Jump to content

Recommended Posts

Salut, din start vreau sa anunt ca nu vreau sa ma dau mare sau ceva(mi s-a mai spus cand am cerut o parere sincera);

am un e90, 320d acum(2007)-84600km;

ma gandesc sa imi iau f30 tot 320d;

l-am configurat si era cam la 49500 euro; Sport line;

peste vreo 5-6 luni cand ma gandesc sa fac comanda(as vrea sa imi vina cam prin martie 13)dupa discutii au zis ca imi fac un discount de 10-12 %; deci as ajunge la vreo 43000(asa a zis tipu de la BMW), pt ca cica nu mai e masina chiar nou aparuta si deja pot sa faca discount mai serios(plus ca cica ma incadrez in nu stiu ce categorie sociala ce beneficiaza de discount...nu ma intrabati....e cel putin ciudat);

problema care e: bmw nou - 43000Euro;

Mai stau 1 an si il iau second de 1 - 1 1/2 ani platesc cam 33000 euro;

avantaj de 10000 euro...probabil;

acum tot stau pe forum si ma ingrozesc cate chestii cad la masinile astea(tocmai am citit thread-ul cu motorul acela ce s-a stricat si a fost dus la bmw si iau zis ca trebuie schimbat)...tipu avea 131000 km...nu extraordinar de multi;

Nu ma dau banii afara din casa...10000 euro sunt totusi ceva bani;

intrebarea este....este riscul prea mare?

am avut masini noi(asta care o am acum a fost noua), dar pe mine nu ma intereseaza fazele cu "mirosul de masina noua" si chestiile astea;

eu sunt practic, dar nici nu am nici cea mai mica cunostinta despre masini, domeniulmeu de activitate este cu totul altul;

se strica ceva o duc in service, iar la 5 ani vand masina....simplu;

ce ma sfatuiti?

totusi...aproape 50000 euro pe un 3 cu motor de 2000cm cubi mi se pare mult; adica eu trebuie sa lucrez ceva pt banii astia...

merci;

as vrea un raspuns obiectiv...matematic daca se poate.

mai exact: daca aveti 100000 euro: a-ti da 50000 pe un 3 nou sau a-ti da 35000 pe un sh de 1 an si jumatate?

P.S.: un 525xd nou il cumpar la aceasi bani ca 320d in acest moment, pt ca la 3 nu imi fac decat un mic dscount iar la 525 ajung si la 15%; Tare nu?

Edited by tutorial
  • Downvote 1

Sincer sa fiu,daca as fi avut bani de unul nou nu mi-as lua,as prefera sa iau unul la un an-doi,pretul scade considerabil (10-15000 chiar), si scuza-ma dar nimeni nu poa' sa spuna ca o masina de un an chiar si 2,e o masina veche,batrana,etc; si nici nu pot sa spun ca ar fi jeraghita sau obosita. Singura optiune in care ar fi sa-mi iau masina noua, e sa am bani....da' bani multi de ordinul sutelor de mii de €; Dar de ex sa am 50000 si sa dau 45-47000 pe o masina si sa-mi mai ramana cateva miute...:hmm: :nea: in niciun caz n-as da banii astia.

E doar o parere personala,acum fiecare e liber sa gandeasca ce vrea,insa eu asta as face.

Salut, din start vreau sa anunt ca nu vreau sa ma dau mare sau ceva(mi s-a mai spus cand am cerut o parere sincera);

am un e90, 320d acum(2007)-84600km;

ma gandesc sa imi iau f30 tot 320d;

l-am configurat si era cam la 49500 euro; Sport line;

peste vreo 5-6 luni cand ma gandesc sa fac comanda(as vrea sa imi vina cam prin martie 13)dupa discutii au zis ca imi fac un discount de 10-12 %; deci as ajunge la vreo 43000(asa a zis tipu de la BMW), pt ca cica nu mai e masina chiar nou aparuta si deja pot sa faca discount mai serios(plus ca cica ma incadrez in nu stiu ce categorie sociala ce beneficiaza de discount...nu ma intrabati....e cel putin ciudat);

problema care e: bmw nou - 43000Euro;

Mai stau 1 an si il iau second de 1 - 1 1/2 ani platesc cam 33000 euro;

avantaj de 10000 euro...probabil;

acum tot stau pe forum si ma ingrozesc cate chestii cad la masinile astea(tocmai am citit thread-ul cu motorul acela ce s-a stricat si a fost dus la bmw si iau zis ca trebuie schimbat)...tipu avea 131000 km...nu extraordinar de multi;

Nu ma dau banii afara din casa...10000 euro sunt totusi ceva bani;

intrebarea este....este riscul prea mare?

