Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Problema directie

Recommended Posts

Va salut , revin si eu cu o problema la directie..si anume masina are usoara tendinta de a trage dreapta..pentru a merge drept trebuie sa tin virat(adica sa tin volanul) la 10 grade spre stanga si atunci masina merge drept ..nu tremura nu are joc in directie nimic in afara de problema asta de a trage dreapta si de a tine virat pentru a merge drept. Am echilibrat rotile , am verificat jocurile ..adica am tras de fiecare roata in parte nu pare a avea joc in capatul de bara sau in bieleta de directie..atunci care ar fii motivul pentru care trage dreapta ...sa nu aiba paralelism rotile fata? adica interesant e de ce trebuie sa tin virat spre stanga cateva grade pentru a merge dreapta..Va multumesc anticipat si sper sa rezolvam aceasta problema impreuna (Mentionez ca itp l-am luat cu brio adica nu mi-a gasit nici un joc)

la BMW si la alte marci geometria se face pe ambele punti fata/spate de aici si diferenta de pret.

poti alege sa reglezi numai pe fata si sa platesti mai putin, dar daca spatele e dereglat poate toci rapid anvelopele sau poate fi mai instabila pe viraje.. mai bine il faci integral si asta e.

Edited by bzk

• 1 year later...

Dar de ce la fiecare service la care am fost cand intreb de unghiul de fuga imi spune ca este 85 ron apoi cand ma intreaba masina si spun bmw imi spune ca este 150 ron e aproape dublu si mie sa nu il fac degeaba nu altceva

Salut,

Spune-mi te rog daca/cum ai rezolvat problema! Am si eu aceasta problema la X1 de 1 an cumparata de noua. Trage dreapta rau, in 100m ma baga in gard :(

Facut geometria de 2 ori la BMW, prima data la 8000km!!! prin martie, service Otopeni, am si platit-o, cica nu e pe garantie! nu mai comentez aici.

Evident a iesit bine, am plecat cu ea, tragea dreapta la fel ca inainte. Am mers asa inca juma de an si am dus-o la service Filaret unde am facut iar geometria, care a iesit iar bine cica. Cei de aici mi-au zis ca e probabil sa fie coloana inferioara dreapta (nu stiu exact ce e aia) sau caseta de directie! Aici NU am mai platit geometria !!! (felicitari Filaret)

Deci sunt bulversat total. Astept piesele si programarea

Va dau un sfat prin care s-ar putea sa eliminati dpdv LOGIC aceasta problema. Aveti nevoie de un cantar electronic cu ajutorul caruia sa cantariti rotile din fata (sa nu radeti pt ca este cea mai logica solutie). Ca sa iasa o treaba de calitate, se cantaresc cauciucurile separat si jantele separat, iar daca exista o diferenta de cel putin 100 130g intre rotile din fata acolo e BUBA, daca nu toata defectiunea este din geometria trenului de rulare. Incercati ca merita.
  • Like 1

Va dau un sfat prin care s-ar putea sa eliminati dpdv LOGIC aceasta problema. Aveti nevoie de un cantar electronic cu ajutorul caruia sa cantariti rotile din fata (sa nu radeti pt ca este cea mai logica solutie). Ca sa iasa o treaba de calitate, se cantaresc cauciucurile separat si jantele separat, iar daca exista o diferenta de cel putin 100 130g intre rotile din fata acolo e BUBA, daca nu toata defectiunea este din geometria trenului de rulare. Incercati ca merita.

trage dreapta...cu roti vara / roti iarna / presiuni verificate.

greutate nu...dar totusi si la 30km/h ??? :((

Edited by chuckyro

Aplica aceasta procedura si pe urma vorbim. Te pot ajuta.

Spui ca X1 luat de nou a facut aceasta problema, sau masina a fost lovita ceva?

Nu a fost lovita sau luat vreo groapa!!! Tocmai asta e prbl!!

Facea de la bun inceput dar imadiat dupa ce am cumparat-o prin decembrie, am plecat in Austria de rev si am facut 3-4000km...+2-3000km dupa. In martie am fost la geometrie...etc (vezi mai sus)

Acum sunt in asteptare, nu mai pot 'misca'. Am fost la Filaret, e comanda data pt coloana aia ... PLUS mai nou, au auzit ei un zgomot suspect la motor si se pune problema cica sa schimbe distributia !!!!!!!!!!! WTF ?!

Repet: X1 nou, 1 an, 18000km, 2.0 TDI, 184CP !!! Masina de mers la servici 99% , in Bucuresti !!!

Sa am asa ghinion ???? sau chiar e o problema cu modelul ?????????

Nu a fost lovita sau luat vreo groapa!!! Tocmai asta e prbl!!

Facea de la bun inceput dar imadiat dupa ce am cumparat-o prin decembrie, am plecat in Austria de rev si am facut 3-4000km...+2-3000km dupa. In martie am fost la geometrie...etc (vezi mai sus)

Acum sunt in asteptare, nu mai pot 'misca'. Am fost la Filaret, e comanda data pt coloana aia ... PLUS mai nou, au auzit ei un zgomot suspect la motor si se pune problema cica sa schimbe distributia !!!!!!!!!!! WTF ?!

Repet: X1 nou, 1 an, 18000km, 2.0 TDI, 184CP !!! Masina de mers la servici 99% , in Bucuresti !!!

Sa am asa ghinion ???? sau chiar e o problema cu modelul ?????????

UPDATE: schimbat coloana , trage dreapta in continuare ! :(( Sigur nu se termina aici service-ul.

si alta chestie... pentru schimbarea distributiei IN GARANTIE mi se cere in jur de 300RON , plata pentru "diverse" consumabile si lichide pierdute ! frumos ! aviz amatorilor.

Edited by chuckyro