Jump to content

X3 2.0 sau 3.0? sau X5?

osiris_done

Recommended Posts

Va salut pe toti.

Vreau sa revin in familia bmw cu un x3 sau un x5, inca nu sunt hotarat si vreau sa ma ajutati.

Am avut un 525D din 2001. Super ok.

As vreau ceva mai inalta.

X3 de 2.0 sau de 3.0? An 2004-2006. Buget 10-15mii euro. Am un e220cdi il vand si cumpar sau un schimb cu diferenta.

Trecand peste impozit si asigurare.

Consum, fiabilitate? Amandoaua sunt pe lant?

Probleme des intalnite?

Este 2.0 automatic sau doar manual?

La X5 este si suspensie pneumatica? As vrea sa o evit daca este.

Consum, fiabiliate, probleme?

Va multumesc si astept cu interes raspunsuri de la voi.

Salut Paul,

Vad ca vrei sa intri iar in randul posesorilor de BMW :)

Recomandarea mea ar fi sa mergi pe X5 - 3000 diesel facelift (ala de 218 CP). Sincer acum, nu te vad pe tine intr-un X3 :p

Cu bugetul de care dispui gasesti sigur un X5 in mintile lui (incearca sa iei legatura cu colegul nostru de pe forum chas3, avea ceva frumos la 14.500 negociabil)

De consum stiu ca se invarte undeva la 14-16% urban, distributia e pe lant si sunt destul de fiabile. In general automatele au probleme cu cutia la multi km, daca nici nu s-a schimbat uleiul si filtrul la timp, iar cele cu trapa panoramica sunt cam stricacioase. Nici eu nu-ti recomand suspensia pneumatica, probabil e misto la o masina noua, dar la una cu peste 200.000km e posibil sa-ti aduca belele in timp.

PS: am vandut 525-ul si am trecut si eu la ceva mai nou, gasesti masina prezentata in sectiunea "Masina mea" ;)

Bafta!

Da, pana in septembrie 2006, incepand din 2000 - vorbesc de motorul de 3000 diesel.

Intai au fost motoarele de 184CP (M57), iar incepand cu 2003 au aparut cele de 218CP (M57N).

Eu as zice sa cauti facelift ca e mai stilizat un pic si cu mai putine probleme. Posesorii ar putea eventual sa-ti spuna mai multe despre acest model, eu nu am avut niciodata X5.

poti sa iei x5 dupa 2003 diesel daca vrei, dar ai grija la istoricul cutiei, din cauza cuplului si proastei intrtineri au mai fost prb. eu sunt din sibiu si am un e53 dar e benzina, da un tel si ne vedem sa iti faci o idee. zero sapte patru cinci sase patru sapte sapte opt sapte

Salut!

DupĂŁ ce am avut Âşi eu un E 200 Kompresor W211, 2003 am ajuns sĂŁ conduc acum un X5 3.0 da 2004 !

Ca ºi tine, cu diferenÞa de pe Merc E (de la asigurare, pt. ca intrat un deºtept frontal În mine, incercând sã facã o depãºire = daunã totalã) am luat BMW-ul. Când am plecat, nici nu visam la BMW (deºi nu am uitat cum, prin 2009, un X5 E 53 m-a depãºit pe A2 În timp de mergeam cu 230 km/h)... am Încercat un C5 2009, un C 220 CDI 2010, un Range Rover 2003, un 530 da 2004 (pe care l-a adus inapoi a II-a zi)

VĂŁd cĂŁ Ăži-ai asumat costurile cu impozitul Âşi asigurarea ... consumul, pt. mine ĂŽn C-Ăža, este de 17 l/100 km.

Ăn rest, un X3 la banii aceÂştia - adicĂŁ pânĂŁ ĂŽn 2008 - este foarte urât (scuze pentru prorietari, este o simplĂŁ pĂŁrere personalĂŁ), dar este o maÂşinĂŁ ce poate fi dotatĂŁ cu motorul de 2 litri;

ºtiu dupã X3 la vânzare, 2008, 2.0 d, 15.000 euro, 70-80.000 km În Medgidia.

