Jump to content

Proaspat posesor de 320D e46 din '98

Bogdan_dbm

Recommended Posts

Salutare!

Dupa cum am spus si in titlu, sunt proaspatul posesor al unui 320D e46 din 98 si cu ocazia asta nou intrat in club deoarece este primul meu BMW. Masina este recent adusa din Germania, are 219000 km (nu sunt sigur daca sunt si reali), dar motorul pare destul de ok, trage ok, nu fumega, nu are zgomote ciudate etc...mai are pe la caroserie cateva puncte de rugina pe care le voi rezolva...in fine...mici retusuri de facut, doar e o masina de 14 ani. Ca dotari...scaune sport cu suport lombar si incalzire, faruri xenon cu spalator, climatronic, senzori parcare, geamuri electrice fata, webasto, computer de bord, stopuri led, jante aliaj, parasolar luneta.

Ce ma intereseaza pe mine este faptul ca vreau sa-i fac o prima revizie si aici va cer sfatul. Ce trebuie sa schimb la ea? Adica eu m-am gandit la filtru ulei, polen, aer, ulei, placute frana. Mai trebuie si alte consumabile? uleiul din cutia de viteze? de la diferential? cati litri de ulei intra si ce marca de ulei imi recomandati? sa fie bun, chiar daca e mai scump...

Si daca ma poate ajuta cineva cu manual de service/carte tehnica sa mi-o trimita pe mail (bogdan_dbm@yahoo.com)

Multumesc anticipiat!

Bine ai venit in club.

In mod normar ar trebui sa schimbi tot ce tine de curele si role, uleiul din motor, la celelalte uleiuri nu ma pricep.

Ai putea sa le faci pe rand si mai incolo sa schimbi si lichidul de frana, antigelul.

Verifica placutele si discurile, s-ar putea sa fie nevoie sa le schimbi, s-ar putea sa nu.

.Personal as face in felul urmator: daca mai are cartea service completata la zi, as verifica in ea sa vad ce s-a facut la ultima revizie, si as inlocui doar ceea ce necesita. Daca nu are carte service, atunci in primul rand as schimba uleiul, filtru ulei, filtru motorina, filtru aer motor, antigel, eventual lichid de frana. Asta as face pentru linistea mea. In plus as verifica nivelul uleiului din cutia de viteze si diferential. Restul (plaxute frana , discuri frana, bucse, bielete, etc) doar daca sunt uzate si necesita.

Spor, si sa o stapanesti sanatos, fara incidente. (:

.Personal as face in felul urmator: daca mai are cartea service completata la zi, as verifica in ea sa vad ce s-a facut la ultima revizie, si as inlocui doar ceea ce necesita. Daca nu are carte service, atunci in primul rand as schimba uleiul, filtru ulei, filtru motorina, filtru aer motor, antigel, eventual lichid de frana. Asta as face pentru linistea mea. In plus as verifica nivelul uleiului din cutia de viteze si diferential. Restul (plaxute frana , discuri frana, bucse, bielete, etc) doar daca sunt uzate si necesita.

Spor, si sa o stapanesti sanatos, fara incidente. (:

Multumesc!

are carte service, dar parca tot mai linistit stau daca stiu eu ca am pus consumabile noi. O sa-i fac o verificare sa vad de ce mai are nevoie.

wellcome to the club, misto masina si dotata, pune poze, de schimbat ce au zis si colegi mai sus, mai intai fa o verificare klumea la un service, vezi ca sint si aici pe forum.

am uitat sa adaug si trapa...o sa pun si poze in curand