Jump to content

probleme filtru de particule (dpf) bmw 525d 2006

Recommended Posts

Salut! Sunt posesrul unui bmw 525d (e60)din 2006 si am probleme cu filtrul de particule, care dupa cateva regenerari s-a infundat. In primavara am mers la niste baieti in Chitila si mi l-au spalat cu o solutie dar dupa nici 5 000 km s-a infundat la loc. De atunci si pana in prezent am fost la 3 service-uri ca sa imi elimine filtrul si din soft intrucat masina nu se accelereaza mai mult de 110 km/h si nici mai mult de 3000 rpm,dar pana in prezent nimeni nu i a dat de cap.

Sunt ghinionist sau trebuie sa imi vand masina?!

Ma poate ajuta cineva cu un nr de telefon de la un baiat priceput din Bucuresti sau din apropiere?

Multumesc.

Am fost la 3 service-uri sa imi modifice corespunzator softul, fara sa mai am erori in bord.

La primul service am gaurit dpf-ul dar nu mi-a facut pana acum nimeni un soft bun.

Caut un softist bun,astia cunoscuti din Bucuresti bat campii si cu pretul si cu garantia lucrarii.

O sa incerc sa dau curs sfaturilor primite pe PM.

O sa revin cu stadiul lucrarii.

Trebuie intai eliminat fizic DPF-ul de pe masina (scos fagurele din carcasa), apoi obligatoriu eliminat din soft, deorece in caz contrar, masina nu va mai functiona corespunzator.

Offtopic: Ce sa-i faci cu nivelul asta de trai. Stii cat e salariul minim/economie in Grecia (mare apocalipsa acolo), nu? EUR 700/luna si ei o duc rau rau rau de tot. Fa o comparatie cu EUR 145 cat e la noi :rolleyes: Nu sustin ca e OK dar gandeste-te doar la faptul ca in RO dai 1/3 din venitul zilnic (in medie) doar pe carburant pe cand in tarile westice e undeva la 3-5%. Ceea ce vreau sa spun este ca in RO oamenii in general supravietuiesc din salariu...nu prea au viata <_< si tu esti suparat ca anuleaza DPF-ul...normal ca e mai bine sa il schimbe dar la cat costa si la ce venituri sunt pe la noi pt clasa de mijloc (undeva la EUR 1,000/luna)...cred ca intelegi ce spun... Edited by Tudor NTD

Offtopic: Ce sa-i faci cu nivelul asta de trai. Stii cat e salariul minim/economie in Grecia (mare apocalipsa acolo), nu? EUR 700/luna si ei o duc rau rau rau de tot. Fa o comparatie cu EUR 145 cat e la noi :rolleyes: Nu sustin ca e OK dar gandeste-te doar la faptul ca in RO dai 1/3 din venitul zilnic (in medie) doar pe carburant pe cand in tarile westice e undeva la 3-5%. Ceea ce vreau sa spun este ca in RO oamenii in general supravietuiesc din salariu...nu prea au viata <_< si tu esti suparat ca anuleaza DPF-ul...normal ca e mai bine sa il schimbe dar la cat costa si la ce venituri sunt pe la noi pt clasa de mijloc (undeva la EUR 1,000/luna)...cred ca intelegi ce spun...

Se referea la cu totul alceva " cumperi ce-ti permiti" :thumbsup: dar pun intrebarea de ce ne reconditionam caseta de directie, injectoarele, turbo ?

Edited by srb_alex

Am inteles asta. Eu sustineam ca, din pacate, chiar daca esti "om serios" tot nu iti permiti o masina cu dpf, cum spuneti voi. Tocmai pt ca nu imi permit intretinerea nu mi-am luat un M3 pt ca inteleg asta. Eliminarea dpfului este o operatiune deja de rutina, nu cred ca poate fi comparata cu a pune piese second pe masina (bascule, rectificat pivoti sau alte porcarii) care chiar iti pericliteaza siguranta. Si daca vreti sa vorbim de poluare si taxe, hai sa ne uitam la toate masinile peste 3.5 tone care nu platesc taxa de inmatriculare etc... Hai sa nu mai exageram, sunt multe alte lucruri care se fac la noi pe masini care chiar nu sunt OK iar, pentru mine, eliminarea dpfului chiar nu ma supara asa cum l-a suparat pe colegul mai sus. Ma supara multe alte lucruri :rolleyes:

RobyS sincer... cand am cumparat masina nu stiam ca apar probleme la DPF si nici nu ma gandeam la pretul unui astfel de filtru. daca stam sa calculam pretul fiecarei piese nu mai cumparam masina... "daca numeri cate foi intra intr-o placinta... ramai nemancat"

Din fericire azi am rezolvat problema si ieftin si aproape de casa. Vreau cu aceasta ocazie sa impartasesc cautarea mea si cu restul,

Tipul se numeste Augustin, are atelier la Autogara Filaret de langa Parcul Carol si poate fi gasit la tel. 0765599999.

Softul a costat 200 euro, dar a mers din prima. Am fost pana la Sinaia cu treaba si doar ce am revenit ... masina functineaza ca inainte, parca ar avea si un pic mai multa putere.

Multumesc tuturor pentru ajutor !