Jump to content

Polishat faruri

Catalin BMW

Recommended Posts

Am auzit ca se poate polisha sticla farului,e adevarat? As vrea sa le polishez pt ca deja s-au "incetosat" si intensitatea luminii nu este chiar atat de puternica in ciuda faptului ca am schimbat si becurile xenon (am povestit pe alt topic problema luminilor slabe,si tind sa cred ca si din cauza sticlei lumina e mai "slaba").

Deci daca cineva a mai facut asta,sa-mi explice si mie cum, si ce anume trebuie pt a face o astfel de operatiune.

dupa polish as zice ca e obligatoriu sa le pui o folie. la mine in jumate de an s-au matuit mai tare decat erau inainte. acum am incercat pe un far, dupa ce am dat cu smirghel cu granulatii de la 400 pana la 2000, sa aplic un strat de lac. Eu sunt multumit de rezultat dar astept sa vad rezultatele in timp.

Am facut eu operatiunea, cu smirghel waterproof de 600,1000,1500,2000 apoi am aplicat pasta pentru polish faruri si cu o bormasina am polisat pana au iesit asa ca in poze

Deci sa inteleg: prima data le freci cu mai multe tipuri de smirgher (in cazul asta 600,1000,1500,2000) si cu apa din abundenta; apoi aplici pasta pt polish dupa care polishezi cu bormasina,nu? si ce trebuie sa ai montat pe bormasina,discul acela din poza cu laptopul,adica un fel de pasla ceva,sau ce anume tre' sa fie?

Deci sa inteleg: prima data le freci cu mai multe tipuri de smirgher (in cazul asta 600,1000,1500,2000) si cu apa din abundenta; apoi aplici pasta pt polish dupa care polishezi cu bormasina,nu? si ce trebuie sa ai montat pe bormasina,discul acela din poza cu laptopul,adica un fel de pasla ceva,sau ce anume tre' sa fie?

da, iti trebuie un disc din acela cu pasla...

vezi ca exista un kit de la 3M pentru polish faruri, iti mai trebuie doar o bormasina si nu uita sa aplici folie dupa, altfel o faci degeaba!

Am rezolvat :frantics: !!!! Deci am fost la un magazin specializat pe auto care are si service (Norauto se numeste,pt cei care cunosc) sa caut pasta de polish si restul sculelor pt a ma apuca de treaba, si intamplator am vazut in interiorul magazinului un far si dedesubt o reclama in care scria metodele polishatului; cost 50€. N-am mai stat pe ganduri si in 20 min au fost gata. Rezultatul neasteptat de bun. M-a scutit de-o munca pe caldura asta insuportabila + umblatul dupa scule si ce mai trebuia.:goodjob:

Acum intrebarea intrebatoare: ce fel de folie imi trebuie? ca cea care se lipeste pe geamuri dar sa fie transparenta,sau un alt tip?

e special pt faruri. nu e cea de geamuri. cred ca gasesti la 50ron cu tot cu montat.

daca vrei sa o pui tu e posibil sa nu gasesti asa putin , doar pt 2 faruri .

Buba mare e ca nu stiu unde as gasi asa ceva in italia,pt ca daca eram acasa nu era o problema,o rezolvam.

O firma ce monteaza parbrize, folii... Nu gasesti pe-acolo?

A, gen aia de la carglass? Buna idee,am sa trec pe la ei ca nu-i departe de mine si sa vad daca poate sa-mi puna o folie ceva,cu toate ca nu prea vad sa se bage la asa ceva...la cum sunt idiotii astia de italienii,nu-i cred in stare de nimic.