Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Cablu pentru diagnosticare

Armand7

Recommended Posts

Ce fel de cablu de diacnosticare trebuie pentru un Bmw 320d ,care sa se potriveasca cu softul VCDS?

trebuie cablu coaxial de antena care sa fie obligatoriu ecranat. Pentru softu vag merge si cu cablu panglica.

salut si eu sunt nedumerit in privinta unui tester , am cumparat recent un cablu de pe okazii costa 290 lei si cica e pt majoritaea modelelor , m-am chinuit cu el 2 zile , am unit si pinul 7 cu 8 si de geaba , pe forumul din UK am gasit o fila care ar repara problema softului INPA 5 0 2 , pentru bmw 318d M47 old am inteles ca trebuie alt INPA 5 0 6 sa aiba DDE 2.0 , sa mai lovit cineva de aceasta problema ? Ce e de facut merge cablu cu alt soft ? In afara de carsoft care nu pot face mai nimic cu el

De ce sunteti carcotasi si nu ii raspundeti omului? Voi ati stiut toate chestiile astea de la nastere?

@Armand7: Pentru a face diagnoza computerizata la BMW tau (si la orice alta masina) ai nevoie de o interfata intre masina ta si calculator. La aceasta interfata ii spui tu cablu de diagnoza insa este ceva mai complicata decat un simplu cablu, contine si unele controllere electronice iar unele dintre ele contin chiar si niste software-uri (firmware-uri). Pe langa aceasta interfata ai nevoie si de un soft (un program) pe calculatorul cu care vrei sa faci diagnoza. Acest soft contine anumite date pe baza carora reuseste sa decodifice/codifice ceea ce primesti/trimiti tu catre masina(acest program este VCDS in cazul tau). Acum problema esentiala este ca softul si interfata in cauza trebuie sa fie compatibile si dedicate pentru o anumita marca de autovehicule (BMW) sau grup de marci (VAG). Deci nu vei putea face diagnoza la BMW cu o interfata de BMW si un soft de VAG sau cu o interfata de VAG si un soft de BMW etc.

Tu ai plecat gresit din start, intr-u cat VCDS este un soft pentru grupul VAG deci nu ai ce face cu el la BMW. Cateva exemple de soft-uri pentru BMW: INPA (diagnoze rapide, citire/stergere erori), GT1 (soft de reprezentatnta, diagnoze amanuntile, moficari, adaptari), PAsoft (codari, modificari, adaptari), etc fiecare dintre ele necesitand o interfata compatibila. Daca ai sa comercializezi de undeva unul din softuri va avea grija comerciantul sa-ti dea si o interfata compatibila.

Edited by dextercos320d

Ce fel de cablu de diacnosticare trebuie pentru un Bmw 320d ,care sa se potriveasca cu softul VCDS?

Trebuie sa cumperi o interfata (cablu) VCDS, dar neaparat sa vina si urmatoarea optiune: masina din grupul VAG :rolleyes: