Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Recommended Posts

masina: e39, 2001, 520i, 170cai.

A cam venit vremea sa schimb bratele din fata, pentru ca prin iasi am avut numaaaai gropi si drumuri de tot rasul. Masina imi cam trancane cand iau o groapa si nu imi place deloc. Am fost pe la mai multe serviceuri sa mi faca o diagnoza cam ce ar trebui schimbat, deoarece pretul acestor brate sunt cam mari si vroiam sa ma asigur ca nu dau banii aiurea.

Am tras concluzia ca ar trebui sa schimb toate bratele si bielete antiuruliu de pe fata+(stg+dr), chiar de unu sa ziceam ca ar fi ok cat de cat.... nu se merita sa schmb doar ce e uzat...pentru ca cel care nu e schimbat o sa l uzeze pe cel nou, s.a.m.d

Ce pareri aveti despre alte brate, inafara de cele de la lemforder? Adevarul e ca sunt mai ieftine alte branduri. Se merita sa cumpar lemforder sau pot sa iau si alte branduri? Am gasit ceva de la ATP- am vazut ca este o firma nemteasca care le produce... am auzit pareri de bine despre ele.

Care ar fi avantajul si deazvantajul in cazul altor branduri fara de lemforder? Se merita dau banii pe lemforder?

Alta intrebare: la e39, trebuiesc schimbate bratele cu totul...sau se pot cumpara doar bucsele sau portiunile uzate... si doar inlocuit ce e uzat.

Voi cum ati procedat? ce ati folosit? Ce mi-ati sugera?

De schimbat este dificil? Am intrebat la un service...a spus ca numai manopera ar fi in jur de 800 ron... mi s a parut mult. :drinks:

eu am schimbat pe e34 tot ansamblu directie.si iti sugerez decat sa le duci la service sa le puna ei la 800 ron mai bine cumperi ceva mai de calitate si le pui tu.eu sunt de parere ca ce faci pentru tine e mai bine facut decat le fac alti.si sa fii atent la bucse sa le strangi dupa ce masina e pe rotile ei,sa nu le piste sau sa stea intro pozitie incorecta.

au bagat ranga intre ele...si aveau joc, dar se simte...si cand iau gropi trancane...la 150 la ora...cand pun frana cam vibreaza volanul. Mi am dat seama ca am fost la 3-4 serviceuri...si ii puneam pe aia de acolo sa verifice de a lungul timpului si bratele...si aceleasi "teste" faceau...si se vedeau ca erau uzate...

Astept pe cineva cu un e39, sa imi spuna ce parere are..daca le a schimbat chiar el... mi s a parut putin complicat ce am vazut prin filmulete... parea a fi ceva de munca, dar sunt deacord sava524, cand faci pentru tine si mai ales pentru masina ta altfel esti atent cu lucrul tau.

In legatura cu brandul de brate...sunt in dubii...daca sa dau asa de multi bani pe lemforder sau pe altceva... e diferenta mare de pret si nu stiu daca se justifica. "garantia" la lemforder ti o da daca sunt puse intr un service autorizat, samd...

Daca partea financiara iti permite,ia-ti lemforder,dar poti lua si alte piese cat de cat de calitate si la bani mai putini...eu am schimbat la tds(E39) saptamana trecuta(cu ajutorul unui prieten) aproape toata directia(fara bratul acela curbat si amortizoare)+ bielete antiruliu,bucsi bara stabilizatoare si saboti frana de mana pe spate(moog,meyle,ferodo....nu fac publicitate ci spun doar ce-am folosit eu).de la 10 dimineata pana seara la 6,timp in care am fost sa fac si unghiurile.pana acum e ok,isi fac treaba

Diferenta cu bratele noi?se simte bine diferenta,nu mai bate,nu mai trage st/dr...a mai ramas totusi bieleta de directie,cea care leaga capul de bara de caseta,pe dreapta e stramba putin,dar le voi schimba cat de curand.si mai raman amortizoarele...inca ma gandesc ce sa iau

pune ce firma vrei tu numai sa fiie intregi si schimbate in pereche.

