Jump to content

E36 nu trage bine pe umezeala

mmitrut

Recommended Posts

Salut colegi. Dupa cum spune si titlul si descrierea, pisica mea nu trage bine in momentul in care afara este umezeala multa, ex: ninge, ploua, umiditate mare, dupa ce ies de la spalatorie, dupa ce trec printr-o balta mare, mie mi se pare o problema electronica da nu sunt sigur. Daca tin pedala de acceleratie in aceeasi pozitie are intreruperi la acceleratie, iar relantiul sta foarte jos si oscileaza putin. Eu am incercat sa ud sonda lambda, sa dau cu apa in fata in zona unde isi trage aer ca m-am gandit ca ar fi debitmetrul, dar nici una din astea nu par sa aiba probleme. Am mai cautat printre topic-uri dar nu am gasit nimic asemanator doar un tip la care ii fusese lovita masina si sarise in aer...dar nu mi se pare asemanatoare problema. Stiti careva care ar putea fi cauza?

Masina este un E36 din '93, motor 1.6 pe curea, 100 cp.

aceiasi problema e si la mine...e46 1.9 fl... la mine e mai ciudat...cand ploua (si a tot plouat), se aprinde 'check engine'... cum da soarele si nu mai e umezeala se stinge...evident ca atunci cand e aprins trage si prost... am luat un spray contact si am luat toate mufele la curatat... deocamdata nimic...oricum avand putin peste 200000 km pe bord, cam venii vremea pentru alte lamda

Foarte rapizi colegii :) multumesc mult. Voiam sa va spun ca am verificat deja fisele si bujiile, bujiile sunt bosch si sunt in stare buna, fisele sunt bune si le-am scos pe rand cand mergea motorul si tot asa facea, nu cred ca problema ar fi de acolo. Tare ma duce gandul si pe mine la sonda lambda, dar din moment ce eu am udat-o ca sa ii fac un test, iar ea functiona bine si dupa ce am udat-o...s-ar putea sa nu fie de acolo. Sau probabil nu i-am dat suficienta apa. Oricum multumesc de idei si multumesc si lui Bogdan pentru link-uri. Deocamdata sper la vreme buna...desi tot ploua la Cluj. Voiam sa va mai zic ca miroase a benzina nearsa in momentul in care face figuri. Se poate ca amestecul sa fie prea bogat in combustibil?

Citeste toate povestile din topicurile alea si noteaza-ti posibilele cauze.

La E36 stiu ca exista si posibilitatea inundarii computerului de injectie - verifica sa nu fi intrat apa la el.

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/69575-e36-316i-problema-turatie-ce-componenta-e-de-vina/page__pid__955685__mode__threaded#entry955685

Incearca si un tester, in definitiv.

La mine nu era sonda propriu zisa, ci firicelele care urcau in sus, erau desizolate, desfa izolatia de cauciuc si vezi poate e aceeasi treaba.

Am verificat fise, am schimbat debitmetru, si am ajuns la sonda! e tot provizorie dar merge si asa, nu consuma ,nu mai face figuri, trage la fel de bine!

Salut!

Citeste si topicul meu recent de aici!

Se pare ca la mine s-a rezolvat problema, erau 2 fise fisurate, aproape insesizabil. Nu am vazut decat in momentul in care am scos fisele si le-am spalat.

Fisurile erau in capetele bujiilor unde se termina mufa si incepe cablul.

Am banuit si eu sonda lambda, dar am prins-o intr-o zi ploioasa si am deconectat-o. Masina facea la fel.

Dupa ce am schimbat fisele, am prins toate ploile din Bucuresti si nu mi-a mai facut figuri. Nici macar nu a mai schitat vreo intentie.