Jump to content

Alimentare motoras capac buson rezervor

Recommended Posts

cine stie de unde se aliemnteaza motorasul din interiorul aripei dreapta spate ce incuie clapeta busonului rezervor?

ca nu mai primeste curent sa il deschida, am masurat cu voltmetrul si nu primeste curent decat pe un sens (ar trebui sa primeasca curent odata cu +12v si odata cu -12v), pe inchis primeste curent, deci fire rupte sau motoras defect nu poate fi vorba.

vedeam o schema prin autodata ca intra in multifunction control module A11, dar unde e acel modul? sub torpedou?

da, alimentat direct merge fara probleme, e ok motorasul, nu vrea sa trimita curent modulul electric ce il comanda. si nu trimite curent cu +, pe - trimite curent. modulul respectiv daca as sti unde e tare bine ar fi.

• 4 months later...

cine stie de unde se aliemnteaza motorasul din interiorul aripei dreapta spate ce incuie clapeta busonului rezervor?

ca nu mai primeste curent sa il deschida, am masurat cu voltmetrul si nu primeste curent decat pe un sens (ar trebui sa primeasca curent odata cu +12v si odata cu -12v), pe inchis primeste curent, deci fire rupte sau motoras defect nu poate fi vorba.

vedeam o schema prin autodata ca intra in multifunction control module A11, dar unde e acel modul? sub torpedou?

nu ai +12V si -12V ca ar face 24V iar tu ai doar 12V, asa ca ai +12V si 0V(ground). Vezi ca e vorba de actuator-ul (al tau motoras) care nu mai functioneaza.

ma cristi, +12v si -12v nu inseamna ca trebuie sa le aduni si sa-ti dea 24 v ca la camion. inseamna ca la apasarea pe butonul de inchis al telecomenzii vine curent cu +, si la apasarea pe butonul deschis al telecomenzii vine curent cu -; un montaj, un dublu releu, un circuit integrat ceva se ocupa de asta, pentru ca motorasul sa se invarta o data intr-un sens , o data in celalalt sens.

Acum 5-6 luni ajung la peco sa alimentez, surpriza nu se deschidea busonul. Nici nu stiam ca am in portbagaj clapeta pentru deschidere manuala. Am mers la un amic care e mecanic a masurat sa vada daca are curent pe mufa, ok, a dat motorasul jos, a dezlipit carcasa de plastic cu un cutter, a desfacut motorasul, decapsat, etc. la nivel de bobina, a curatat carbunii, ca era pilitura pe acolo de la carbuni avand cativa ani, a pus totul la loc, lipit carcasa neagra cu picatura sau ceva de genul si gata, merge, costuri 0. :)

p.s. am un prieten care are un seria 3 din 2007, a avut nu stiu ce problema la becurile xenon, un modul de la bec, costa in jur de 200 eur, nici o problema, a decapsulat modulul frumos cu un cutter, un electronist amic de-al nostru a vazut la prima vedere problema, un condensator umflat, schimbat condensatorul, 50 bani parca a costat totul. Dar asta depinde de ce prieteni ai, ce diy gasesti pe net, daca nu te intereseaza mai e varianta cu golitul portofelului :p

p.s. 2 apropos de diy, iata ceva fain aici, reglaje faruri home made care tin cu muuuult mai mult decat cele originale, care sunt dintr-un plastic ce la temperatura se face casant si prin urmare se rup.

sper ca am fost de ajutor si nu am starnit polemici :)

da, la voi era defect motorasul. in schimb la mine e ok, l-am alimentat de 10022 de ori direct de la baterie, cand intr-un sens, cand in celalalt sens si a mers de fiecare data. am masurat cu voltmetrul tensiunea ce ajunge la motoras si nu vine mereu -12v, doar cand are chef masina. firele nu pot spune ca sunt intrerupte pt ca de deschis mi-l deschide de fiecare data, si sunt doar 2 fire, deci...intrerupte nu. singurul lucru de verificat e montajul sau ce e ala ce controleaza si trimite tensiunea pana la motoras. si tind sa cred ca e undeva in GM5, chiar daca cineva mai sus zicea ca alea 4 relee duble sunt pt doar pt geamurile electrice. nu e asa, sunt multe tutoriale pe net cu inlocuirea releelor respective cand nu mai merge inchiderea centralizata a masinii, cand nu se mai deschid usile , nu a zis nimeni nimic de geamuri in tutorialele respective.

• 4 weeks later...