Jump to content

Bmw e46 316i

CosminE46

Recommended Posts

Sunt proaspat proprietarul unui e46 din 99, 316i cu dotari destul de minime dar cu timpul si cu ajutorul sfaturilor de pe aici sper sa mai pun una alta.

Masina e destul de cheala, cele mai importante dotari fiind pachet M tech 1 (bara fata / spate) din fabrica, scaune sport cu piele partiala, perdeluta electrica, clima automata, angel eyes, cd player cu trackuri si cam atat :).

Nu sunt genul care sa spun ca motorizarea imi e de ajuns si nu stiu ce, insa atat mi-am permis, din start am cautat doar 316/318, un 318 chiar era f ok cred, insa am gasit masina asta care mi-a lasat o impresie destul de buna si nu prea puteam sa o ratez doar ca e 316.

Culoarea e Titan Silver insa aici am niste dubii, imi pare cam inchisa, ma gandesc sa nu cumva sa fi fost vopsita vreodata integral si sa nu fi iesit culoarea cum trebuie. Exterior masina are ceva defecte micute insa interiorul e foarte curat.

Alte defecte care le-am observat pana acum ar fi un sunet de niste table care se ating de pe sub masina dar nu face mereu asa ci foarte rar, oricum o sa investighez problema, si ar mai fi un usor bocanit prin spate cand schimb vitezele, in special 1-2, 2-3 fff putin de la a3a in sus nu se mai aude deloc. Am inteles ca ar fi oarecum normal la Bmwuri.

In prima faza vreau sa ii schimb neaparat stopurile spate cu unele de facelift cu semnal alb. Stiti ceva de stopurile de la veyron1000cp? Sunt f ok la pret, insa ca si calitate sunt ok? Nu as vrea sa mi se abureasca, matuiasca etc.

http://www.okazii.ro/faruri-si-lumini/stopuri/stopuri-bmw-seria-3-e46-1998-2005-facelift-si-non-facelift-a60706591

Stiti pe cineva din Bucuresti care vinde la preturi asemanatoare? Ca le-as vrea cat mai repede. niste lucasuri albe de nfl are cineva?

post-55959-0-13839600-1341707398_thumb.jpg

post-55959-0-60269500-1341707406_thumb.jpg

post-55959-0-50691600-1341707413_thumb.jpg

Edited by CosminE46

asta este masina de care intrebai parca pe topicul de vanzari...felicitari pentru noua achizitie! Sunetul de table, care zici ca nu se aude mereu, ar putea fi de la toba din mijloc, de obicei se aude doar cand se incalzeste, sunt niste site desrprinse, am avut si eu problema asta la 318i. Bafta la modificari!

In cartea masinii am trecute doar rotile pe 15,iar pe masina am pe 17, daca ma duc la rar sa imi treaca si restul rotilor imi trebuie si hartie de la reprezentanta bmw sau nu e nevoie? Nu m-ar deranja f tare ca nu le am trecute dar trebuie sa fac identificarea si din cate am inteles sunt toate sansele sa nu mi-o dea din cauza asta. O aberatie, nu ar trebui sa aiba legatura una cu alta. asta e.

As vrea sa stiu si care e dimensiunea standard de cauciucuri pt e46 pe 17. Ca poate am alta dimensiune de cauciucuri si atunci nu fac nico smecherie.

Edited by CosminE46

nu stium cum mai este acum, insa la mine au trecut cand am facut prima carte la RAR tot ce era trecut pe stalpul usii, daca mai ai eticheta cred ca ar fi suficient, poti lua si de la BMW o hartie care sa ateste acest lucru, pentru orice eventualitate!

le-am dat un mail la rar si au zis ca nu e nevoie de hartie ca deja au ei bazele de date, eventual doar daca e vorba de o masina foarte veche. Sa vad cum fac, o sa ma duc cu rotile pe 17 si daca comenteaza le cer sa imi treaca pe loc in carte si restul dimensiunilor si sper sa rezolv.

In alta ordine de idei, stie cineva daca culoarea titan silver e aceleasi pe facelift si pe nonfacelift? Nu stiu de ce dar imi par mai deschise pe toate facelifturile si tare as vrea si eu o culoare cum sunt facelifturile:( . Arata demential.

Edited by CosminE46

Din momentul cand se aprinde becul de rezerva cati litri mai sunt in rezervor? Stiu ca e o cantitate exacta insa nu gasesc. Pe Computer imi arata vreo 110km ca mai pot face.

cred ca vreo 9-10l, dar poti intra in meniul ascuns : tii pe butonul reset cateva secunde apoi tot pe el apesi pana la 19 si cand iti apare off mai apesi odata. Apoi revine te duci la testul 6: 6.1 exemplu 270330 = 27 + 33=60

Instrucţiuni pentru a accesa funcţiile ascuns OBC:

