Jump to content

montare cumputer bord e46

ownage16

Recommended Posts

Salut . Am un e46 318d si din pacate nu am computer de bord si nici foarte multe optiuni dar mi s-a spus ca s-ar putea monta destul de usor. La fel am aflat ca teoretic as putea avea mult mai multe optiuni decat cele pe care le am acuma doarece cablurile sunt deja trase.

Am gasit pe site un topic cu montarea computerului de bord dar as vrea sa mai intreb ce alte optiuni as mai putea adauga la masina pe care nu le am deja . Multumesc

Edit : Am inteles ca se poate pune si pilot automat. Asa este ?

Edited by ownage16

eu am pus. Am cumparat o maneta de semnalizare care are si buton de BC, l-am montat, am fost la un baiat care a activat sa imi apara si pe display. Ca sa fi sigur, demontezi plasticul de sub volan sa ajungi la mufa de la maneta de semnalizare si te uiti daca in mufa sunt 4 fire. Daca ai 4 fire atunci linistit poti sa cumperi maneta si sa activezi functia.

Dupa ce cumperi si montezi maneta, oricum trebuie sa mergi la cineva cu un tester care se pricepe la codare ca sa-ti activeze maneta.

Iti recomand un coleg de pe forum : http://www.bmwclub.ro/forums/topic/68794-ofer-servicii-diagnoza-bmwcodareprogramareactivare-bcxenonmp3/

E foarte priceput si lucreaza ieftin, eu unul sunt foarte multumit de serviciile lui, tot la el am montat si activat maneta.

Mersi pentru informatii . O sa ma duc sa vad daca am cele 4 fire si dupa aceea o sa cumpar maneta si in curand o sa-mi si activez afisajul . Dar mai stiti ce optiuni mi-as mai putea activa / pune la masina fiind relativ cheala ? De ex: firele pentru senzorii de parcare am auzit ca sunt deja trase.

Sincer sa fiu, cand mi-am cumparat masina (acum 4 ani) am tot vrut sa ii pun optiuni... De la proiectoare, senzori, volan cu comenzi, pilot automat, geamuri spate..

Am decis intr-un final ca nu merita banii si timpul necesari, eliminand pe rand ce chiar era in plus.

- Proiectoare : le folosesti o data sau de 2 ori pe an, insa poti merge linistit si fara (asta in cazul in care nu vrei sa mergi cu angel si proiectoare aprinse.. ca multi altii :frantics: :frantics: );

- Senzori parcare : nu-mi trebuie, parchez masina cu +/- 10 cm atat cu fata cat si cu spatele, o cunosc foarte bine ;

- cu pilotul automat erau prea multe de schimbat ;

- cine sta in spate, poate sa dea si la manivele :)

In concluzie, am strictul necesar: climatronic, geamuri fata, cotiera, computer bord. Pe ce as mai da banii ar fi o unitate dynavin.

Daca o sa vreau mai multe optiuni, cand imi voi permite, imi voi cumpara o masina mai dotata.

Edited by Cosmin316

Principal si la mine momentan este computerul de bord dar ma gandesc si la senzori spate . Pentru pilotul automat ce ar fi asa multe de schimbat de zici ca ar fi complicat pentru ca ma intereseaza destul de mult ?

O sa vreau sa-mi mai pun si luminile de la picioare pentru ca deja mi-am schimbat toate luminile din interior si asta ar fi cam ultimul pas. Imi place mult mai mult cum arata albul fata de portocaliul acela .

Edited by ownage16