Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Schimbare proprietar

Recommended Posts

sal stimati colegi,o mica intrebare am si eu pentru cei care au trecut prin inmatriculari etc. De curand ( 6 luni ) miam achizitionat un e36 inmatriculat ro,avea toate actele valabile ( RCA,Rovigneta,etc) nu am reusit so inscriu atunci imediat, si acum o luna mi-a expirat asigurarea,acum m-am decis so inscriu si nu stiu exact cum se face cu asigurarea,se face pe numele meu ? cu numarul de imatriculare cum ramane,pe asigurare o sa fie actualul si dupa ce o so inscriu automat o sa am alt numar de inmatriculare :( nu vreau sal pastrez pe asta din diferite motive ( masina am luat-o din buc si ma tot claxoneaza lumea prin trafic fara sa am habar cine sunt ). Daca poate cineva sa ma ajute cu toti pasii care trebuiesc urmati pt inmatriculare RO-RO. Multumesc !

bum, te duci ii faci asigurare doar pe seria de sasiu, pe numele tau, fara sa treaca numarul de inmatriculare.Spui ca vrei asigurare in vederea inmatricularii.pe urma cu toate actele masinnii( carte de identitate, talon) te duci la RAR pentru identificare si ITP ( asta in cazul in care nu mai este valabil).aici ti se elibereaza un certificat de autenticitate, cu care te vei duce la politie impreuna cu actele masini enumarate mai sus plus act de vanzare-cumaparare si certificat fiscal valabil pe luna in care vrei sa o inmatriculezi! tre sa achiti o taxa de talon la CEC si una de inmatrculare si numere la politie! cam atatat.bafta multa

• 1 month later...

Aveti idee daca pt identificare trebuie civ original? Pt ca masina mea termina leasingul si vreau sa fac identificarea inainte si inca nu an cartea originala, doar o copie conform cu originalul.

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2

pentru autenticitate:

trebuie cartea masinii in original.

prin certificatul de autenticitate vehicul RAR-ul certifica si anume ca cartea este a autoturismului respectiv.

OK, mersi de raspuns. Acum am alta intrebare. Situatia este in felul urmator: am terminat de achitat masina, a fost leasing pe persoana fizica cu titular de contract maica-mea si fidejusor eu, un fel de girant. Acum am primit toate actele de la leasing, cu cartea masinii, cu factura reziduala, cu o hartie de la finante cum ca societatea de leasing nu are datorii etc. Eu vreau sa o trec direct pe numele meu. Care sunt pasii de urmat ca unii imi zic intai sa fac contract de VC apoi identificarea, unii invers. mentionez ca mi-au pus aia stampila pe certificat la "instrainat catre" dar am lasat liber sa completez ulterior. Edited by archaeus