiu la ce sa ma uit.

Ms mult pt ajutor

Am si eu o problema similara (nu stiu daca identica)...

Problema este ca se aude un huruit cand am viteza mica, sau cand incetinesc. Daca accelerez mai tare cred ca se uniformizeaza acel sunet si nu se observa.

Am fost la service, si dupa cateva verificari mi-au spus ca e un rulment...(merg in weekend sa repar si daca era de la rulment, te anunt:)

La mine nu bocane nimic, nu troncane, nu pocneste. doar se aude un zgomot similar celui de anvelopa (nu, nu atinge nicaieri), si mai mult de atat...am sesizat acest zgomot dupa ce am schimbat cauciucurile.

Inca o dilema...cand masina era ridicata la service pe rampa, si o acceleram de sus fara sa aiba contact cu solul, nu sesizam acel zgomot.

Aveti idee?:)

La tine mai mult ca sigur pot fi anvelopele... verifica convergenta/paralelismul - si daca anvelopele prezinta uzura gen "dinti de fierastrau" pe interior - aia e.

Inca un lucru care nu il inteleg . Daca era diferentialul nu trebuia sa se auda si cand plec ? La mine daca plec de pe loc se aude normal nu se sesizeaza nici o diferenta de pana acum . Doar in momentul in care franez apare acel huruit .

Vezi daca iti da planetarele jos sa nu stranga cu nimic pe "tija" lor, gen sa le stranga in menghina.

Dap ms de sfat o sa am grija