Jump to content

Apa la baterie

Thebe

Recommended Posts

Salut,

Am schimbat bateria la mine pe masina, dupa ce de citeva ori mi-a facut figuri (transmission fault, DSC neoperational, etc. - toate cred ca din cauza bateriei). Am comandat bateria noua, desi pe cea veche dl. de la Varta mi-a si masurat-o/testat-o (in timp ce era montata pe masina) si zicea ca e OK.

Cind am demontat bateria veche, surpriza! In locasul din dreapta portbagajului unde e bateria, aveam cam 1-2 degete de apa pe fund. Deci beteria statea intr-o mare baltoaca. Habar nu am cum e posibil. Nu a curs apa, nu s-a varsat niciodata nimic in masina, chiar nu stiu de unde e apa acolo. In plus, bateria avea un mic furtun care e conectat undeva la fundul locasulului aluia (practic in podeaua masinii), banuiesc ca pentru a se scurge pe acolo ce s-o fi revarsind din baterie.

Am curatat, in principal scotind dopul din una dintre gaurile de pe fundul locasului (de fapt, nici nu stiu daca era dop, am incercat sa apas cu o surubelnita si a cedat), si pe urma am spalat cu apa curata si am sters.

Stie cineva daca e normal? De unde puteam avea apa acolo? Ce probleme puteau sa apara daca bateria a stat intr-o baltoaca (eu cred ca mai nimic, oricum e capsulata toata, dar totusi)? E posibil asta sa fie cauza sau sa fi contribuit la problemele pe care le-am avut cu bateria? De unde stiu ca nu se face iar baltoaca?

Astept pareri.

Mai sa fie ,mai nou  bateriile functioneaza cu apa :)

Oricum,interesant sa curga "apa" dintr-o baterie capsulata :blink:

170731[/snapback]

:) bateria are in ea apa distilata :D o avea o gaurica... :D . Daca nu a curs de la baterie atunci este posibil sa se fi strecurat pe la stop :)

Daca aveai un furunash...aminteste-ti daca ai trecut..relativ recent :blink: printr-o baltoaca care ar fi trecut de nivelul superior al acelui furtunash...a intrat, ai accelerat...si apa nu s-a mai scurs inapui, afara...alta explicatie..logica, nu vad...pt ca e destula apa acolo....sau varianta 2...poate ti-a curs in portbagaj apa...si s-a adunat acolo, la baterie (nu stiu exact unde e bateria la tine...ma refer la pozitionare si nivel fata de pamant :))

ca solutie .. eu am scos un capacel de pe podeaua unde sta bateria si am incercat sa etansez aerisirea ...  unde are contact cu tabla ( are si ea un cauciuc _ dar cred ca e cam subtire).

asa ca acum se poate scurge apa  :)

171227[/snapback]

oh, la naiba. ne curge apa in masina :blink:

tot asa am scapat si eu de apa: am scos un capacel din alea din podeaua locasului bateriei. acum imi pare rau ca nu am scos doua. in fine, cum aflu si eu pe unde as putea incerca sa... etansez? poze, please?