1. Hold Trip Reset în timp ce răsuciţi cu aprindere prin cheia pe poziţia

2. OBC ar trebui să arate "Test"

3. Utilizaţi Trip Reset pentru a selecta funcţia 19.0 care pune toate caracteristicile

3. Aşteptaţi pentru a fi afişate pentru a arăta "Off"

4. Împingeţi Trip Reset pentru 1 / 4 secunde şi de ao elibera

5. Cu nici o întârziere de presă Wunder nu putea suporta de mai multe ori pentru a selecta una din următoarele funcţii s -

BMW E46 On-Board Computer (OBC) Hidden Codes

Descrierea nr exemplu,

1 Motor de auto şi unui grup de date

1.0 46nnn Şasiu nr / VIN numărul de serie (ultimele 5 cifre)

1.1 4nnn K-număr de

1.2 Partea Cluster # 690236

1.3 045210 Coding (04) / diagnosticului (52) / indicele de autobuz (10)

1.4 1200 Săptămâna (12) / anul de fabricaţie (2000)

1.5 09_160 Hardware (09) şi software-ul # (16.0), de dispersie

1.6 Nu este folosit

1.7 04__44 CAN-versiune (04) KI-indice de revizuire (44)

2 (test) Cluster sistemul de testare - Activează driverele gabaritul,

indicatorilor şi LED-uri pentru a confirma funcţia de

3 si de date

3.0 1098 de combustibil folosit in litri de la ultima SI (serviciu de inspecţie)

3.1 0231 zile periodice de inspecţie; zi a trecut (de la ultima SI)

4 Momentary Consumption

4.0 0145 + consumul de combustibil si lanturi - 0145 = 14.5 liters/100km

4.1 0018 consumul de combustibil si lanturi - 0018 = 1,8 l / oră

5 Distanta Gone Consumption

5.0 082 kilometraj mediu; 082 = 8.2 liters/100km

5.1 0536 Calc. km pentru realimentare (distanţa de moment pentru a merge)

6 intrari de combustibil senzor de nivel in litri

6.0 109330 + nivel de combustibil în medie; Stânga jumătate de intrare = senzor de 10.9 litri; Dreptul de senzor de intrare = 33.0 litri

6.1 0439 + nivelul total în medie de rezervor; vlgs 6.0: 10.9 33.0 = 43.9 litri

6.2 0442 + valoarea indicată (44,2) şi faza de rezervor

7 Temperatura şi de viteză

7.0 021 + lichidul de racire / temperatura motorului (2.1C)

7.1 130 Ambient / temperatura din exterior - Chg îndeplinite 5 pct.. 125/130/135

Turaţia motorului 7.2 + / curent 1/min pachete RPM

7.3 + masina de viteză / viteza actuală în km / oră

8 valoarea de intrare în HEX sub forma

8.0 1d0 + Sistemul de tensiune ADC-Value Hex code

8.1 26C33C + ADC Values HG stânga / dreapta HG

8.2 0000 ADC de frână Valoare senzor de degradare (000 = OK)

8.3 temperatura de 18C ADC Value în afara

9 baterie

9.0 140 Tensiune baterie - 140 = UB 14.0v

9.1 242013 +?

9.2 074_78 +?

9.3 0011 +?

10 nu utilizate

11 Nu este folosit

12 Nu utilizate

13 Gong Gong de testare

14 nu utilizate

15 Status cluster I / O-porturi coduri (bit) 0 = scăzut; 1 = ridicat

1st-A lua legatura cu centura, centurii de siguranţă fixată = 0; 2) cu aprindere prin blocare de contact, cheie introdusa = 0; 3) uşi de contact, uşa deschisă = 0; 4) ceasul butonul apăsat = 0; 5) SI reset = 0, pentru a nu putea suporta = 0; 6) EGS de transmisie eşec = 0

Status Digital Outputs (bits) 0 = inactiv, 1 = activ

1) ieşire Gong; 2) de frână lampa de avertizare; 3) Low fuel lampa de avertizare; 4) EGA lampă; 5) centurilor de siguranţă, lampă; 6) manipulare dot

16 nu utilizate

17 nu utilizate

18 ani nu utilizate

19 Lock Status; deblochează funcţii în intervalul 3-18

19.0 L-On/L-Off Debloc: atunci când apăsaţi butonul "L-off"

20 nu utilizate

21 Software Reset; a nu putea suporta setările OBC

00 Sfârşitul de testare

Edited by srb_alex

Mersi, m-am cam speriat ca mi s-a aprins asa repede. Cand am luat-o era pe rezerva si mai arata ca merg 30km, i-am bagat 25l si cand am facut 165km s-a aprins becul. Consumul mediu pe astia 165km pe bc este 9.4. Cat de corect e consumul afisat pe bc la e46? La un logan consumul nu difera nici macar cu 0.2 fata de cel real...

Mersi, m-am cam speriat ca mi s-a aprins asa repede. Cand am luat-o era pe rezerva si mai arata ca merg 30km, i-am bagat 25l si cand am facut 165km s-a aprins becul. Consumul mediu pe astia 165km pe bc este 9.4. Cat de corect e consumul afisat pe bc la e46? La un logan consumul nu difera nici macar cu 0.2 fata de cel real...

Rezerva este de 8 litrii.

• 4 weeks later...