Jump to content

Diferenta turatie intr e automata si manuala

emitzu

Recommended Posts

Salut ,as vrea sa mi iau un 318 i non face lift si ma interesa daca cea cu cutie automata merge mai putin turata ca una manuala.

De ex la 100 km/h cu una manuala are in jur de 2800 rpm , la una automata turatia e la fel ?

Daca privesti strict dpdv al diferentialului, atunci cea automata ar trebui sa stea mai turata (raport de multiplicare 3.38 manual vs 4.41 automat).

Insa mai intervin si rapoartele cutiilor care cred ca ajusteaza aceasta diferenta a.i. turatiile motorului sa fie apropiate la aceeasi viteza de deplasare.

Turatia difera la o anumita viteza de rulare in functie de multi parametri : suprafata de rulare ( deal , vale , linie dreapta ) uzura ambreajului (la manuala) , uzura placi si discuri, uzura convertizor (la ce automata).........

De ce te intereseaza ?

omul a spus ca "Salut ,as vrea sa mi iau un 318 i non face lift".

Probabil asta cu ce turatie are motorul in functie de cutie la o anumita viteza e ultimul criteriu in materie de achizitii auto sh.

pai daca patineaza ambreajul turatia creste pentru a atinge aceeasi viteza... aberant?

Acelasi lucru se aplica si la automata daca este uzat convertizorul.. Din experienta vb

Edited by malasorte

Ma intereseaza din cauza ca vin de pe diesel si daca automata merge mai putin turata de exemplu pe autostrada cu 140 km are mai putine ture ca o manuala amandoua binenteles in vireza a 5 a , atunci o sa mi caut automata.

Acum m ati inteles ???

Edited by emitzu

Turatia difera la o anumita viteza de rulare in functie de multi parametri : suprafata de rulare ( deal , vale , linie dreapta ) uzura ambreajului (la manuala) , uzura placi si discuri, uzura convertizor (la ce automata).........

Malasorte,iar o dam in stele....baiatul vroia sa stie ce turatie are cu un 318i manual la viteza de 100km/, si ce turatie are cu un 318i automat la aceeasi viteza!!! Ce atatea dealuri,vai si ambreiaje?:console:

Pt initiatorul topicului,eu am automata dar nu pot sa-ti spun pt ca am motorizare diferita(3000 diesel).

Exact :p vezi ca suntem de acord.... Eu doar am incercat sa spun ca e f greu sa stabilim o turatie generala pentru o anumita viteza. Pana si marimea jantelor poate conta...

Malasorte,iar o dam in stele....baiatul vroia sa stie ce turatie are cu un 318i manual la viteza de 100km/, si ce turatie are cu un 318i automat la aceeasi viteza!!! Ce atatea dealuri,vai si ambreiaje?:console:

Pt initiatorul topicului,eu am automata dar nu pot sa-ti spun pt ca am motorizare diferita(3000 diesel).

de acord cu tine dar viteza trebuie atinsa in exact aceleasi conditii de drum pentru o comparatie. In general o masina cu cutie automata sta mai turata daca asta este important si asta din cauza convertizorului de cuplu.

Edited by malasorte

pe mine ma intereseaza sa mearga cu cat mai putine ture la o anume viteza care o fi ea pe autostrada, vin de pe diesel si ma cam ia capul sa am 4000 de ture la 140 si intelesesm ca automata ar merge mai putin turata ,doar asta ma intereseaza.

Va multumesc.

Dupa parerea mea, nu cred ca este vreo schimbare,si chiar daca ar exista nu cred ca ar fi mai mult de 1-200rpm diferenta...O diferenta semnificativa ar fi daca comparam diesel cu benzina sau capacitati diferite de cilindree,insa asa nu cred ca sunt diferente notabile.

ok atunci... nu prea ar trebui sa iti iei automata. O masina automata sta mai turata dar nu este o diferenta notabila (+100 maxim 200 rpm). Banuiesc ca te intereseaza consumul si daca va conta 1-2 litri in plus la 100 de km te sfatuiesc sa alegi manuala. Edited by malasorte

pe mine ma intereseaza sa mearga cu cat mai putine ture la o anume viteza care o fi ea pe autostrada, vin de pe diesel si ma cam ia capul sa am 4000 de ture la 140 si intelesesm ca automata ar merge mai putin turata ,doar asta ma intereseaza.

Va multumesc.

De ce sate ia capul la 4000 de ture? daca masina este bine antifonata si nu curge tabla de pe ea,eu cred ca nu are de ce sa te deranjeze cele 4000 de ture. Uite de ex,eu am plecat de la benzinar 1.8 si am ajuns la diselar 3.0,insa crede-ma ca mi-e dor de benzinarul meu,defapt as dori un 3.0 i,pt sound si pt ce stie el sa faca mai bine adica "sa urle" cand il accelerez!:thumbsup:

nu ma interesaza consum cat zgomotul de motor turat la o viteza mai mare

Pai daca nu intereseaza consumul cumpara un 330i cu 6 rapoarte si o sa fie cel mai silentios si o sa aiba o turatie rezonaliba la o viteza mare din cauza raportului diferentialul-ului montat pe aceste modele :)

Pai daca nu intereseaza consumul cumpara un 330i cu 6 rapoarte si o sa fie cel mai silentios si o sa aiba o turatie rezonaliba la o viteza mare din cauza raportului diferentialul-ului montat pe aceste modele :)

+1 :)