Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Sfaturi achizitionare BMW 320D Touring

Recommended Posts

De cateva luni sunt in Germania intr-o delegatie cu serviciul si probabil voi mai fi aici pentru o perioada.

Am hotarat sa folosesc aceasta oportunitate pentru a-mi cumpara o masina de aici, va fi prima mea masina.Am ales sa o cumpar din Germania pentru ca probabil o sa cumpar o masina mai cinstita ca in tara asta bineinteles daca voi sti sa aleg.

Ca si background, nu am experienta deloc cu achizitionarea de masini, cu mecanica decat lucruri elementare despre intretinere.

Am cautat pe mobile.de dupa o masina mai noua de 2000, diesel, sa fie neaparat euro4, sa aiba climatronic, computer de bord etc si pe langa multele anunturi cu Opel Astra Caravan, Ford Focus si Peugeot 307/407 au rasarit si cateva BMW 320D(110kW) din 2004/2005.

Bugetul pentru achizitionarea unei masini este maxim 7000euro cu tot cu taxele din Germania si taxa ce trebuie platite in tara.

Imi doresc sa ma folosesc cat mai mult de masina fara prea multe incidente de genul s-a stricat turbina, injectoarele sau mai stiu eu ce piese super costisitoare.

As vrea sa ma sfatuiti daca fac o alegere buna din punct de vedere al fiabilitatii cu aceasta masina, daca motorul chiar este euro4.

Sfaturile legate de verificarile ce le-as putea face inainte de cumparare sunt bine primite.Cum pot afla daca masina are kilometrii reali, si cum as putea sa identific eventuale probleme la partea mecanica, electrica.

Sa evit vanzatorii privati si sa merg numai la dealeri?

Daca se permite pot adauga niste anunturi de pe mobile.de care mi-au atras atentie si in felul asta poate primesc niste pareri direct la obiect.

Daca nu am postat in sectiunea corecta imi cer scuze si rog un moderator sa mute topicul unde ar trebui sa fie.Multumesc pentru toate sfaturile.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-320d-touring-euro4-6-gang-regensburg/161896365.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=9&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=10&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&ambitCountry=DE&zipcode=90763&zipcodeRadius=100&transmissions=MANUAL_GEAR&climatisation=AUTOMATIC_CLIMATISATION&emissionClass=EURO4&emissionsSticker=EMISSIONSSTICKER_GREEN&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&categories=EstateCar&doorCount=FOUR_OR_FIVE

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-320d-touring-euro4-6gang-erlangen/162916269.html?lang=en&pageNumber=2&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&maxPrice=6001&ambitCountry=DE&zipcode=90763&zipcodeRadius=50&transmissions=MANUAL_GEAR&climatisation=AUTOMATIC_CLIMATISATION&negativeFeatures=EXPORT&emissionClass=EURO4&emissionsSticker=EMISSIONSSTICKER_GREEN&maxMileage=200000&doorCount=FOUR_OR_FIVE

Puteti spune ceva va rog despre cele 2 masini din anunturile de mai sus?

Dupa calculele mele ar trebui sa ma incadrez in buget dar poate nu sunt familiar cu toate cheltuielile

Taxa de prima inmatriculare nu se poate recupera cu un avocat bun?E complicat acest proces?

Multumesc

Edited by Samuel_FTH

Taxa de prima inmatriculare nu se poate recupera cu un avocat bun?E complicat acest proces?

Multumesc

Nu e complicat dar dureaza mult la unele tribunale . Ai ca optiune si inmatricularea fara taxa , sa dai inainte in judecata AFP si scoti nr rosii pana la hotararea finala.

Nu e complicat dar dureaza mult la unele tribunale . Ai ca optiune si inmatricularea fara taxa , sa dai inainte in judecata AFP si scoti nr rosii pana la hotararea finala.

Un prieten jurist mi-a mai spus asta dar mi-a parut initial o metoda buna pentru un avocat de a lua banii de onorariu fara sa castige procesul.Ar fi super daca as gasi o persoana care a trecut deja prin asta ca sa isi impartaseasca experienta.

Daca nu ar trebui sa platesc taxa atunci probabil ca voi putea cumpara o masina intr-o stare mai buna.

