Jump to content

Masina mea De la E46 325i la E60 525d

Mircea-Si

Recommended Posts

1 hour ago, Mircea-Si said:

Programare la RAR tocmai pe 14.11...wtf?!?!?!

Incearca in judetele limitrofe, poate gasesti loc mai repede, undeva mai aproape de CT...

On 9/29/2024 at 10:36 PM, Mircea-Si said:

Salutari, m-am intors din mica plimbare si mi-am cam facut o impresie despre masina. As putea spune ca este putin peste asteptari daca ar fi sa fac o comparatie prin prisma cap. cilindrice cu ce am mai avut cu motor de 3.0 d, si anume 2 x touareg. Pot spune ca nu exista grad de comparatie, acest x4 m40d este un animal cu totul diferit din alt film alta liga.

Spre exeplu - Bran - Pitesti pe pasul RUcar -Bran, drum relativ liber, cu mici depasiri mai sprintene in modul eco pro am scos un consum de 5.8%La X3 nu-mi aduc aminte sa fi vazut asa ceva. Si daca vrei senzatii tari... nu stiu daca ma credeti...ma gandesc cu s-a simtit  soferului unui Urus cand l-am luat la flashuri intre 200 si aproape 250 ca ajunsesem la limitare. Pe sport plus, intre 200 si limitare masina e din alt film...m-a spart tota felul in care stateam lipit de urus...ei bine la asta nu m-am asteptat. Soferul cu urus ii dadea ca o auzeam...:)) Ma tot gandesc, iti iei urus , crezi ca esti tare..na lambo...si vine un psihopat ca mine pe autobahn si te alearga...glumesc

N-a tinut mult alergatura cam 20 km sa zic ca s-a trezit politia de langa mine....

Media de consum la final 7.9....da-o draq....

In alta ordine de idei toate sistemele de asistenta functioneaza corect in90% din cazuri, vireaza singura binisor, tine distanta fata de masina din fata bine si franeaza bine, mai opune rezistenta cand vreau sa schimb banda fara semnal si mai trage cateodata aiurea de volan...dar overall foarte ok.

Daca avea ceva scaune ca la x5 x6 era vis, si o suspensie pe aer. Masina este foarte rigida si ma cam dispera, pe alocuri imi clantaneau dintii in gura

Sa vezi ce fain e fara limitare 😄

Asa e, masina e f rigida si n-ai ce i face. Si rotile de 19 sunt tot runflat, dar poate acolo sa gasesti un comfort o idee mai bun.

Indiferent ca ramai la 21 sau 20, runflat e obligatoriu, nu iti recomand sa schimbi anvelopele decat cu altele omologate, altfel vei ramane foarte neplacut impresionat de modificarea dinamicii masinii. Asa a fost conceputa ea, si supensia si gandita dinamic, pentru anvelope cu runflat, care clar ajuta mult la stabilitate/dinamica.

Eu 99% din timp merg pe comfort. E suficient.

Ma gandeam sa ma duc la Tulcea sau Slobozia dar chiar nu conteaza pana la urma, mi-am luat numere rosii pe 90 de zile, pana pe 24.12 nu-i nici un stres....norocu cu politaiul de la inmatriculari, zice esti sigur ca vrei doar pe 30 zile? Vezi ca la RAR e cam aglomerat....baiat de treaba.

@sskkaa ia zii tu cat ia-i dat max, chiar sunt curios..

Mie in Ro mi-e cam frica, mi-am pierdut odata permisul pt o treaba similara si chiar nu vreau sa mai repet acea experienta, mai ales acum :))

Apropos, roti de iarna vreau sa iau pe 19, am gasit ceva pe olx cu tot cu anvelope de iarna rft in jur de 5000 lei parca.

Merg cele de 19 avand in vedere ca am etrierii M sport?

Dupa 260 nu mai afiseaza in bord ( eram pe comfort, si acolo nu ti arata digital viteza, cred ca doar in sport/sport+ ) dar urca multisor peste... eu zic ca un 280 se duce lejer... de fiecare data uit sa ma uit pe waze la viteza de gps 🤣🤣🤣 dar vad cand iau piciorul din acceleratie ca ii trebuie secunde bune la vitezometru sa scada sub 260...

