Jump to content

M-am hotarat la X3

d-rive

Recommended Posts

si eu intru pe un forum din afara E90post :blink: sa nu il zic complet !ce preturi au aia in america un 335 I ajunge undevaa la 40-50 $ ......... si la noi dk ar fi in $ ar fi 90-100......... bataie de joccccc cu taxele lor ............ si eu trebe sa ma duc joi ca mi s-a aprins senzoru de la ulei......si se aprinde si dispare :-?? nuj ce are seara zice ca ii mai trebuie ulei dimineata ca e maxim :-?? ciudattttttt

ORICUM SUPER MASINA fara cuvinte :)

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am postat acelasi caz si pe alte forumuri, unul din USA si unul din Romania, daca ar fi sa fac un procent al celor care sunt de partea mea, hmm, peste 95%.

206268[/snapback]

Dupa felul in care ai pus problema, nici nu ma mira.

Indiferent ca e o masina sau un alt produs, in momentul in care doresti sa il achizitionezi si calitatea nu te satisface, nu ti-l baga nimeni pe gat. Totul se rezuma la felul in care rezolvi situatia cu cel care ti-l vinde. In cazul tau am inteles ca iti va veni o alta masina, deci care este problema?

nu este nicio problema, sunt multumit, ieri si azi dimineata nu exista rezolvarea asta, era normal sa nu fiu multumit.

acum totul e ok si sper sa vina masina asa cum o doresc, daca totul va fi asa cum trebuie te asigur ca voi lauda BMW :)

multumesc pentru intelegere :blink:

Ne bucuram ca esti multumit. Ideea era sa astepti sa vezi ce final va avea povestea, sa nu te pripesti in afirmatii.

Pana la urma nu e chestie de calitate, mai mult e vorba de serviciile care ti se ofera. Daca ti s-ar fi spus, domne nu iti convine masina, asta e, noi ti-am luat banu, iti dadeam dreptate si puteai scrie ce vrei tu. Dar din moment ce ai rezolvat problema si vei primi alta cum iti doresti, asta inseamna ca si-au respectat blazonul. Deci unele afirmatii facute pe parcursul topicului, sunt de-a dreptul aberante in situatia de fata.

cred ca prima varianta e cea mai reala :blink: nu se face doar o simpla inspectie vizuala, exista niste lere, spioni, cale etc din plastic care se trec prin lufturile si imbinarile caroseriei, exista niste limite dimensionale, culmea, la masina asta toate astea erau ok, mai putin partea de sus a usii soferului, ceea ce ne duce cu gandul la altceva... Edited by d-rive

nu WLF, te inseli, nu e cazul asta, usa era cu vopsea pe ea din fabrica(pe balamale si pe suruburile acestora), nu se umblase la ea, peste tot era perfect aliniata, mai putin ceea ce se vede la partea de sus.

mai am si alte poze dar nu are sens sa facem acum moartea caprioarei.

Edited by d-rive

Nu intelegi. Nu e vorba ca cineva a umblat la ea. E vorba doar ca se poate deplasa din diverse motive. Un milimetru intr-un loc, poate genera 2-3 milimetrii in alta parte. Gandeste-te putin, daca modifici un mm la baza, spre exemplu la balamaua usii, unghiul se poate modifica astfel incat sus sa ai 3 mm deplasare. Nu e o chestie atat de grava.

Se mai poate intampla si altfel, am patit de multe ori chiar, sa se deschida singura usa la maxim cand masina e intr-o parte, deobicei cand parcam cu partea dreapta pe o bordura. Poate pune un efort mare pe balama si sa o faca sa se deplaseze. Sunt multe posibilitati, mult mai multe ca masina sa fi iesit din fabrica cu defect.

eu cel mai mult ma gandesc la varianta cu transportul.