Nu schimba numai o bucsa, ca nu se compara bucsarea de fabrica cu introdusul cu presa.

Eu am luat o panarama de kit de 170 de euro la e34 ( sunt cam 8 elemente, 4 brate, 2 bielete antiruliu) si si am cu ele 70 k km deja. Eu ma gandeam ca daca tin 50k km la banii aia sunt super. dar uite ca au tinut si tin mult mai mult, .

Si nu ca nu troncane, ci nu am absolut nici un joc.

TIn sa mentionez ca am si o suspensie sport super dura,

Ideea e sa le schimbi pe toate si tin.

Nu merita sa iei lemforder, ca nu tin mai mult decat altele, ci mai mult conteaza pe unde mergi, cum mergi, ce roti ai.

Dale dracului ca sunt niste cacaturi de otel cu niste gauri de cauciuc, nu sunt culmea tehnologiei sau niste chestii complicate.

Edited by DOMI

ce parere aveti despre kitul de bucsi ,si ce se mai da , poliuretanice ?? Cred ca mi au lesinat si telescoapele la e39 530d , este suspensia M si din ce am cautat doar cu 990 roni am gasit telescopul pe fata :| ... exagerat ! In plus Sachs Performance nu se mai fabrica , ma gandeam la o suspensie sport reglabila ... este intre 10-16 mil lei vechi , deci ultra rentabil , avand in vedere ca practic iau 4 telescoape si 4 arcuri ! Ce producatori cunoasteti ok (cunosc lemforder ,skf , ruville ,etc ... )?

din gama mai ieftine am gasit de la mapco / qwp/ ruville. Ati auzit de ele?

Si eu sunt de aceeasi parere...tot niste fieratanii sunt. Asa este depinde si cum mergi cu masina, ce roti ai, ce jante... De schimbat le schimb pe toate... nu schimb un brat anu asta, la anu altu, s.a.m.d.

Voi cand ati schimbat ati avut "ustensila" de la min 2:00 din filmuletul asta

?

E aceeasi chestie cu http://i84.photobucket.com/albums/k23/Hotswimmr/image9.jpg http://i84.photobucket.com/albums/k23/Hotswimmr/image10.jpg

am incercat eu fara presa, luasem o furculita ca era mai ieftina, desi mi-a zis un meserias ca arunc banii pe fereastra.

2 insi eram, ne-am intepenit la primul pivot, nu faci nici un kkt, plus ca daca te apuci de dat ciocane in elemente de suspensie se duc toate socurile in caseta.

O panarama dinaia de presa te scuteste de o groaza de probleme potentiale si mult timp pierdut de aiurea

De cumparat piesele, le ati cumparat de la un service...sau direct importatori, site sau ceva? daca stiti pe cineva care are o gama mai larga de piese... si convenabile imi puteti da mesaj cu un nr de telefon sau site daca are...

O presa de aia se poate cumpara de undeva? este o denumire speciala pentru ea? :)

am gasit ks tools... dar vad ca setul e ceva 1999 ron :)

Edited by Fan_XBMW

setul de brate l-am cumparat de pe e-bay.de .

Cauti ceva gen bmw e39 querlenker satz. vorne

uite cam asa ceva

http://www.ebay.de/i...#ht_6469wt_1139

eu asa amcumparat la e34, si repet, am cu ele aproape 70k km.

sunt care trimit si in Romania, ATP de exemplu.

Exista si seturi mai scumpe, meyle HD sau mai stiu eu ce, din punctul meu de vedere nu prea merita banii mai ales la niste vechituri gen e34, e39..

Sunt niste kkturi de otel sau aluminiu cu un rahat de bucse de cauciuc, ce or fi asa scumpe nu imi explic.

In amortizoare si gume bune, da, vezi diferenta de bani, dar nu la astea.

presa o gasesti si cu 20 de euro, ca nu iti trebuie tot setul.

Poate gasesti una undeva imprumut, ca doar nu inlocuiesti brate in fiecare an.

Edited by DOMI