Jump to content

probleme franare

Recommended Posts

Am observat de curand ca la plecare de pe loc din stationare pedala de frana se intareste ca si cum as apasa cu piciorul intr-un zid . In mers e totul ok , doar in momentul in care tin piciorul pe frana , in coloana sa zicem am senzatia ca parca se blocheaza pedala si parca masina o ia din loc si trebuie sa apas mai tare pe pedala , dar nu am unde pt ca e f tare .. Masina fiind automata tin mai mereu piciorul pe frana . Suspectez scapari de vacuum pe undeva . Ceva idei sau teste ? masina 318 iA E46 FL.

ps inca ceva , azi am spalat masina , parca am sesizat asta dupa spalare .... am vazut ceva discutii pe tema asta , nu stiu daca e valabil la E46

Edited by Myx

Am observat de curand ca la plecare de pe loc din stationare pedala de frana se intareste ca si cum as apasa cu piciorul intr-un zid . In mers e totul ok , doar in momentul in care tin piciorul pe frana , in coloana sa zicem am senzatia ca parca se blocheaza pedala si parca masina o ia din loc si trebuie sa apas mai tare pe pedala , dar nu am unde pt ca e f tare .. Masina fiind automata tin mai mereu piciorul pe frana . Suspectez scapari de vacuum pe undeva . Ceva idei sau teste ? masina 318 iA E46 FL.

ps inca ceva , azi am spalat masina , parca am sesizat asta dupa spalare .... am vazut ceva discutii pe tema asta , nu stiu daca e valabil la E46

cred ca se poate inchide :)

• Downvote 1

pai, nu ne spui si noua ce s-a intamplat? :)

in prima faza am gasit o mare carpa sub tulumba de la frana , cazuta acolo si infunda cumva drenul de sub servofrana , era uda fleasca probabil dupa ce am spalat masina . Acum vad ca nu mai face , suspectez ca a intrat ceva apa in servo , poate s-a evaporat acum , mai investighez , daca mai aveti idei . Am sa o duc si la service pt o verificare a traseului vacuum , singura dilema care o am e daca supapa de la pompa de vid ar trebui sa se roteasca , e vb de stutul metalic , se invarte in jurul unei bucse , cineva mi-a spus ca ala ar trebui sa stea fix . Stiu ca am picat cam prost acum cu sinuciderea lui nastase dar poate stie cineva ::)))))

Edited by Myx

revin cu update aici , problema era cauzata de pompa de vid care avea ceva interne uzate si nu mai facea vid corespunzator , eu suspectez supapa pt ca-mi tragea ulei in tulumba de la servofrana . Am schimbat pompa si totul e ok

http://www.youtube.com/watch?v=hVutj2bFrLs asta e testul pt valva de retur .

"the pump should only let you suck air through it if you blow and can blow in to it means the return valve has had it and a new unit is needed or your brakes wil fail"

Edited by Myx

interesant

da interesant , aveam frane de lemn cateodata, bine ca e pedala lata , apasam cu ambele picioare . Efectiv nu tinea presiunea in sarcina , imi intarea pedala in timpul franarii . Am umblat caateva zile cu ea asa pana am primit pompa si a fost f stresant :)))))))))))))))))

• 1 month later...
Revin cu update aici , a trebuit sa schimb si tulumba servofrana , se pare ca daca avea ulei in ea era compromisa , la schimbare am gasit cam 200 ml ulei acolo , suficient cat sa inactiveze membrana . In final problema rezolvata prin schimbarea traseului de vacuum complet , pompa vacuum si tulumba servofrana . Acum masina franeaza perfect cu ocazia asta am schimbat si lichidul de frana .