Jump to content

Firme specializate in montarea unui motor

bmwfan4ever

Recommended Posts

Va salut cu respect. Vreau sa-mi potoliti si mie o curiozitate va rog. De ceva timp ma bate gandul sa schimb motorul meu de pe 320d cu unul de 330d. Ok, sa presupunem ca achizitionez motor de 3000cmc, frane , suspensii, cutie viteze. in principiu cam astea ar fii. Bun, acum, am tot cautat, veriicat, si in speranta ca cineva, o firma/ poate un service m-ar scutii de nervii pe care mi i-as prapadii in montarea motorului. Exista firme specializate in romania pe asa ceva?. Sau operatiunea se poate realiza la un service? Daca as face rost de ce am enumerat mai sus si anume : motor+cutie+grup+frane+suspensii de pe o masina donatoare ( in total cam vreo 1500-2000 MAXIM ma duc toate piesele), cam ce complicatii ar putea aparea? Ce nu s-a potrivii/imbina exact la locul respectiv. multumesc frumos! Cu toata stima, Claudiu!

Nu uita de instalatia electrica (cu tot ceea ce inseamna computer, imobilizator etc).

Orice service iti poate realiza transplantul... chiar exista cativa baieti pe forum care au mai facut sau te pot ajuta cu asta. In principiu, daca iei tot ce trebuie de pe masina donatoare, nu are ce sa nu se potriveasca pe caroseria ta.

Absolut tot ce este nevoie, eu pot procura de pe masina donatoare. (electrica + mecanica) se poate face rost. Eu locuiesc in pitesti, si am gasit undeva la periferia orasului, un parc de masini, cateva si lovite, am avut norocul sa gasesc un e46 330d 2004,cu m-tech 2 +interior piele cu scaune sport, dar cu volan pe dreapta.Ce e si cel mai interesant, e ca proprietarul acelui parc, este un fost coleg de facultate, cu care (din fericire pentru mine) imi petreceam timpul acu cativa ani :)). Deci pot lua de pe masina donatoare cam tot ce imi trebuie, in suma de 1500E. Cam atat ma duc toate piesele. Deci eu zic ca e convenabil, mai ales sa fac acest transplant de motor, si sa.l pun pe masina mea, care stiu pe unde, cum si cat a umblat, decat sa pun 3-4000E si sa iau un 330d cu km dati inapoi si omorat si rupt de oase, sa ma tina 2 luni si apoi sa pice cine stie ce.

Sa recapitulam: Piesele ( motor+cutie+grufrane+suspensii+ ELECTRICA) -> ( si optional pentru 100E interiorul din piele sport de pe 330d)=1500Euro

Acum: Manopera la un service cam cat credeti ca o sa fie. Sare de 1000 de lei, sau visez frumos?

Daca cineva a mai realizat acest transplant sa nu ezite sa ma contacteze, sau sa isi exprime opinia in acest topic. Multumesc frumos! toata stima!

Edited by bmwfan4ever

Bun atunci hai sa zicem 500E manopera, + eu fara sa fiu cu nervii la pamant si fara nopti nedormite din cauza "proiectului " :))

nu cred ca faptul ca e firma iti va garanta ca totul merge ca pe roate . Important e sa fie cineva care a mai facut genul asta de transplant si stie ce are de facut . Eventual pui un anunt pe forum si sigur vei primi oferte

• Like 1

partea mai "grea " este electrica, sa-ti functioneze tot, trebuie schimbata cam toata electrica, ce tine de relee,calculatoare, bord si altele... la partea mecanica iei de colo si pui dincolo, trebuie sa se potriveasca, doar este aceeasi caroserie

nu cred ca faptul ca e firma iti va garanta ca totul merge ca pe roate . Important e sa fie cineva care a mai facut genul asta de transplant si stie ce are de facut . Eventual pui un anunt pe forum si sigur vei primi oferte

Cel mai bun ar fi un anunt.

"Doresc sa fac schimb de motor---Astept sfaturi si oferte"

Edited by MihaiMAN

Totul se imbina la locul potrivit pentru ca masina are pregatire si pentru motorul de 3000 diesel, caroseria fiind aceeasi. Iti mai repet odata daca ai masina donatoare completa pur si simplu se muta tot inclusiv electrica. In fiecare oras exista mecanici pasionati de bmw care au facut de a lungul timpului astfel de schimbari, daca ai fii din constanta ti as recomanda un baiat care probabil pentru 500 de euro in 48 de ore ti ar instala motorul nou pe masina complet functional. In fatza garajului lui gasesti cate 10 15 bmw uri zi de zi altceva nu repara.

