Jump to content

temperatura motor

Krebs

Recommended Posts

acul indica intre niste limite prestabilite, altfel ar fluctua inutil si la 100 ti-ar sta mai in dreapta la 85 mai in stanga si tot asa...atata timp cat nu trece inspre rosu ar trebuie sa fie totul ok desi mi se pare cam mult 99C la doar 33C...

o sa ma uit intre radiatoare daca nu cumva sunt ceva frunze

ideea era ca poate mai verifica si altcineva sa vada temperatura din meniul ascuns , ca sa vad daca sunt in limitele normalului

Edited by gelu_bmw

o sa ma uit intre radiatoare daca nu cumva sunt ceva frunze

ideea era ca poate mai verifica si altcineva sa vada temperatura din meniul ascuns , ca sa vad daca sunt in limitele normalului

De acest lucru m-am lovit si eu :rolleyes: si este normala temperatura. Oricum o sa vezi ca niciodata nu o sa creasca peste 100. Temperatura creste numai daca stationezi spre 100 in mers o sa fie 90 tot timpul. Oricum nu tot timpul creste apa spere 100, nu stiu care este fenomenul :thumbsup: De curiozitate uitate si la puncul 7.2 si spune-mi ce temperatura ai dupa ce stationezi 4-5 minute asa? La mine in bord imi arata bine dar in meniul ascuns dupa 5 min imi arata 50 grade :rolleyes: Am pus mana la senzor si iese aer cald prin spatele senzorului, o fi vreo garnitura ceva?

Edited by srb_alex

M-am uitat cu un prieten la masina lui un 330i din 2000, temperatura trecea de 100 de grade si abia dupa aceea declansa. Nu s-a intamplat treba asta doar o data, pentru ca ne-am uitat o zi intreaga in meniu, trecea de 100 de grade aproape de fiecare data. A avut si ceva probleme, i s-a spart vasul de expansiune si dupa ce l-a schimbat s-a spart si radiatorul de apa. Nu stiu daca a fost coincidenta sau daca avea legatura cu temperatura apei pentru ca a vandut masina.

La mine declanseaza la temperaturi intre 95-97.

Am uitat sa spun, la 330i-ul respectiv acul din bord statea nemiscat la "90 de grade" chiar daca declansa la temperaturi de peste 100 de grade. Avea momente cand declansa la 103 sau 105...cel putin atunci cand ne uitam noi.

M-am uitat cu un prieten la masina lui un 330i din 2000, temperatura trecea de 100 de grade si abia dupa aceea declansa. Nu s-a intamplat treba asta doar o data, pentru ca ne-am uitat o zi intreaga in meniu, trecea de 100 de grade aproape de fiecare data. A avut si ceva probleme, i s-a spart vasul de expansiune si dupa ce l-a schimbat s-a spart si radiatorul de apa. Nu stiu daca a fost coincidenta sau daca avea legatura cu temperatura apei pentru ca a vandut masina.

La mine declanseaza la temperaturi intre 95-97.

Am uitat sa spun, la 330i-ul respectiv acul din bord statea nemiscat la "90 de grade" chiar daca declansa la temperaturi de peste 100 de grade. Avea momente cand declansa la 103 sau 105...cel putin atunci cand ne uitam noi.

ce culoare avea masina?

Ma gandeam eu ca e vorba de ceva nasol :D ...dar masina respectiva merge bine si acum (cei doi mai tin legatura), ce s-a intamplat atunci cred ca a fost o coincidenta. Totusi temperaturile erau cum am spus anterior.

nu e vorba de nimic nasol, a mea merge ok, nu am fost curios sa vad ce temperatura are apa...merci! :thumbsup:

edit: mie proprietarul mi-a spus cam tot ce are masina, ma gandeam ca i-au "scapat" detalii de genul asta, de asta intrebam

Uite cum e la mine cand stau pe loc dupa ce am dat ture prin oras cu clima la maxim:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=239680

Acul e pe mijloc dar pare putin spre dreapta din cauza unghiului din care e facuta poza.

Cand circul prin trafic e la 99...iar cand ies din oras oscileaza intre 90 si 95, in mod normal.

Acum cred ca trebuie sa schimb termostatele, pentru ca se comporta ciudat temperatura.

De ex: se incalzeste foarte greu..dar la un moment dat ajunge la 99..100 in trafic. Cand ies din oras incepe si scade pana pe la 70 de grade.

Edited by Kenbobo

Uite cum e la mine cand stau pe loc dupa ce am dat ture prin oras cu clima la maxim:

http://www.bmwclub.r...ttach_id=239680

Inseamna ca asta-i mersul..

oricum si diesel si benzina au cam acelasi vas de expansiune cu supapa de presiune , deci chiar si la 100-105 grade nu-i panica ,caci lucreaza in presiune iar temperatura de fierbere este mai mare decat pragul de 100

tenx :thumbsup:

Edited by gelu_bmw