206316[/snapback]

Se poate. Cineva a dat masina jos de pe platforma, a suit-o la loc, se pot intampla multe. Si stii cum sunt aia care le dau jos, fac totul in graba, poate a lasat un pic usa deschisa, si sub propria greutate s-a deschis la maxim fortzand pe balama.

deci, eu nu vreau sa spun unele lucruri dar ma vad fortat sa le spun.

astazi vanzatorul a incercat sa regleze acea usa, nu a reusit, a mai salvat putin situatia la partea de sus, acolo unde se vede si in imagine insa s-a dereglat usa in mod firesc in celelalte 3 colturi si pe laterale, adica la imbinarea cu aripa fata, usa spate si pragul, am poze si cu varianta asta dar nu vreau sa mai fac caz si sa le pun si pe astea pe forum, problemele sunt multe dar din respect pentru BMW prefer sa nu discut anumite detalii picante in legatura cu dealerul local, e mai bine sa lasam lucrurile asa.

Este in regula ca Automobile Bavaria a gasit de cuviinta sa lamurim problema amiabil, asta e cel mai important, restul sunt detalii, deci chiar nu vreau sa implic cu nimic AB in toata afacerea asta, e clar ca nu ei au fabricat masina ci cei din Austria si "buba" de acolo pleaca, cei de aici au trebuit sa se descurce cu o problema picata pe capul lor din vina altora.

... usa era cu vopsea pe ea din fabrica(pe balamale si pe suruburile acestora), nu se umblase la ea, peste tot era perfect aliniata, mai putin ceea ce se vede la partea de sus.

206306[/snapback]

Chiar vroiam sa te intreb daca defectul persista si in alte locuri sau era doar local... Daca lucrurile sau asa, atunci eventuala deplasare in timpul transportului iese din discutie. SI totusi, cum naiba au lasat austriecii asa ceva pe usa?! Practic, daca tragem linie, la asta se reduce totul... Cum BMW AG alege sa se faca de ras in halul asta?!

Eu inteleg ca usa nu respecta conturul gaurii in caroserie, nu? Adica in toate colturile si laturile se aliniaza perfect numai in dreapta sus nu. Asta e grav, matrita e fugita...

WLF, excuse-moi dar pentru ce plateste omul asta 52k euroi? That's 68500$, stimabile! Pentru un SUV cu 200cp? Pai sunt o tona de astfel de masini la preturi mult mai mici. Eu cred ca ii plateste pentru ca este foarte aproape de perfectiune, in special de noua. Ca BMW se lauda cu tehnologia, nu? Si atunci tu ca si client iti indeplinesti parte ta de contract, platesti pretul cu 30-50% mai mare decat al altor fabricanti si ei iti nu se tin de contract si iti ofera o masina cu finisaje slabe. Nu la 15k cat e un reno ci la 52k. Oau, ce dezamagire trebuie sa fi experimentat. Bine ca nu am banii astia...

Eu inteleg ca usa nu respecta conturul gaurii in caroserie, nu? Adica in toate colturile si laturile se aliniaza perfect numai in dreapta sus nu. Asta e grav, matrita e fugita...

206494[/snapback]

Unde zici ca era fugita matrita? :blink: Cea mai tare concluzie posibila ....

Eu trag concluzii pe baza informatiilor furnizate. Daca d-rive a zis prima data ca usa este aliniata in toate colturile numai dreapta sus nu si a doua oara ca dupa ce au incercat sa o alinieze in dreapta sus s-a descentrat din celelalte colturi eu, ca inginer ca mi-s, am tras concluzia ca virgula conturul usii nu respecta conturul gaurii din caroserie. Adica la presare, matrita e fugita de colt, fenomen des intalnit la daciile berline. Nu sariti ca nu fac nici-o comparatie, la alea stiti foarte bine ca usile erau unicate...

Nu e vorba de matrita aici, pentru ca din cate tin minte, cadrul geamului este atasat usii ulterior, nu este turnat impreuna cu usa.

Mi se pare imposibil ca usa aia sa fi fost aliniata perfect in toate colturile, iar sus sa fie cu 3mm mai ridicata.