Omul a facut modificari mult mai complicate de atat, de exemplu motor de 5000 benzina de pe e38 pus pe ursuletz :p sau motor de 3000 diesel pe e38 in loc unuia de 4000 benzina. Asa ca aceasta manevra e floare la ureche pentru un mecanic bun.Bani sa ai si sa iti si doresti cu adevarat sa faci asta...

P.S firme specializate in schimbat motoare gasesti pe afara si "te costa de iti trece"

Edited by malasorte

Logic ca da in fond ai alt motor, alta putere, alte noxe si totul trebuie sa fie trecut in cartea masini. Si daca montezi un motor identic tot trebuie omologat si trecut in cartea masini.

Doar ca la el in carte in dreptul seriei de motor scrie ca nu are serie si ca nu poate fii ponsonat. Asa ca teoretic se poate pune alt motor. Practic daca te opreste Rar ul si arunca un ochii la motor un inginer mecanic cu experienta isi da seama ca are de a face cu alt motor.In plus din cate stiu eu toate motoarele de 3000 diesel au seria batuta pe bloc

p.s. In Germania seria motorului nu conteaza el fii considera piesa consumabila de aia exista motoare fara serie.

Edited by malasorte

Logic ca da in fond ai alt motor, alta putere, alte noxe si totul trebuie sa fie trecut in cartea masini. Si daca montezi un motor identic tot trebuie omologat si trecut in cartea masini.

LOGIC insemnand LEGAL....

Cati priteni am eu cu BMW nici unul NU a facut asta.

Mai ales cu impozitul din zilele de azi...

Cum ar fi sa plateasca vecinu' pe un E30 impozit anual in jur de 72 mil :)))))

LOGIC insemnand LEGAL....

Cati priteni am eu cu BMW nici unul NU a facut asta.

Mai ales cu impozitul din zilele de azi...

Cum ar fi sa plateasca vecinu' pe un E30 impozit anual in jur de 72 mil :)))))

DA inseamnand legal , imi era jena sa folosesc cuvantul :). Eu am prieteni care au facut dar nu au fost la nici un Rar sa declare. Oameni nu vor sa mai vanda niciodata masina asa ca merg "pe burta". In plus credema ca te vei lovi de multa birocratie cand mergi la RAR cu o asemenea modificare, mai bine te lipsesti. Uneori si daca mergi cu acelasi tip de motor din aceeasi generatie tot de lovesti de capete de guma pe acolo.

Ps eu la un moment dat gasisem la un pret modic un motor de 4000 diesel pentru a mea si am facut si eu niste vorbe ce ar inseamna sa ma duc la rar sa modific in carte. Mi a zis cineva de la Rar sa ma lipsesc.:p . Am renuntat la proiect pentru ca nu erau decat motorul si cutia disponbile si imi lipseau multe piese si e38 740d v8 sunt f rare. In plus ideea ca am 2 turbine , 8 injectoare, 2 filtre de aer m au convins ca poate fii prea costisitor

Edited by malasorte

Si daca esti oprit de RAR in trafic ce se intampla ???? iti fac un verbal de nu se mai termina .....

Ca ITP la noi in RO nici nu tre sa fie masina de fata ...asa ca daca nu o vinzi si ai cur incat sa stai cu un morcov maaaare infiptadanc la fiecare oprire a unei patrule...e ok

Nu ma bate gandul sa schimb motorul.....era doar o curiozitate

M-au oprit saptamana trecuta intre DE si IT pe autostrada noaptea si s-au uitat la tot ce inseamna serii... :popcorn:

As vrea sa-l vad pe unu d'asta 'UPGRATAT' la o oprire de genul..... sincer nu as vrea sa fiu in locul lui ....cel mentionat mai sus era cu mine in dreapta... :popcorn:

Daca Rar ul constata ca masina are alt motor iti va retine talonul pe loc si numerele. Nu vei avea drept de circulatie nici un km. In plus lasi si permisul vreo 3 luni la domnu militian.

In afara Romaniei nu stiu dar in anumite tzari sunt convins ca ai sanse sa primesti si "bratari" :p. Fiind roman la volan cu siguranta in multe tzari vor considera ca ai furat motorul :p

Edited by malasorte

Asta al meu era palid......insista sa-si aduca masina in Italia.....

I-am spus ca-l leaga astia aici....

L-a luat cu sudori reci....

Cel putin in zona unde sunt eu e masacru cat te opreste....(fiind o zona autonoma cu legile lor....etc)

) seri la rand in fiiiiiecare seara ma opreau carabinierii...pana am trecut pe la toate patrulele....dupa nu mai au treaba cu tine.

In fine ... nu as prea face acest Upgrade

Mai ales in italia ne iubesc aia la maxim hahaha. Mie in italia la un astfel de control de noapte mi au desfacut tot bagajul pe autostrada. Bineinteles ca nu au gasit nimic , mi au urat o seara buna. Nu eram singura victima aveau un control tematic in cautare de armament.

Cat despre prietenul tau sa stea mai bine cuminte, pentru ca aia nu vor crede ca el a facut asta doar din motive de upgrade. Daca nu are acte de provenienta valabile (facturi) pentru noul motor probabil va "astepta" la beci pana se clarifica situatia :popcorn:

Edited by malasorte

Multumesc frumos pentru raspunsuri, mai ales tie malasorte, care la fiecare topic te-ai deranjat sa-mi raspunzi :))! Multumesc!

Referitor la upgrade, mai vreau sa astept putin, deoarece banii sunt indreptati acum spre altceva, masina poate sa mai astepte! Totusi , nu mi se pare asa de greu si complicat acum, dupa spusele lui malasorte, sa schimb motorul. In fond, la urma urmei, ca sa nu am probleme pe mai tarziu, as putea sa dau 200 de euro la RAR ca sa nu am probleme. Masina nu vreau sa o schimb deocamdata cam vreo 1 an jumate-2, apoi am in vedere vanzarea si achizitionarea unei serii mai mari, gen 5. Acum vreau doar ceva mai multa putere de la dansa, altceva nu am ce sa-mi doresc. Merge bine, nu mi-a picat niciodata nimic la ea si in + de toate. E BeMvWe frate ! :)) Iubesc marca asta de cel putin 15 ani de zile

Dupa o scurta cautare in agenda telefonului, am gasit un baiat, care in dreptu` numelui avea trecut si BMW. Am sunat, si ramane ca in decursul saptamanii sa vorbim, in functie de cump pot eu, si cum ii permite timpul lui. Si noi aici in pitesti, defapt chiar in cartierul meu, este un grup cam de vreo 10 insi, care le spune fix "bemveisti" :)). Sunt tipi cu e30/ si e34 (si 2-3 e36) modificate pana in dinti, cu paint joburi de cel putin 2000 de euro, unul dintre ei avea masina verde, cu o maimuta sau ceva de genu pe ea ( poate s-a inspirat din Tokyo drift ) ! :D. A da, din cate stiu, pe e30 motorul cel mai puternic, era cel de 2.500cmc si 170de cai. Tipul asta a spus ca i-a pus motor de 2.800 . O fii cel de pe e36 ? anyway, m-am mai linistit, sper sa rezolv ceva cu baietii astia

Edited by bmwfan4ever

• 5 months later...

Totul se imbina la locul potrivit pentru ca masina are pregatire si pentru motorul de 3000 diesel, caroseria fiind aceeasi. Iti mai repet odata daca ai masina donatoare completa pur si simplu se muta tot inclusiv electrica. In fiecare oras exista mecanici pasionati de bmw care au facut de a lungul timpului astfel de schimbari, daca ai fii din constanta ti as recomanda un baiat care probabil pentru 500 de euro in 48 de ore ti ar instala motorul nou pe masina complet functional. In fatza garajului lui gasesti cate 10 15 bmw uri zi de zi altceva nu repara.

Omul a facut modificari mult mai complicate de atat, de exemplu motor de 5000 benzina de pe e38 pus pe ursuletz :p sau motor de 3000 diesel pe e38 in loc unuia de 4000 benzina. Asa ca aceasta manevra e floare la ureche pentru un mecanic bun.Bani sa ai si sa iti si doresti cu adevarat sa faci asta...

P.S firme specializate in schimbat motoare gasesti pe afara si "te costa de iti trece"

poate imi dai si mie te rog adresa celui din Constanta?