Jump to content

senzor temperatura aer schimba puterea masini ?

fabritzio f

Recommended Posts

salutare, vreau sa stiu si eu va rog, pe calculator imi arata ca senzor temperatura aer are eroare apoi l-am shimbat cu unul la fel luat de la o alta masina la fel indentica si apoi masina mea pleca altfel de pe loc , se simtea ca are putere si trage mult mai bine, ei bine a doua zi era la fel de puturoasa ca pana sa il schimb si lam schimbat de 2 ori chir si la fel . Ce parere aveti ?

post-56556-0-99997000-1341964434_thumb.jpg

multumesc pentru reply si da e, e46 320cd M sport si de cel din admisie vorbesc nu de exterior dar de ce dupa ce il schimb cedeaza asa repede? am pus masina pe tester dar din poza o sa vedeti ce probleme imi arata testerul inainte numai ca a air flow mass l-am schimbat , a fost la mana a-2a dar dupa ce lam schimbat testerul nu imi mai arata ca eroare. Ce poate sa fie altceva?

post-56556-0-32262600-1341998506_thumb.jpg

Edited by fabritzio f

multumesc pentru reply si da e, e46 320cd M sport si de cel din admisie vorbesc nu de exterior dar de ce dupa ce il schimb cedeaza asa repede? am pus masina pe tester dar din poza o sa vedeti ce probleme imi arata testerul inainte numai ca a air flow mass l-am schimbat , a fost la mana a-2a dar dupa ce lam schimbat testerul nu imi mai arata ca eroare. Ce poate sa fie altceva?

Din erorile pe care le ai prima data ar trebui sa te uiti la actuatorul turbinei (furtunase vaccum, electrovalva). Senzorul l-ai schimbat degeaba ca eroarea este pt debitmetru (trebuia sa fie intake air temperature pt senzorul care l-ai schimbat). Ultima eroare este de la senzorul de presiune din spatele admisiei.

Edited by srb_alex

il au niste prieteni dar cand lam folosit prima data imi arata aceleas probleme ca la BMW dealer. ce e drept ca nu am mai puso pe tester de curand, dar ce stiu ce ca dupa ce am schimbat sensorul temperatura aer care vorbim era mare diferenta apoi a doua zi tragea la fel. si primul care lam schimbat era de la carparts nu era ca cel original cu care il aveam pe masina si sa dus dupa 2 -3 zile , si acum 3 saptamani lam schimbat am luat unul de la un model identic si tragea mult mai bine masina in ziua aia, adica ma refer ca avea mai mare demarajul si se simtea putera mai mare apoi a 2-a zi la fel tragea mai greu,. Nu inteles si ma bucurasem am zis k de data asta am pus unul identic de la acceasi masina si original dar ma dezamagit mai rau. Ce poate sa fie problema?

Nu am auzit de wastegate la motorul de 2.0 litri, dar daca exista acesta ar putea fi un motiv. Wastegate e un clapet care dirijeaza gazele de evacuare prin turbina sau direct spre evacuare. Debitmetru, daca a ajuns sa-ti dea eroare, e varza, deci un alt motiv. Boost pressure de asemenea. Deci schimba debitmetru prima data, controleaza sistemele de actuare pt turbina si acel wastegate.

Nu am auzit de wastegate la motorul de 2.0 litri, dar daca exista acesta ar putea fi un motiv. Wastegate e un clapet care dirijeaza gazele de evacuare prin turbina sau direct spre evacuare. Debitmetru, daca a ajuns sa-ti dea eroare, e varza, deci un alt motiv. Boost pressure de asemenea. Deci schimba debitmetru prima data, controleaza sistemele de actuare pt turbina si acel wastegate.

am auzit de la alti ca wastergate control asta e computerul masini si nu prea ai cum sa il schimbi. nu prea am eu multe cunostinte de mecanica. Dar debitmetru asta unde e si cum arata ? in engleza poti sa mil zici cum se scrie ? mai mult le cunosc asa..Merci mult.

am auzit de la alti ca wastergate control asta e computerul masini si nu prea ai cum sa il schimbi. nu prea am eu multe cunostinte de mecanica. Dar debitmetru asta unde e si cum arata ? in engleza poti sa mil zici cum se scrie ? mai mult le cunosc asa..Merci mult.

Cand esti in dubii nu e mai usor sa bagi pe google si sa te lamuresti decat sa debitezi prostii?

https://www.google.ro/search?q=wastergate

Ai schimbat filtrul cu vreunul sport?

PS. Nu mai am nevoie de modelul portabilului.

Mi-am luat unul misto.

nu stiu ce filtre am, pentru ca schimbul de ulei si de filtre lam facut cei de la bmw dealer mai acum 3luni. nu stiu ce sa zic

Edited by fabritzio f

tragea masina mai bine dar doar pana a doua zi

este foarte important sa ne spui (pentru a te putea ajuta) care e intervalul orar in care tragea masina foarte bine si daca a doua zi refuza sa traga masina foarte bine in acelasi interval orar sau in altul. evident, si intervalul orar din a treia zi, cand iar tragea bine. lucrurile astea is foarte importante, ai sa vezi.

• Like 1

merci pt replay, pai demarajul era altul si se auzea motorul ca se chinuia mai tare pana ajunge la 2800 de ture sa pot schimba a 2-a apoi la fel si apoi la fel .... pana la urmatoarele trepte.

Si asta e diferenta. sper sa poti intelege. cam asta e diferenta care o pot descrie. Ce poate sa fie?

Edited by fabritzio f