am avut masini noi(asta care o am acum a fost noua), dar pe mine nu ma intereseaza fazele cu "mirosul de masina noua" si chestiile astea;

eu sunt practic, dar nici nu am nici cea mai mica cunostinta despre masini, domeniulmeu de activitate este cu totul altul;

se strica ceva o duc in service, iar la 5 ani vand masina....simplu;

ce ma sfatuiti?

totusi...aproape 50000 euro pe un 3 cu motor de 2000cm cubi mi se pare mult; adica eu trebuie sa lucrez ceva pt banii astia...

merci;

as vrea un raspuns obiectiv...matematic daca se poate.

mai exact: daca aveti 100000 euro: a-ti da 50000 pe un 3 nou sau a-ti da 35000 pe un sh de 1 an si jumatate?

P.S.: un 525xd nou il cumpar la aceasi bani ca 320d in acest moment, pt ca la 3 nu imi fac decat un mic dscount iar la 525 ajung si la 15%; Tare nu?

eu sa fiu in locul tau as mai astepta e vb de cel putin 10 000 de euro ,

dar in final tot de tine depinde

de cand ai luat cheile in mana ai pierdut aprox 5000 de euro

Edited by fuelforlife

eu sa fiu in locul tau as mai astepta e vb de cel putin 10 000 de euro ,

dar in final tot de tine depinde

de cand ai luat cheile in mana ai pierdut aprox 5000 de euro

pai m-am uitat la preturile de afara la masini din 2010 si am vazut ca variaza intre 32-37000 euro; evident km sa fie pana in 60000; si ca optiuni am pus automata piele navi profi(astea sunt si pe configurarea mea);

masini care noi sunt 42-45k;

mie sincer numai in romania mi se pare ca sunt preturile mici la masini second;

in afara...nu asa imi pare...

Edited by tutorial

pai m-am uitat la preturile de afara la masini din 2010 si am vazut ca variaza intre 32-37000 euro; evident km sa fie pana in 60000; si ca optiuni am pus automata piele navi profi(astea sunt si pe configurarea mea);

masini care noi sunt 42-45k;

mie sincer numai in romania mi se pare ca sunt preturile mici la masini second;

in afara...nu asa imi pare...

Uite aici http://www.autoscout...px?id=216879885 unul nou si configurat frumos...si la bani buni :thumbsup:

Edited by ogar nestapanit

Ia 525xd-ul..sau orice seria 5. E ok seria 3, dar seria 5 actual e printre cele mai frumoase masini facute vreodata de Bmw.

prea mare pt mine...nu sunt genu de om care sa umble cu 5-uri sau 7;

adica dupa f30 as vrea un porsche...boxter sau cayman...911 nu imi permit; adica masini mici...

am condus un 525xd...e foarte incapator...dar nu stiu....parca mai bine ma simt in e-90-ul meu...vorbesc ca sofer; nu ca si rafinament in interior la care e-90 parca e din epoca de piatra comparativ cu f10

Uite aici http://www.autoscout...px?id=216879885 unul nou si configurat frumos...si la bani buni :thumbsup:

da...intr-adevar, curios cum in germania sunt MULT mai scumpe;

e modern line ceea ce e groaznic(dar oricum inseamna ca gasesc si un sport sau luxury la pret similar);

merci;

ce configurati voi online asa sunt informative preturlie trebuie mers la dealer si vorbit.

In al doilea rand cea mai buna perioada de cumparat masina noua in vestul europei e in ian-feb.. ca atunci poti avea chiar oferte bune tare.

Cam atucni se calculeaza cotele la dealer si cei care nu le-au facut fac reduceri considerabile.

Am vazut reduceri de 3k euro la maisna de 17.. deci e ceva.

Edited by DOMI

In propunerea ta ti se parea mult sa dai 30-40-50k pe un 2.0.

Eu iti propun un 535d e60/335d e90 2008 2009, full M paket,trapa navi piele cu padele in spatele volanului.

Ai o masina care de acum se va devaloriza mai greu si peste 5 ani tot nu va fi foarte veche si atunci vei putea lua F30/F10 full.

ce configurati voi online asa sunt informative preturlie trebuie mers la dealer si vorbit.

In al doilea rand cea mai buna perioada de cumparat masina noua in vestul europei e in ain-feb.. ca atunci poti avea chiar oferte bune tare.

Cam atucni se calculeaza cotele la dealer si cei care nu le-au facut fac reduceri considerabile.