Sincer nici pe mine nu ma intereseaza aspectul asta, am testat doar de vreo 2 3 ori de curiozitate, pe o bucata de autostrada aproape goala, dreapta, etc... in general nici eu nu prea sar de 180 din cauza permisului.

Jante de 19 sigur poti pune, dar anvelope iti recomand sa iei noi. Oricum la 5000lei jante oe bmw cu anvelope fie si ele SH mi se par foarte dubios de ieftin...

Este in Brasov un depozit de jante cu anvelope second hand aduse din afara pentru foarte multe marci de masini. Eu de aici am cumparat 4 roti complete pentru iarna, jantele originale BMW. Am aruncat cauciucurile si am cumparat unele noi.
Jantele arata impecabil, nu erau lovite. Recomand vanzatorul.

Am ajuns la 8000Lei 4 roti complete, Aceleasi jante cu aceleasi cauciucuri de la reprezentanta ajungeau la 12.000Lei
Vinde si pe OLX.
https://landofwheels.olx.ro/home/?_gl=1*r9isky*_gcl_au*MTQ0MjkxMDcuMTcyNzI1NzY2MQ..*_ga*MTY2MjQ5MjEzMS4xNzI3MjU3NjYx*_ga_Q0GQ41R48F*MTcyNzg1MDkwNS4yLjEuMTcyNzg1MTA0OC4wLjAuMA..

PS:
Exact jantele recomandate de @wolf20 le-am cumparat si eu de la acest vanzator de pe OLX.

Untitled.jpg

Edited by valim

Pana la jante am comandat covorase all weather OEM de pe bavauto....

Am mai tras sambata o plimbare cu masina, pana aproape de Tulcea apoi la Jurilovca sa mancam ceva. Subit nu-mi mai plac autostrazile, acum mi-am dat seama cat de mult se chinuia X3-ul sa faca depasiri....M40D face periculos de usoare depasirile.

I-a dat si nevasta-mea un mic launch...reactia a fost...ba esti prost :))))))

• Like 1
  • Haha 1

Da , B47 190 cai xdrive cu roti pe 20' :)) ca asa a venit din fabrica.

Si apropos de achizitia de la bavauto, desi pe site vanzatorul sustinea ca au covorasele pe stoc, ei bine minciuna...cred ca stoc extern, livrare in 5 zile. treaba romaneasca, minicuna, nu-mi mai bat capul sa anulez comanda...

La fel au facut si cu un set de prezoane pt X3...

Nu stiu cat ar fi costat in alta parte dar aici au fost aproape 800 lei.

Salutari,

Ieri au venit covorasele all weather de la Bavauto, perfect fit, OEM. - 750 lei

Azi am ridicat rotile de liarna, surpriza placuta, jantele ca noi, fara urme de utilizare, curate luna inclusiv pe interior, anvelope Bridgestone rft cu steluta dot 2022 , profil 7 mm. Jantele sunt ca ale lui @valim din poza de mai sus.

Total jante + anvelpe + senzori + transport - 4700 lei. Avand in vedere starea anvelopelor anul acesta nu le voi schimba.

Am mai comandat si un set de capace oglinzi tip M negru lucios, merge de minune cu masina mea, avand narile negru lucios + pachet shadow line.....chinezarii la 300 lei, sper sa arata bine.

Revin cu poze.

La x3 aveam arici si in spate, ce e drept erau putin mai groase si mai adanci, n-am baga de seama daca au si pe spate dar o sa ma uit.

Ce m-a deranjat la bavauto e ca au zis ca sunt pe stoc dar de fapt nu erau.

Capacele de oglinzi sunt foarte misto, nu ma asteptam...vin ca o manusa...sunt finisate foarte bine.

N-am probleme cu radarul, functioneaza, testat la drum.

Ma cam dispera senzorii din lateral, mai ales cand bag masina in curte, urla masina ca nebuna, cand trec pe langa porti nici nu stii pe unde sa o iei, nu mai stii unde sa te uiti....

O sa modific poarta....o fac culisanta...