Va rog frumos daca se poate sa faceti comentarii legate de fiabilitatea modelului.Citesc continuu pe topicurile de pe forum si concluzia ce o pot trage pana acum este ca daca masina a fost intretinuta bine nu are probleme cu turbina, injectoare, cutie de viteze, lucruri care sunt costisitoare si sincer care daca s-ar defecta frecvent m-ar descuraja complet sa cumpar masina.

Multumesc

Avand in vedere vechimea si nr de km, care la un touring diesel de ~10 ani e trecut lejer de 200.000km, daca pica turbina, injectoare, pompa nu are nicio treaba cu intretinerea masinii, ci doar cu vechimea ei. Indiferent cat de bine ai intretine o masina, cand trec 10 ani si 200.000+ peste ea te poti astepta oricand sa pice ceva.

Sincer mie imi pare o alegere f riscanta, in general touringurile au km mai multi decat sedanurile, daca iei si diesel........

Avand in vedere vechimea si nr de km, care la un touring diesel de ~10 ani e trecut lejer de 200.000km, daca pica turbina, injectoare, pompa nu are nicio treaba cu intretinerea masinii, ci doar cu vechimea ei. Indiferent cat de bine ai intretine o masina, cand trec 10 ani si 200.000+ peste ea te poti astepta oricand sa pice ceva.

Sincer mie imi pare o alegere f riscanta, in general touringurile au km mai multi decat sedanurile, daca iei si diesel........

Si atunci cam care ar fi solutia pentru o persoana care are un anumit buget care nu ii permite prea mult loc de manevra?

Am incercat sa gasesc si alte variante dar din pacate nu mi-au venit prea multe in minte. Diesel aleg pentru ca masina va fi folosita in oras si imi suna mai bine in minte un consum de 7 sau 8 % decat 11 sau 12% Daca aveam autostrazi in Romania atunci probabil masinile diesel nu erau la fel de populare, acest fenomen l-am observat de exemplu in Anglia/Irlanda.

Nu sunt cel mai mare fan touring dar am facut acest compromis pentru ca motorul este euro 4 si in cazul in care voi fi obligat sa platesc taxa auto atunci aceasta nu va fi iesit din comun de mare.

Nu stiu ce alta masina fiabila si cu asemenea confort si optiuni as mai putea gasi la banii astia.

Nu stiu de ce o tot tii cu fiabilitatea. Sincer un e46 nu da pe afara la capitolul fiabilitate, si in plus cand vorbim de o masina de ~10 ani si peste 200.000km conteaza mai putin fiabilitatea. Daca se strica ceva se strica datorita uzurii, vechimii :).

Evident e o masina foarte buna, care ofera un confort pe care nu il gasesti la multe masini, singura problema e ca trebuie sa fii constient la ce te bagi, iar tu spuneai ca....vrei o masina in care sa nu bagi bani. Ceea ce nu cred ca e cazul la un bmw de aproape 10 ani si diesel si break. Apropo vezi ca exista si sedan 320d euro4, doar cele cu 6 viteze.

Alegerea in cazul in care vrei sa nu mai bagi bani in masina la bugetul tau cred ca ar fi o masina mai noua. Cu 7000 poti lua ceva 2008-2009.

Si eu caut un e46, la un buget mai mic ca al tau, insa o iau ca a2a masina, si sunt constient ca avand in vedere vechimea nu va fi niciodata o masina in stare impecabila,sunt constient ca o sa ceara ceva bani si sunt constient si ca intretinerea e clar mai scumpa decat la multe modele.

trebuie sa te uiti la una 2004 (vara)-2005 cand s-au produs cu euro4 (Asta inseamna 7-8 ani si probabil multi kilometri dar foarte fiabile).Touringul meu avea 140k dupa 2 ani si jumatate....Acum are 215k si merge excelent dar, exista un dar, dupa 200k normal ca trebuie sa incepi sa reiei ciclul la unele piese: schimbi amortizoare, discuri,termostate, bascule,baterie, (iar altii ambreiaj, volanta) . Nu sunt o avere dar trebuie sa iei in calcul 1000-1500 euro pentru o reintinerire.Daca te incalzeste cu ceva, la alte marci ciclul de care vorbeam se repeta mult mai des/repede...