Jump to content

Recommended Posts

10" ntzntzntz . :p Eu ma gandesc sa fac o incinta custom paralela cu bancheta spate , relativ slim , pe toata latimea si inaltimea portbagajului , si sa includ in spatele ei si lacasuri pentru amplificatoare . Am cam tot ce trebe , numai timp si chef nu . Probabil ca o sa iau inainte si boxele si wooferele de 8" de swub scaune si ma apuc dupa de bricolat . Eu as vrea sa pastrez ladita de sub podeaua portbagajului ca e buna la casa omului ( trusa de scule , compresor , etc etc )

ELNA cat au fost ramele pentru tweetere ?

m-am gandit si eu la o cutie gen JL Audio http://www.soundsgreatusa.com/catalog/bmw3v.jpg totusi in masini sedan cu cat duci cutia mai in spatele portbagajului cu atat ai randament mai mare deci nu sunt sigur ce randament ar avea o asemenea cutie ... nu prea as vrea sa aud zdrancaneli dupa mine si in masina nimic :rolleyes:

intradevar e buna si ladita aia din portbagaj da m-am gandit ca imi inchipui ca am M3 <_<

ca 10" am un Rockford model mai vechi sau daca nu ma gandeam la un JL Audio 10W7 ca am avut un 13W7 si mi-a placut http://a248.e.akamai.net/pix.crutchfield.com/products/2001/575/h575rfr3110-f_dgp.jpg

Logic 7/individual e pentru oameni obisnuiti ... am deja pe masina mediile de individual si basii de Logic 7 si amplificare si procesare mult peste ce ofera un amplificator OEM <_<

daca te uiti pe afara multi au sau vor sa dea afara cu logic7/individual si sa puna un procesor aftermarket pentru ca cele OEM sunt limitate...

dar asa este e mai usor si mai ieftin sa faci un retrofit la Logic7 sau individual ...insa wooferele alea de sub scaun sunt limitate sub 50Hz amplificatorul/DSP`u e sub orice procesor low budget .

cand vad obsesia pentru OEM aici pe forum ma ia durerea de cap ... daca vrei performanta te duci aftermarket din pacate nu este ieftin cum cred unii adica e ieftin daca arunci 2 amplificatoare si un bufer in spate mai departe e greu ...

Chiar imi place de ELNA .Suntem pe aceiasi lungime de unda .Imi voi asuma urmatoarea afirmatie : majoritatea sistemelor OEM sunt sub un sistem aftermarket decent (nu bun). Oricum LOGIC7 , Individual etc sunt si ele foarte ok , depinde ce asculti si ce termen de comparatie ai .

Mie nu-mi place cum e gandit sistemul de e90 . Wooferele alea de 20 de sub scaune sunt durere . Daca dai muzica mai tare la drum nu stii daca tremura podeaua ca ai o pana / roata ne-echilibrata etc sau daca sunt ele de vina . Azi am oprit muzica de vreo 2 ori ca imi vibra dubios podeaua .

Ar fi fost de 1000 de ori mai bine daca mergeau pe clasicul difuzor de 16.5 si prinse pe tabla nu pe carton . Dar dupa cine ar mai fi dat sute de euro pe componente de 10 aftermerket slabute ? (ma refer la kit-ul alpine aprox 400 de euro fara manopera : 2 woofere de 10 , 2 tweetere , cablu si micro amplif ) Una peste alta greu de facut un sistem misto pe e90 fara sa hacuiesti fetele de usa si tablele din interior .

@ ELNA . Eu am gandit-o altfel . Oricum nu mai tin de multa vreme woofer-ul din portbagaj orientat catre spate , ca pe numarul de inmatriculare nu-l intereseaza bas-ul . :D Woofer-ul este orientat spre habitaclu . Cutia ce-o am este sealed si are vreo 15L maxim (si suna excelent ). Problema mea este ca oricum spatiul de langa cutie este inutilizat/inutilizabil , asa ca as prefera sa-i dau latime si inaltime mai mari si adancime mai mica .

o sa ai surpriza ca se aude mai bine indreptat catre numaru de inmatriculare si defapt cat mai aproape de el decat indreptat catre habitaclu...

la mine se aud foarte ok cele doua woofere de sub scaun in opinia mea sunt o solutie foarte ingenioasa ... oricat ai izola tu o usa nu o faci ca pragu masinii ... in plus o usa are un litraj mult prea mare fata de prag asta inseamana ca difuzoarele vad un panou infinit sau infinite baffle cum se spune in engleza in schimb la E90 vad o incinta de 8-10L astfel ecursia wooferului este mai bine controlata.

eu nu am auzit nici un zgomot dubios de la wooferele mele de sub scaun nici un zdrancanit nimic se aud foarte bine insa pentru mine nu fac fata ca si nivel sonor ...

eu cred ca ar trebuii sa verifici difuzoarele si eu am avut probleme cu wooferele in sensul ca s-au intrerupt firele care duc de la conectori la bobina :unsure: calitate OEM ce sa mai ...atunci se auzea ceva ciudat ca si cum ar zdrancani ceva pe sub scaun pentru ca wooferul se auzea intrerupt...

ce vreau eu sa spun ca mie imi place cum au gandit astia la bmw numai ca e locu ala prea mic ca si inaltime sub scaun si nu poti pune ce woofer vrei :getlost: in schimb mediile urcate sus pe usa merita fata de un 16,5 pus la picioare cum e la audi spre ex...

Nu m-ai inteles . Stiu cum suna un dif dat peste cap sau cu probleme de conectica . Nu despre asta e vorba . Ci despre vibratiile pe care le transmit podelei masinii cand sunt rulate la volum inalt .(am o scuza pentru asta : frumos afara=. geam deschis=. ridicarea volum muzica :D . chiar si asa ... enervant pentru mine ).

Sunt pe piata destule mid-uri care sunt gandite pt infinite baffle . Oricum daca baietii puneau difuri de 16.5 pe usa nu se mai oboseau sa puna de 20 sub scaune . (care de fapt sunt de 16 . cel putin pe standard )

verifica sa ai toate clipsurile la scuturi ...

credema nu e pe piata nici un 16,5 care sa sune in usa pe joase ca wooferele de logic 7 care au 20cm si un Xmax de 6mm .

eu am avut pe e46 usi cu 2x16,5cm JBL GTI si abia alea se mai apropiau insa sunt sigur ca cele 2 de 20cm de acum le depaseau... si mai aveam si cel putin 10kg in plus pe usa ca greutate ...

cele standard de 16,5cm sunt o gluma din pacate proasta, incearca sa pui GZ alea in loc o sa vezi ca se schimba situatia :frantics:

Ce kit? Ce bani?

luata lista de componente de pe forumul e90. sub-urile din america, amp blaupunks + cablu de bmw plug/n/play din germania, tweetere pt usi de la bmw de aici originale + masti plastic....nu mai stiu. am sa le caut, sa vad exact ce este si cat costa. nici nu sunt scoase din cutii.

am sa pun un anunt la vanzari. daca iti trebuie trimite pm, nu citesc des aici.

atentie merge numai pt upgrade la sunetul standard, cel professional si celelalte au alt amp si conexiuni.