Jump to content

Ceara vopsea - de unde?

teddy

Recommended Posts

Cand am fost ultima oara si mi-am ceruit masina la o spalatorie m-am cam ofticat pentru ca am dat 1 milion ca sa puna un fel de ceara-crema si s-o aplice cu buretele si carpa. Masina a iesit intr-adevar misto dar nu a fost un efect de durata si asa ceva pot face si eu, mai des, cand vreau, cat vreau si fara sa dau un milion pentru asta.

De unde iau ceara din aia crema? Era un tip de ceara pe care nu trebuia sa-l lasi 15 minute si abia dupa sa il stergi cu grija. Mai comod :blink:

Ceara gasesti in orice benzinarie.La noi am vazut din aia tip pasta pe care o intinzi cu o carpa uscata pe masina apoi freci ca nebunul sa o dai jos :) .Iti recomand ceara lichida ceva productie Italia sau Germania.Aia se aplica cu apa e mai usor de lucrat cu ea si da rezultate mai bune

Bafta la ceruit :blink:

Se poate folosi cu incredere "FORMULA 1 CARNAUBA WAX". Eu am cumparat-o de la o benzinarie OMV, dar o au si cei de la Metro etc. Costa vreo 20 RON. E o ceara naturala, f. buna, atata doar ca nu "tine" la fel de mult ca produsele sintetice. Se aplica relativ usor. Are un burete rotund cu care intinzi ceara, dupa care iti trebuie foarte multe carpe curate de bumbac ( nu trebuie sa lase scame) cu care dai lustru. Iti ia cam 2 ore toata operatiunea, cu tot cu spalatul masinii in prealabil. ATENTIE :1) e de preferat o zi noroasa ( nu trebuie ca soarele sa bata direct in masina). 2)nu se da cu ceara pe componentele din plastic sau cauciuc. Orice picatura de ceara trebuie stearsa imediat, altfel...e cam greu de scos apoi. Enjoy! :blink:

• 2 weeks later...

Eu unul nu m-am aventurat sa ceruiesc o masina, din cate am vazut la spalatorii dureaza si e nevoie de puteri fizice sporite. 1 milion intr-adevar e cam mult, dar am vazut si preturi mai prietenoase gen 30-50 ron, si 70 ron cu wax STP.

Au o gramada de modele in Cora, pe cutie cica tine 2-3 sapt, sau maxim 5 spalari ...

• 2 weeks later...
Eu unul nu m-am aventurat sa ceruiesc o masina, din cate am vazut la spalatorii dureaza si e nevoie de puteri fizice sporite. 1 milion intr-adevar e cam mult, dar am vazut si preturi mai prietenoase gen 30-50 ron, si 70 ron cu wax STP.

Au o gramada de modele in Cora, pe cutie cica tine 2-3 sapt, sau maxim 5 spalari ...

175731[/snapback]

Recomand Turtle Wax ...e cam 15 ron ..o folosesc cam o data pe saptamana ....efect de durata ..se aplica rapid ..si dupa ce se usuca ..se sterge foarte usor ....fara eforturi masive si transpiratie excesiva ..as spune ca in jur de 40 min max masina luceste ...

am vazut la cora ceva care se numea Titanium Black Polish Wax, deci o solutie care elimina si ceva zgarieturi dar care si da ceva luciu si se poate folosi doar pentru vopsele negre sau gri inchis. a folosit cineva? nuanteaza vopseaua? ma gandesc ca asta ar trebui sa fie efectul solutiei petroliere( :blink: ) din ea, nu?

presupun ca nu e vreun produs de duzina, costa cam 1 milion spre deosebire de restul pastelor/solutiilor de polishat si ceruit care costa maxim 300 de mii.

Edited by teddy

Black Polish Wax s-ar traduce cam asa:

- are un nuantator de culoare inchisa; de aceea nu poate fi data pe masini de alte culori

- are si componente abrazive usoare care eventual rotunjesc marginile zgarieturilor si reduc vizibilitatea lor

- are desigur o ceara :blink:

combinatia pe o masina inchisa e probabil spectaculoasa. daca are si petrol asta ii da un luciu suplimentar.

dar desigur ca rezultatul nu va tine mai mult de 3-4 saptamani pana iese ceara din zgarieturi in urma spalatului.

Recomand Turtle Wax ...e cam 15 ron ..o folosesc  cam o data pe saptamana ....efect de durata ..se aplica rapid  ..si dupa ce se usuca ..se sterge foarte usor ....fara eforturi masive si transpiratie excesiva ..as spune ca in jur de 40 min max masina  luceste ...

180156[/snapback]

Am folosit si eu si este super ok

• 1 month later...
Am fost la un service si mi-au polishat masina cu ceva ceara de la 3M. Au folosit 3 feluri de pasta diferite care sunt in niste tuburi de plastic. Primele 2 solutii le-au dat cu un aparat gen flex iar pe a treia au frecat cu carpe uscate. Operatia a durat aprox 2 ore si am platit 200 lei. Diferenta e f mare. Da un luciu f frumos, parca e noua.

Am fost la un service si mi-au polishat masina cu ceva ceara de la 3M. Au folosit 3 feluri de pasta diferite care sunt in niste tuburi de plastic. Primele 2 solutii le-au dat cu un aparat gen flex iar pe a treia au frecat cu carpe uscate. Operatia a durat aprox 2 ore si am platit 200 lei. Diferenta e f mare. Da un luciu f frumos, parca e noua.

196349[/snapback]

Ce ai facut tu e polish ...... nu wax :blink: