Jump to content

linie 318i e46 vs 320d e90

vali23b

Recommended Posts

amice mergi si culca-te. .

Deci nissan ala are aprox 600 cai/tona, bugati veyron 556, si castiga cine oare, nissan.. :)

stau si ma intreb cateodata, cum dracul merg asa bine masinile astea de formula 1 care rar sar de 220nm cuplu.. :)

cel putin astea din era aspirata...

Sent from my old shit amd pc...

Edited by DOMI

DOMI, uita-te la timpi. Veyron-ul e castigator. A scos timp mai bun pe 1 mila.

Oricum, ce se cere in topicul asta e o tampenie.

Nu vreau sa ma repet, dar spun ca nu merita sa ardeti gazul de pomana. Nu ai nicio satisfactie si farami masina degeaba.

Daca puneti o suma la mijloc sau un pariu injositor, asa poate mai merita sa va intreceti.

Fa pariu cu prietenul tau ca cel care pierde sa mearga in curu' gol pe strada jumatate de ora la o ora anume.

Il fimlezi sau te filmeaza, va dati pe youtube si rade toata lumea de voi.

Cel mai rezonabil.

Salut!

Edited by MihaiMAN

Care este scopul cursei voastre?

Va dati pe bani?

Daca nu, atunci de ce va rupeti masinile pentru un nimic?

Satisfactia este 0 pentru 143hp plus ca mai farami si ambreajul degeaba.

Mai bine stati la un cico. Faceti altceva pentru adrenalina in plus, pentru ca din cursa asta sigur nu o sa aveti parte.

Salut!

hai frate acuma daca n-ai masina de 500 de cai nu mai poti sa te distrezi. e fun sa faci liniutze, parerea mea. bine nu prin trafic.. dar e misto sa te dai cu o masina apropiata de a ta.

si in videoul de mai sus, veyronul castiga datorita cilindreei, care la o cursa de 1mila este foarte importanta, atunci cand se dau doua masini apropiate ca putere. iar daca luam in calcul si timpul de reactie, nissanul gt-r castiga.

Edited by andubalauru

amice mergi si culca-te. .

Deci nissan ala are aprox 600 cai/tona, bugati veyron 556, si castiga cine oare, nissan.. :)

stau si ma intreb cateodata, cum dracul merg asa bine masinile astea de formula 1 care rar sar de 220nm cuplu.. :)

cel putin astea din era aspirata...

Sent from my old shit amd pc...

Sunt foarte usoare ca altfel nu se mai miscau de pe loc . Cuplul mare e foarte bun la greutate mare , valabil de la turatii joase iti da si un consum bun.

Intradevar...:))

Fa un calcul ;)

Sent from The New iPad

Putini stiu cat ar trebui sa stie pentru a stii cat de putin stiu.

Dottore,lasa-l dreacu' de clip,pai tu nu vezi ce plecare de logan 1.4 mpi are ala cu bugati-ul? pai asa pleaca un bugati de pe loc?nu observi ca ala a intarziat cu plecarea iar dupa ce s-a pus in miscare a facut suta in 6-7 sec? mai cauta pe net si ai sa vezi intr-adevar ce fel pleaca un bugati cu start de pe loc.

@DOMI +1

Edited by ogar nestapanit

domi masina de formula 1 e altceva, la o masina de strada trebuie sa fie un compromis intre cai si cuplu. la masina de f1 nu conteaza, ca ala nu are de carat bagaje si 5 oameni

acelasi lucru e si la motociclete ca si la f1 , motoare cu puteri ridicate dar cuplu mic, cum adaugi putina greutate cum performantele scad drastic

hai frate acuma daca n-ai masina de 500 de cai nu mai poti sa te distrezi.

Da, chiar nu mi se pare amuzant. Mi se pare o tampenie cat Casa Poporului.

Care este scopul? Faceam si eu din astea, cand aveam o masina mai puternica, dar mi-am dat seama ca nu ma ajuta cu nimic. Daca vrei distractie, du-te cu masina pe un drum cu serpentine si o sa vezi ca iti creeaza mult mai multa adrenalina.

Sa faca bungee-jumping si o sa traiasca o senzatie cat 1000 de curse cu o masina de 143hp.

SOLOOOOOO

http://www.youtube.com/watch?v=N4apl-8m76o

Edited by MihaiMAN

Se pare ca doar MihaiMAN a inteles clipu.

Macar stim cine are habar, mai fa odata calculele DOMI, poate intelegi ceva din clip.

Eu zic sa dati odata liniutele si sa vedeti ce iasa.

Sent from The New iPad

Putini stiu cat ar trebui sa stie pentru a stii cat de putin stiu.

• Like 1

puterea e cuplu x turatia.

e o formula simpla.

Scopul final e puterea.

Ideal obtii putere mai mare marind cuplul si turatia.

Diesel-urile mai vechi de exemplu erau limitate de injectie,

Sitati ca pana prin 80+nu exista tehnologie in stare sa faca un diesel sa sara de 4000 de ture? Pur si simplku daca sa sarea de 4000 de ture nu se mai copleta ciclul de ardere.

Nici acum nu e usor, in schimb la un TD e mul mai usor sa ridici cuplul, folosindut-e de turbine.

La benzina e invers.

E relativ greu sa ridici cuplul . Sunt foarte putine chestii care le poti face, si cu niste solutii tehnice i extrem de complicate

E in schimb e relativ usor sa faci motoare de turatie mari.

