Jump to content

obd2-usb cablu universal?

Recommended Posts

Pt BMW pana la 2007 poti folosi un cablu OBD2 universal, cu conditia sa ai pinul 8 conectat ca linie K. Nu sunt alte diferente. In general se folosesc chipuri translatoare usb-serial de la FTDI sau Prolific, ambele suportate de Ediabas.

am comandat un dis sss cu interfata edibas/inpa

si de la aceasi persoana pot comanda si cablul dar mi s-a parut un picut cam scump

eu am gasit pe ebay un cablu care trebuie legat doar dar nu stiu sa il leg si nu stiu daca mai tb si altceva cipul acela de care vorbiti voi

http://www.ebay.de/itm/OBD2-Stecker-Gehause-USB-Kabel-OBD-2-Connector-Blau-transparent-/230744464518?pt=Elektroger%C3%A4te&hash=item35b9711c86

daca iau acest cablu pot sa ma conectez cu el? si la ce pini tb sa conectez firele?

am comandat un dis sss cu interfata edibas/inpa

si de la aceasi persoana pot comanda si cablul dar mi s-a parut un picut cam scump

eu am gasit pe ebay un cablu care trebuie legat doar dar nu stiu sa il leg si nu stiu daca mai tb si altceva cipul acela de care vorbiti voi

http://www.ebay.de/itm/OBD2-Stecker-Gehause-USB-Kabel-OBD-2-Connector-Blau-transparent-/230744464518?pt=Elektroger%C3%A4te&hash=item35b9711c86

daca iau acest cablu pot sa ma conectez cu el? si la ce pini tb sa conectez firele?

cauta unul pe net facut complect sa nu te mai chinui cu pinuri ,

comanda doar cablul , softul il poti gasi si pe net

dis si inpa o sa mearga si pe win 7 x 64bits ,(preferabil e pe 32bits nu e atata bataie de cap) dar cu progman sss e mai complicat putin eu nu am reusit sa il fac sa mearga nici pe win 7 32 bits , dar nu e problema ca poti folosi NCS expert (e inclus si ala )

Pt BMW pana la 2007 poti folosi un cablu OBD2 universal, cu conditia sa ai pinul 8 conectat ca linie K. Nu sunt alte diferente. In general se folosesc chipuri translatoare usb-serial de la FTDI sau Prolific, ambele suportate de Ediabas.

http://www.ebay.de/itm/USB-OBD2-II-KKL-ECU-DIAGNOSTIC-CABLE-LEAD-FD232B-chip-compatible-with-VCDS-LITE-/330752513588?pt=UK_Diagnostic_Tools_Equipment&hash=item4d0262d634

poti sa-mi spui daca asta este bun ptr mine?

mai am nevoie si de un anumit driver?

Ala e un cablu de VAG - nu o sa aiba conectat pinul 8 din mufa OBD. Asta nu e o problema, pt ca se poate lega pinul 7 de 8 si isi face treaba. Problema este ca trebuie modificat pe chipul FTDI ca sa iti recunoasca ignition(kl15). Fara semnalul de ignition, DIS nu o sa recunoasca automat modelul de masina si modulele instalate.

Recomand sa cauti un cablu Inpa-Ediabas pt BMW.

Cu placere. Daca tot te apuci de diagnoza, ia-ti un cablu D-CAN pt BMW. E mai rapid si pe diagnoza si pe programare si sigur iti recunoaste si ignition.Iti functioneaza si cu masini pana prin 2009. Cred ca a ajuns la pret destul de mic acum.

mersi inca odata ptr informatii dar cred ca renunt la idee deocamdata oricat de mult mi-am place ptr ca nu cred ca o sa reusesc sa instalez toate programele corect dat fiind faptul ca am un windows64....

nu cred ca o sa reusesc sa fac conexiunile intre bmw diag head si ip...imi da niste erori urate, deci a-s incerca dar cu un windows xp pe calculator...

mersi ptr sfat, o sa incerc

de fapt eu st toma nepriceputul

normal ca nu mergea ptr ca il deschideam complet aiurea, in mod normal se deschide din workstation care ruleaza win xp :rolleyes:

in ea st instalate interfetele si nu poti sa le deschizi din aiurea....

va multumesc inca odata ptr suport!