Am vazut reduceri de 3k euro la maisna de 17.. deci e ceva.

la dealer am vorbit si mi-a facut oferta;

am configurat-o acolo cu el: noh...si eu mi-am pus navi profi, xenon, scaune incalzit(fara astea nu concep o masina premium), piele, automata, harman kardon, bluetooth; si cred ca si usb si cotiera;

nu alte jante, nu trapa, nu senzori de parcare, nu shadowline-uri sau alte briz brizuri;

doar lucrurile folositoare(nu head up display), nici macar pilot automat ca nu ma deranjeaza sa tin pedala pe acceleratie constatnt pe autostrada

In propunerea ta ti se parea mult sa dai 30-40-50k pe un 2.0.

Eu iti propun un 535d e60/335d e90 2008 2009, full M paket,trapa navi piele cu padele in spatele volanului.

Ai o masina care de acum se va devaloriza mai greu si peste 5 ani tot nu va fi foarte veche si atunci vei putea lua F30/F10 full.

pai...care e scopul? daca am deja un e90, de ce sa imi iau altul tot e90?

si e60-ul nu imi place deloc...printre cele mai urate masini facute de bmw..parerea mea;

ideea e sa avansez, sa evoluez..nu sa raman pe loc(doar sa imi pun niste mici gadget-uri in plus), adica inteleg plusul de putere...nu neg acest fapt, dar prefer o generatie noua

Edited by tutorial

deja gasesti masini f30 in germania incepind de la 31000 euro.

asta este doar un exemplu.

http://www.autoscout24.ro/Details.aspx?id=215183675

daca ai bani de masina noua si vrei senzatia si mirosul de masina noua, go for it!

daca vrei sa dai 45000 euro acum si la anul poate de nevoie trebuie sa o vinzi, pierzi vreo 15-20 000 euro.

f10 in 2010 costa 80-100 000 euro. acum o iei cu 35000 euro. in mai putin de 2 ani.

deja gasesti masini f30 in germania incepind de la 31000 euro.

asta este doar un exemplu.

http://www.autoscout24.ro/Details.aspx?id=215183675

daca ai bani de masina noua si vrei senzatia si mirosul de masina noua, go for it!

daca vrei sa dai 45000 euro acum si la anul poate de nevoie trebuie sa o vinzi, pierzi vreo 15-20 000 euro.

f10 in 2010 costa 80-100 000 euro. acum o iei cu 35000 euro. in mai putin de 2 ani.

pai asta e: as avea bani de una noua...DAR...am nevoie de bani si pt alteva...casa, constructie...prostii din asteea, ca deh...romanu s-a nascut proprietar; daca va vine a crede vreau sa imi faca casa ca sa am garaj!!!!! pe bune; ca la bloc am stat si mi se pare super, nu ai grija de gradina, nu ai treaba cu faptul ca "gardu trebuie vopsit" si ca "s-a stricat cablul de electricitate de la pivnita"!!!!

dar ma doare sufeltu sa imi tin masina in ploaie, soare si zapada...garaje in maxima apropiere de mine nu exista..si sa ma duc 1 km pana la masina si inapoi..noh, asta nu o voi face!

Uite unul full de full, http://www.autoscout...px?id=210674101 ,dsg cu pedale in spatele volanului,scaune sport electrice cu memorie,si multe altele....frumos rau si asta, si cam tot in banii aia este.

Aa, si binenteles daca te tiganesti cu ei, tot mai ciupesti o miuta doua acolo...:thumbsup:

Uite unul full de full, http://www.autoscout...px?id=210674101 ,dsg cu pedale in spatele volanului,scaune sport electrice cu memorie,si multe altele....frumos rau si asta, si cam tot in banii aia este.

Aa, si binenteles daca te tiganesti cu ei, tot mai ciupesti o miuta doua acolo...:thumbsup:

ALB??? Horror!!!

Acum lasand la o parte gusturile de culoare...cum e posibil? 34900 cu tot cu TVA?

pai e sport line cu jante pe 18, are piele, automata, xenon, pdc; nu cred sa aiba navigatie;

dar oricum pretul la o masina ca ast noua este 45k cu tot cu tva;

10000 euro mai ieftin?

ALB??? Horror!!!

Acum lasand la o parte gusturile de culoare...cum e posibil? 34900 cu tot cu TVA?

pai e sport line cu jante pe 18, are piele, automata, xenon, pdc; nu cred sa aiba navigatie;

dar oricum pretul la o masina ca ast noua este 45k cu tot cu tva;

10000 euro mai ieftin?

Eu am vrut sa-ti spun ca nu in toata europa masinile sunt scumpe...italia e in criza :frantics: :yahoo:

Si hai sa-ti arat ceva la care f30 si f10 sunt kk mak din anumite puncte de vedere...(ma refer la astea simple asa);) http://www.autoscout...px?id=214875947

• Like 1