Masinile de formula 1 sunt foarte rapide ca au cai multi raportat la o greutate mica, nu ca sunt foarte usoare in sine,

De exemplu acum greutatea minima din regulament e de 640de kg.

Caii astia sunt obtinuti pentru ca desi au un cuplu relativ mic, comparativ chiar si cu un masina normala, de zicu zi, in schimb se duc frecvent in 17-18 mii de ture, si o fac si foarte repede.

L.>E

amice esti complet retardat.

pai la o mila, da, dar nu la 402 m. si a pierdut din cauza de cutie, care ii limiteaza top speed-ul..

daca se intreceau pe 10 mile, castiga si mai tare, ca un veyron are top speed de vreo 400 de km/h.

dar imi bat gura de pomana cu tine, experti dinastia care vizeasa cai verzi pe pereti si nici nu s-au apropiat de vreo masina dinasta si care vorbesc din filmulete pe youtube .. nu am ce discuta :)

Edited by DOMI

cum...... sa compari e46 318i cu e90 320d care are 8,2s pana la suta? sau cel la 150 cai care are 8,9s in 5+1 viteze si 8,8s in 6+1?

Degeaba bagi in discutie greutatea lor......, cand producatorul specifica clar timpii pt. acceleratie pt. masina x, cu greutatea ei in sine.

Eu zic sa dati odata liniutele si sa vedeti ce iasa.

...si dupa aceeahttp://www.youtube.com/watch?v=x8yOQkBGBxA sa stie baietii ca esti talent la volan, valoros, adevarat si plin de Forta, Forta, Fortaaaaaa!

puterea e cuplu x turatia.

DOMI, Puterea este egala cu raportul dintre Lucrul Mecanic si intervalul de timp delta t.

Edited by MihaiMAN

mai cauta putin :), te ajuta google..

e si o constanta pe acolo, dar nu mai pomenit-o ca nu am editor de ecuatii pe aici, am pus formula simplificata ca sa se vada relatia directa.

Edited by DOMI

Nu a plecat foarte prost , a plecat mai tarziu ca Skyline-ul , a facut 10.5 pe 400m .

Pai dupa parerea mea, daca a plecat mai tarziu = a plecat prost, pt ca intre doua masini cu performante apropriate conteaza extrem de mult momentul acela al plecarii de pe loc.

domi asta iti zic ca o masina usoara nu are nevoie de cuplu ca nu are de carat greutate dupa ea

pune de exemplu motorul ala de f1 pe un suv si iti zic eu ca o sa mearga ca un porc

si fara legatura cu tine domi, raportul cp/kg nu e decisiv. de exemplu o masina de 500kg si 100cp nu va fi egala cu una de 1000kg si 200cp care la randul ei nu va fi egala cu una de 2000kg si 400cp desi toate eu acelasi raport de cp/kg

Pai dupa parerea mea, daca a plecat mai tarziu = a plecat prost, pt ca intre doua masini cu performante apropriate conteaza extrem de mult momentul acela al plecarii de pe loc.

Nu si la curse legale , unde se cronometreaza timpii , de aia a si castigat Veyron la final.

ai invatat sunt convins, dar nu toate variantele.

O sa fii surprins sa afli ca sunt foarte multe formule care descriu acelasi lucru, dar intr-un mod mai aplicat la domeniul care te intereseaza, in cazul asta motoare termice.

Putem sa despicati firul in 15 cat vreti voi. matematica, fizica, nu mint.

bineinteles ca daca il pui SUV o sa mearga foarte bine, problema la USV e aerodinamica de caramida .

daca ar fi vorba numai de cuplu, orice tractor sau camion ar castiga.

Totusi nu o face.

Treburile sunt infinit mai complicate cand incepi cu daca si cu parca.

folosesti aceasi transmisie pe SUV ala ? aceleasi gume ? etc etc.

La un sfert de mila , eu voi pune intodeuan banii pe raportul putere/greutate.

cam de asta si o motorabla de 10k euro si vreo 80 de cai face muci cam 80% din masinile supersport de sute de mii de euro..

Edited by DOMI

Dar de ce nu te dai cu un 318i e36? oricum nici la o pisicuta de 150 de cai (320i) n-ai sanse,garantez.

Are sanse chiar si la un E46 320i de 150 care face suta mai lent ca 318i 143 conform producatorului nu filmulete.

e36 320i ii rupe fasul din orice pozitie.

Oricum o liniuta amicala din cand in cand nu strica. Modelul tau are CDV ?

318i E46 143 are CDV.

http://www.ultimates...Sedan-320i.html - E36 320i 150 HP fabricat pana in 99 - 9.9 secunde la suta.

http://www.ultimates...eries-318i.html - E46 318i 143 HP fabricat pana in 05 - 9.3 secunde la suta.

http://www.ultimates...eries-320i.html - E46 320i 150 HP fabricat pana in 00 - 9.9 secunde la suta.

Cuplul e mai mare cu cca 20 Nm la 318i fata de ambele modele :)

Vreau sa vad cum stai pe langa asta.

http://www.youtube.com/watch?v=UGv02ZJjkyU&feature=relmfu

Care este scopul cursei voastre?

Va dati pe bani?

Daca nu, atunci de ce va rupeti masinile pentru un nimic?

Satisfactia este 0 pentru 143hp plus ca mai farami si ambreajul degeaba.

Mai bine stati la un cico. Faceti altceva pentru adrenalina in plus, pentru ca din cursa asta sigur nu o sa aveti parte.

Salut!

+1

Edited by BeRnEk