Salut Gabi S.L.

ce nu a fost ok la 530?

cum este x5? cati km ai facut? care este consumul la drum?

Salut, Oniris!

Nu ºtiu ce avea 530-ul, dar dupã vreo 100 km. spre Ro., am auzit un zgomot metalic la acceleraÞie ºi o Întârziere În câºtigarea vitezei; prietenul care mergea În spatele meu mi-a sups cã scotea fum ... l-am pus pe o platformã ºi m-am Întors la dealer, care mi-a fãcut o ofertã pt. X5 (cerea 11.000 e, l-am luat cu 10.000).

oricum, 5-ul arãta ºi mergea ca un vis (avea ºi head on display ...) aºa cã prietenul meu - inginer mecanic de formaÞie - s-a intros peste 2 sãptãmâni pt. a vedea ce are cãci Îl vroia ºi defect (are acasã un Jaguar S Type 2006, 2.7 biturbo); a constatat cã nu era vorba a despre turbinã ºi nici EGR cum credea el ... când a descãfut motorul a iscat un gheizer de ulei ...

X5 este super ok, am fĂŁcut cu el aprox. 12.000 km fĂŁrĂŁ probelme cu execpĂžia ruperii unui dop de platic de la radiator, defect datoritĂŁ cĂŁruia am pierdut o parte a lichidului de rĂŁcire.

la drum consumul este de 7-8 l/100 km, pe drumul spre casĂŁ 2600 km., vitezĂŁ medie pe calculatorul de bord 101 km./h, consumul arĂŁtat era de 8,1 l; dupĂŁ postarea interbĂŁrii tale am fĂŁcut un drum ĂŽn exterior Âşi am avut 7,7 l, dar am mers extrem de incet (max. 120 km./h); ĂŽn oraÂş, mi-a ieÂşit 13,2 l, dar ere trafic de duminicĂŁ.

Mie e53-ul mi se pare un model depasit,e83 a iesit din fabricatie de aprox un an.In ac bani x3-ul va fi mai nou si va avea ami putin km.Sincer nu cred ca in dieseluri de 7-8 ani cu doar 120k km.

Legat de consum,cu x5-ul daca nu dormi pe drum scoti in jur de 10%,in oras 14-16,cu varfuri si de 17 chiar 18.

Daca nu ai nevoie de garda mergi pe un e60 x-drive,A6 quattro,etc.

La mine lucrurile sunt simple ori de la prim proprietar (care a cumparat-o cu 0km) ori din afara.Sa iau un sh cu 2-3 prop pe CI si cu tara de provenienta Germania nu mi se pare cea mai buna solutie,mai ales cand vine vb de x5.Decat un x5 samsarit prefer oricand un alt suv mai putin de firma. Edited by ionut_marius

Nu am zis ca asta te scuteste de cascat ochii,testat si verificat.

Insa in cazul de mai sus nici macar nu ai certitudinea ca primul prop a cumparat-o persolanl din de. si nu din vitan de la un samsar nenorocit,etc,etc. Uite asa cumparam bmw-uri cu 135k km si apoi ne plangem ca a picat turbo,a picat cutia automata,injectoarele,etc.Totusi vb de o masina de 15k euro,nu 3k euro.

Pai ce are ala deosebit?

Uite asta, dar excluzand faptul ca e 4.8is:

http://www.autovit.ro/bmw-x5-C24757468.html

Uita-te atent, jante pe 20', bara fata si bara spate au niste prelungiri, uita-te la pasajele rotilor ca sunt mai mari, pielea champagne, grilele titanium.

Cam asa mi-ar place.

hata plumbii ce are pe roata, cred ca-i patrata janta aia... asa, de cârcotealã.

http://photos01.otomoto.pl/photos/original/C24/75/74/C24757468_5.jpg