Jump to content

Baza de date pentru kilometrii masiniilor

branevl

Recommended Posts

Am vazut azi la stiri ca o sa existe un fel de carte service pentru masini, facuta atunci cand mergem sa facem itp-ul la masina.

Adica la fiecare itp o sa se uite la kilometri masinii si o sa fie bagate informatile intr-o baza de date.

Itp-ul cica o sa fie facut o data la un an, iar pentru masinile noi o sa fie facut prima data dupa 4 ani.Cei ce o sa dea kilometrii inapoi o sa faca o fapta penala.

Cred ca ca este o veste buna, ce parere aveti?

in america se cheama CARFAX sau AUTOCHECK unde ai toata istoria masinii...daca vrei sa cumperi si vanzatorul nu vrea sa-ti ofere carfax-ul e clar ca e ceva dubios cu masina....

Nope. Carfax sau autocheck sunt firme private care aduna datele de la DMV sau firmele de asigurari. Proprietarul n-are nici o obligatie. Daca doresti tu, platesti 30$ si primesti de la Carfax un raport pe baza VIN-ului.

Datele sunt adunate la reinmatricularea masinii, la efectuarea unei noi polite de asigurare sau la SMOG check, deci daca dai km inapoi inainte de astea, oricum poti trisa.

Am avut eu carfax-uri scoase pentru toate masinile aduse din USA de mine, le-am primit gratuit la licitatie, sunt fix pix.

Edited by WLF
  • Like 1

Tot cred c-o sa se faca magarii,si-am sa dau exemplu: cumpar o masina noua o inregistrez la ITP cu 0km si in primii 4 ani fac 200000km iar c-o saptamana inainte de itp dau kilometrajul inapoi cu 100000; cine ma controleaza pe mine?

Alt exemplu: cumpar o masina sh cu 100000km la bord reali sa spunem, ma inregistrez la ei (ITP) cu kilometrajul respectiv dupa care timp de un an parcurg 70000 km(nu este exagerat,se poate face acesti km intr-un an), si tot asa inainte de a ma duce la urmatorul ITP, dau km inapoi pana la 120000...deci 50000 se duc pe pwlicica!!! Si uite-asa fac in fiecare an timp de vreo 4 ani dupa care o dau cu 180000km "reali domle!", cand defapt ea ar avea 380000km.

Asta cum ma poate verifica ITP-ul?

Edited by ogar nestapanit

Nope. Carfax sau autocheck sunt firme private care aduna datele de la DMV sau firmele de asigurari. Proprietarul n-are nici o obligatie. Daca doresti tu, platesti 30$ si primesti de la Carfax un raport pe baza VIN-ului.

Datele sunt adunate la reinmatricularea masinii, la efectuarea unei noi polite de asigurare sau la SMOG check, deci daca dai km inapoi inainte de astea, oricum poti trisa.

Am avut eu carfax-uri scoase pentru toate masinile aduse din USA de mine, le-am primit gratuit la licitatie, sunt fix pix.

n-am stiut ca-s private, ca platesti stiam...in Ro nu prea te ajuta istoricul masinii din cate vad....

Tot cred c-o sa se faca magarii,si-am sa dau exemplu: cumpar o masina noua o inregistrez la ITP cu 0km si in primii 4 ani fac 200000km iar c-o saptamana inainte de itp dau kilometrajul inapoi cu 100000; cine ma controleaza pe mine?

Alt exemplu: cumpar o masina sh cu 100000km la bord reali sa spunem, ma inregistrez la ei (ITP) cu kilometrajul respectiv dupa care timp de un an parcurg 70000 km(nu este exagerat,se poate face acesti km intr-un an), si tot asa inainte de a ma duce la urmatorul ITP, dau km inapoi pana la 120000...deci 50000 se duc pe pwlicica!!! Si uite-asa fac in fiecare an timp de vreo 4 ani dupa care o dau cu 180000km "reali domle!", cand defapt ea ar avea 380000km.

Asta cum ma poate verifica ITP-ul?

de-aia e Ro unde este acum...

Stii cu ce te ajuta, macar iti spune daca masina a fost vreodata accidentata si data precisa cand s-a intamplat. Ca daca ai facut accident, se inregistreaza automat ori de catre asigurarea ta ori de asigurarea celuilalt.

n-am stiut ca-s private, ca platesti stiam...in Ro nu prea te ajuta istoricul masinii din cate vad....

de-aia e Ro unde este acum...

Hahaha :laugh: ,ai vazut pana unde-i duce capul pe romani???? Pariez ca un olandez, un danez, un canadian nu s-ar gandi la asemenea jmecherii in cazul unei eventuale legi asemanatoare ca asta.

Iti spun eu cati km au masinile.

Cele sub 2001 - 200 000

Cele sub 2003 - 160 000

Cele peste 2003 - 130 000

Astea mai noi 90 000.

Mentionez ca toate au fost conduse de mosi doctori sau avocati prin piata si activitatile de zi cu zi reduse din cauza inaintarii in varsta.

Iti spun eu cati km au masinile.

Cele sub 2001 - 200 000

Cele sub 2003 - 160 000

Cele peste 2003 - 130 000

Astea mai noi 90 000.