Usa nu este turnata in nici o matrita, nici nu ar avea cum sa fie turnata , in primul rand pt ca ar cantari o tona... toata usa e facuta di foi de tabla de pana la 1.6-2mm si sudate in puncte

Datorita procesului tehnoligic folosit in fabricarea ei nu are cum usa sa fie diferita in nici un fel ca dimensiuni

Si inca ceva , in fabrica usile la fel ca si portbagajul se aseaza cu un echipament special care o lasa sa se aseze intr-o singura pozitie(cea corecta)

Cel mai probabil la masina ta pozitia usii a fost dereglata in timpul transportului la o trantire mai puternica

deci mai am o tona de poze cu usa, dar cum am mai zis, haideti sa nu facem noi sapaturi sa aflam ce nu merge bine la fabrica Steyr din Graz si de ce nu a vazut cel de la CTC aceasta chestie, as putea sa fac aici o intreaga polologhie despre cum este analizata-verificata o masina care iese de pe linia de productie, am lucrat intr-o fabrica de masini si am facut un stagiu in alta, ultima era in Franta, am mai vazut o droaie de documentare de uz intern despre cum se fabrica si se verifica masinile, chiar si despre BMW am unul, sper ca-l mai am prin calculator. Cineva nu si-a facut datoria, cei care zic ca e de la transport, va asigur ca nu e asa, am verificat eu usa si vopseaua era perfecta peste tot, deci usa a fost montata prost pe caroserie inca dinainte de a fi vopsita masina, deci de acolo pleaca totul, credeti-ma pe cuvant de onoare ca ma pricep si stiu ce afirm.

Important e ca noi, clientii, posesorii, iubitorii de BMW sa fim multumiti de masinile noastre, BMW are un blazon care trebuie aparat cu demnitate.

In acelasi timp, stie toata lumea ca nu se mai fac masinile care se faceau odata....

Ce nesansa ai avut. Dupa ce ai postat problema, am si fugit sa vad cum e la mine. Dar e perfect aliniata. Probabil un defect punctual, insa intradevar problema cea mai mare e cum de a scapat de CTC-ul din Austria, si de cei care au pregatit-o de vanzare. Cel putin astia trebuiau sa remarce si sa vada daca se poate face ceva. Daca te chemau si iti spuneau "Masina dvs a sosit, insa are o problema si va rugam sa acceptati o intarziere de livrare si aveti bonus... " cred ca era ok. Edited by Leusor

e greu in Romania, contractele furnizate de AB sunt 100% in favoarea lor, clientul este zero, nu are niciun drept, din pacate nu exista reglementari in Romania care sa ii oblige sa nu bage asemenea clauze in contract, poate ca singura solutie ar fi sa nu mai cumpere nimeni de la ei dar "fraieri" ca si mine sunt destui in tara asta.

Faptul ca imi vor face alta masina este o mare realizare, firesc ar fi fost sa imi faca o reducere consistenta pentru nervii, starea imensa de dezamagire care mi-au pricinuit-o si toate alea, nu stiu daca cineva dintre cei care citeste aici isi poate imagina ceea ce a fost in sufletul meu, va spun cu mana pe inima ca am fost dispus sa pierd cei 17k euro dati avans si sa incerc sa uit totul, nu dramatizez dar experienta prin care am trecut este indescriptibila, nu atat din cauza masinii cat din cauza modului in care s-a pus problema. Multumesc lui Dumnezeu ca au fost si oameni care au inteles cum stau lucrurile. Deci repet, daca nu gaseam intelegere eram dispus sa pierd acei bani care constituie avansul, nu ma intereseaza procese si alte chestii din astea, urasc tribunalele si tot ceea ce are legatura cu ele, e grav ca de la o masina fabricata iresponsabil sa ajungi la asemenea trairi si sentimente. Pentru cei ce au foarte multi bani, schimba masina la un an, doi, aceste lucruri nu sunt foarte importante dar pentru cei ce fac un real efort ca sa cumpere masina visata, asteptarile sunt pe masura. In fine, suparat sunt si acum si sper ca lucrurile sa mearga bine in continuare.

Trag o singura concluzie, imi doresc sa existe Dumnezeu sau cineva care sa faca dreptate in viata, cineva care sa apere oamenii corecti si cinstiti.