Jump to content

Conversie VOLANTA masa dubla la masa simpla

Recommended Posts

Dezavantaje: vibratii mai mari atat la plecari de pe loc cat si ale motorului in ralanti, eventuale uzuri premature la restul componentelor transmisiei (inclusiv a discului de ambreiaj).

Avantaje: pretul mai mic, durata de viata a volantei teoretic nedefinita.

Cam astea imi vin in minte...

• Like 1
  • Downvote 1

am facut eu treaba asta la 1.8is ... nu am simtit nici o diferenta, cu toate ca in teorie trebuia sa se tureze mai usor/repede masina

ps. mint, se simtea vibratia mai tare cand opream motorul, si cam atat :)

Edited by Radu_A
  • Like 1

am facut eu treaba asta la 1.8is ... nu am simtit nici o diferenta, cu toate ca in teorie trebuia sa se tureze mai usor/repede masina

ps. mint, se simtea vibratia mai tare cand opream motorul, si cam atat :)

ai pus alt electromotor?

kit ai pus altu' cu arcuri pe disc.

Dezavantaje: vibratii mai mari atat la plecari de pe loc cat si ale motorului in ralanti, eventuale uzuri premature la restul componentelor transmisiei (inclusiv a discului de ambreiaj

Aiureli. Eu am volant cu masa simpla si nu trepideaza nimic,nici cand dau drumu la clima.

Edited by Ciumidel

da,m-a lasat!cloncane,parca face floricele la cald :p

ma incanta ca ar urca-n ture mai repede.

nu ma incanta faptul ca s-ar buli arcurile repede de pe disc,in cazul conversiei,din cauza ac-ului.

mai bine schimb kit-ul decat volanta,ma gandeam eu :p

un kit 100e,volanta 400e

Am specificat ulterior ca e valabil la diesel. Nu observasem ca el are benzinar.

dupa multe sapaturi se pare ca trepidatii exista-n ralanti cat si la clima in cazul volantului simplu.

am fost intrebat de mecanic "ce vrei de la masina?comfort sau altceva?",am raspuns confort!"ia-ti masa dubla,atunci!"

Eu sincer nu am simtit decat la oprirea motorului o usoara vibratie suplimentara... nu simteam nici cand cupla AC-ul diferit, dar nici nu am simtit vreo imbunatatire in accelerare...

volanta masa dubla era ok, nu scotea sunete, nu vibra... am facut modificarea asta pt ca oricum aveam cutia data jos

Parca era acelasi electromotor si pe 4 si pe 6 cilindrii... la mine oricum s-a potrivit pt ca volanta simpla a fost de pe un 316 fara clima, am luat de pe el volanta, suruburile si kitul de ambreaiaj

Edited by Radu_A

volanta cu masa dubla nu se refera la cate kile are, ci la sistemul de amortizare din ea.

E folosita pe masini de la un anumit cuplu in sus, pentru o tranzitie mai lina intre trepte si sa mareasca durata de viata a ambreiajului, sa amortizeze socurie produse de cuplul motor in transmisie.

Motoare M50 cum ai tu au fost si cu masa dubla si simpla..

Probabil singurul efect care o sa il simti o sa fie durata de viata a kiltului de ambreiaj, bineinteles, daca tot restul e in regula.

L.E.

Nu are legatura cu faptul ca are masina AC sau nu, pur si simplu de la nu stiu ce an de fabricatie in sus, X sa spunem, M50 a fost cu volanta dinasta smechera...

Edited by DOMI