Mentionez ca toate au fost conduse de mosi doctori sau avocati prin piata si activitatile de zi cu zi reduse din cauza inaintarii in varsta.

Da, dar scrie-le si pe alea reale,sa vedem diferenta.

Am vazut la stirile protv, au zis ca este o initiativa a Uniunii Europene, ca noi in nici un caz.Sa vedem cand va fi aplicata.

Da, in america este ceva de genul , carfax, da platesti sa vezi recordurile, este foarte tare.

Introduci VIN-ul masinii pe site la ei , cumperi si vezi toate inregistrarile, cu accidente, cu km, revizi, schimbari de proprietari etc...

La masinile noi sa faca itp-ul dupa 4 ani, nu sunt de accord.In 4 ani se poate face o masina praf si foarte multi kilometri.

in america se cheama CARFAX sau AUTOCHECK unde ai toata istoria masinii...daca vrei sa cumperi si vanzatorul nu vrea sa-ti ofere carfax-ul e clar ca e ceva dubios cu masina....

Nu trebuie sa iti dea el neaparat carfax-ul, e simplu, bagi VIN-ul pe site la ei si il cumperi si nu ai nici un stres.El nu are neaparat carfax-ul , trebuie sa il cumpere si el, cred.

Am vazut la stirile protv, au zis ca este o initiativa a Uniunii Europene, ca noi in nici un caz.Sa vedem cand va fi aplicata.

Da, in america este ceva de genul , carfax, da platesti sa vezi recordurile, este foarte tare.

Introduci VIN-ul masinii pe site la ei , cumperi si vezi toate inregistrarile, cu accidente, cu km, revizi, schimbari de proprietari etc...

La masinile noi sa faca itp-ul dupa 4 ani, nu sunt de accord.In 4 ani se poate face o masina praf si foarte multi kilometri.

Nu trebuie sa iti dea el neaparat carfax-ul, e simplu, bagi VIN-ul pe site la ei si il cumperi si nu ai nici un stres.El nu are neaparat carfax-ul , trebuie sa il cumpere si el, cred.

Si chiar daca este initiativa UE, tot se va gasi o modalitate pt a da km inapoi (nu se pune nimeni cu samsareii :paladin: ).

P.S. App de carfax si celelalte, si aici in it e ceva asemanator,te duci la ACI platesti in jur de 50€ si iti da tot istoricul masinii.

Un citat:

"Comisia Europeana schimba si regula privind inspectiile tehnice periodice: o masina noua va merge in service dupa 4 ani, in timp ce una mai veche de 6 ani este verificata anual."

Cum nemtii fac 50-60k km lejer anual ( masinile de firma pot face si 100k km),o masina veche de 4 ani si 250k km reali,in ro. va ajunge tot cu un kiloemtraj cuprins intre 90 si 120k km,or sa se jure samsarii ca sunt reali si atunci.

Spre ex. magarii de la Transilvaniaauto,din Sibiu,aduc E-uri 2007-2009, foste taxi,cu 3-400k km,la ei in parc toate au 180k km.Cu ce il afecteaza pe asta ?...cu nimic.

Masinile in primi 2-3 ani fac multi km, dupa numarul de km incepe sa scada, se cam trage pe dreapta usor, usor masina.Primul proprietar cumparand masina noua, isi perminte sa mearga mai mult, urmatorii proprietari care dau o suma mult mai mica pe masina in general merg mai putin.

Asta am obervat pana acum...

Deci regula cu 50k in fiecare an nu cred ca e valabila.Si in Germania sunt masini cu mai multi proprietari, mai ales in 10 ani.

Un citat:

"Comisia Europeana schimba si regula privind inspectiile tehnice periodice: o masina noua va merge in service dupa 4 ani, in timp ce una mai veche de 6 ani este verificata anual."

Cum nemtii fac 50-60k km lejer anual ( masinile de firma pot face si 100k km),o masina veche de 4 ani si 250k km reali,in ro. va ajunge tot cu un kiloemtraj cuprins intre 90 si 120k km,or sa se jure samsarii ca sunt reali si atunci.

Spre ex. magarii de la Transilvaniaauto,din Sibiu,aduc E-uri 2007-2009, foste taxi,cu 3-400k km,la ei in parc toate au 180k km.Cu ce il afecteaza pe asta ?...cu nimic.

Da aia cu itp-ul la masina noua sa se faca dupa 4 ani e chiar o porcarie.

Adevarat ca se pot face magarii si in cazul asta, dar o sa fie mai greu, pentru ca nu toata lumea e samsar si nu dau kilometrii inapoi inainte de fiecare ITP, sa fim seriosi.

Portite sa ii fentezi or sa fie mereu, dar e o initiativa buna!

Un citat:

pana la urma, rationamentul ptr care cred ca au gandit asta aia de la Comisia Europeana, ar fi siguranta rutiera.

DOCUMENTUL OFICIAL

iar marirea intervalului la 4 ani ptr masinile noi, mi se pare o aberatie, in 4 ani pot cadea pe o masina, chiar si noua, de la frane pana la directie tot.