Jump to content

Comfort in e92

muzica9

Recommended Posts

Am un e92 de 1 luna de zile. Dupa 2 saptamini de folosinta si vreo 1000 km rulati, am ajuns la concluzia ca masina este foarte rigida pentru spatele meu cu probleme lombare.

Pozitia este destul de joasa, scaunul nu prea filtreaza socurile, iar pachetul m cu suspensia sa si rotile de 18" scutura destul de rau la toate denivelarile, indiferent de viteza.

Credeti ca as putea cistiga ceva comfort daca schimb rotile cu unele de 17"

Cind am luat masina am condus-o si pe moment nu mi s-a parut foarte rigida, dar in timp toate socurile le-am resimtit in coloana.

Am un e92 de 1 luna de zile. Dupa 2 saptamini de folosinta si vreo 1000 km rulati, am ajuns la concluzia ca masina este foarte rigida pentru spatele meu cu probleme lombare.

Pozitia este destul de joasa, scaunul nu prea filtreaza socurile, iar pachetul m cu suspensia sa si rotile de 18" scutura destul de rau la toate denivelarile, indiferent de viteza.

Credeti ca as putea cistiga ceva comfort daca schimb rotile cu unele de 17"

Cind am luat masina am condus-o si pe moment nu mi s-a parut foarte rigida, dar in timp toate socurile le-am resimtit in coloana.

Nu cred ca o sa castigi mare lucru doare prin inlocuirea rotilor. Problema ta provine mai mult din suspensie decat din roti.

Cred totusi ca cel mai important pt tine e sa ai suport lombar reglabil.

Scaunele standard de la BMW sunt recunoscute ca nefiind cele mai ergnomice scaune.

scaunele sunt sport.

reglaj lombar nu aveau, dar le-am facut retrofit. se pare ca nu rezolva problema.

In cazul asta sincer iti zic ca ar fi bine sa vezi un medic.

Exista exercitii de intarire a musculaturii coloanei, exista inot, exista alte remedii decat modificat masina.

In cazul asta sincer iti zic ca ar fi bine sa vezi un medic.

Exista exercitii de intarire a musculaturii coloanei, exista inot, exista alte remedii decat modificat masina.

gimnastica medicala si inot practic de ani de zile.

ideea era daca pot face ceva la masina. dar se pare ca in curind va fi pusa la vinzare.

inainte de a o vinde eram curios daca rotile de 17" ar aduce un plus de comfort. am zis sa ii dau ultima sansa.

Edited by muzica9

corect :)

nu stiu care e diferenta de balon dar oricum ar trebui sa castigi la comfort.bine poti incerca sa gasesti alta suspensie mai permisiva dar e mai greu.nu sunt sigur dar la E9X nu sunt arcurile progresive?

incerca sa tii si scaunul ceva mai sus.

edit: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=232603

daca e adevarat atunci problema e si de la arcuri

Edited by alex230ro

Daca ai 18" si runflat, trecerea la 17" fara runflat va duce la ceva confort in plus.

Tin sa te contrazic. Si eu am fost diagnosticat de curand (decembrie 2011) cu hernie de disc. Acum 2 saptamani am achizitionat un e90 lci FARA pachet M, cu roti NON-runflat pe 17". De asemenea scaunele sunt sport, fara suport lombar. Simti cea mai mica denivelare in spate, 3'ul este MULT MAI RIGID decat 5'ul. Fiind primul meu treiar, si obisnuit fiind cu e60, nu am stiut de la inceput exact cu ce se mananca.

@muzica9, recomand cu caldura un e60 (al meu nu are pachet M, deci nu stiu cum se comporta suspensia M pe e60).

Edited by opkbv

Deci practic spui ca e92 e mai comfortabil decat e90, nu ? Ok.

Nu. Practic spun ca una echipata cu jante de 17" si anvelope clasice este mai confotabila decat aceeasi masina, dar echipata cu jante de 18" si cauciucuri runflat.

Unde ai vazut ca eu fac comparatie intre E92 si alt model?

Omul a intrebat daca are ce-i face actualei pentru a castiga ceva confort, nu ca vrea sfaturi sa isi ia un S cu suspensie pe perne :)

Si eu am replicat ca am aceeasi problema medicala la fel ca si dansul, fiind posesor de e90 (sunt de parere ca e92 e mai putin comfortabil, desi nu am condus niciodata) cu jante pe 17" si gume clasice, nu runflat. Si in conditiile actuale, simt puternic orice denivelare "in spate". Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi cu 18"+runflat.

Asta e parerea mea..:)

Edited by opkbv

anvelopele sunt non-rft. diferenta de balon intre 255/35/18 255/40/17 este de aproape 2,5cm.

chiar sunt curios cum se simte un 530d cu pachet m, ca am inteles ca vine automat cu suspesie sport.

altcineva imi recomnda sa schimb cu o suspensie normala. dar si aici ar trebui sa merg inainte cu un e92 cu suspensie normala sa vad cum se simte, si daca are rost dupa sa fac modificarea.

incerca sa tii si scaunul ceva mai sus

la e92 daca il dai prea sus, dai cu capul de plafon cind pui frina. :) am incercat si asta.

pai vinde masina atunci,chiar sunt curios cum naiba e cu E92 astea,am mers cu E90 si nu mi s-a parut extrem de rigid.Pe de alta parte la E30 am avut toate combinatiile de arcuri posibile inclusiv ceva H&R sport de nu se inclina masina 1 mmm asa ca, comparativ cu alea orice altceva mi se par moi(inclusiv H&R de le am acum pe E46,doar ca astea sunt progresive si la denivelarile mai mici sunt ok) mergi cu cineva cu E92 si Eibach parca Alex 83 are asa ceva pe masina si fa o comparatie cu ce ai tu.Eibach si ceva Koni FSD parca era o combinatie mai "soft"

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/75797-e92-325i/ si topicul cu e92 si eibach

Guest Pole
ce E92 ai? inteleg ca ai vrea sa il vinzi, la ce pret te-ai gandit ? ma intereseaza, insa tot ce stiu e ca ai pachet M, da-mi mai multe detali si poze. Edited by Pole

uitindu-ma pe realoem am observat ca singura diferenta la e92 intre suspensia sport si cea normala, ar fi amortizoarele.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=WD51&mospid=49559&btnr=33_1353&hg=33&fg=45

arcurile au aceleasi cod. cel putin asta am vazut eu.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=WD51&mospid=49559&btnr=33_1502&hg=33&fg=95

• 5 weeks later...