Jump to content

intrebare lame

ebenize

Recommended Posts

aha.. ce e convertizorul hidraulic? poti da imi dai un link cu el de pe realoem.

asta este blocul hidraulic , ca idee

http://images4.bizoo.eu/image/img360/sale/Bloc-Hidraulic-Cutie-Automata-OPEL-VOLVO-6-VITEZE_9469231_1339525214.jpg

Ideea e sa dai din acceleratie cat sa faci ca turatia la "relanti" (cat timp tii ambreiajul calcat) sa fie cat mai aproape de cea la care o sa ajunga motorul dupa ce dai drumul la ambreiaj. Se numeste rev-matching si daca faci asta cum trebuie, ajuti si cutia si ambreiajul si vei si accelera mai repede.

Ideea e sa dai din acceleratie cat sa faci ca turatia la "relanti" (cat timp tii ambreiajul calcat) sa fie cat mai aproape de cea la care o sa ajunga motorul dupa ce dai drumul la ambreiaj. Se numeste rev-matching si daca faci asta cum trebuie, ajuti si cutia si ambreiajul si vei si accelera mai repede.

stiu despre ce vorbesti dar imi iese cam greu asta .. cred ca am cablul un pic slabit si rar iese lin. De aceea intrebam daca se intampla ceva grav daca retrogradez fara iau piciorul de pe acceleratie pentru ca iese lin manevra. Eh, o sa o folosesc in depasiri mai mult sa nu distrug altceva.

Edited by ebenize

Pai daca zici ca iti iese lin si ca ai cablul putin slabit inseamna ca exact asta faci. Pana acum nu apasai suficient acceleratia. Gandeste-te ca de la 2000 ture trebuie sa ajunga la 3000 (sa zicem). Si asta destul de repede. Normal ca trebuie sa-i dai mai tare.

eu iau piciorul total dupa acceleratie cand schimb, indiferent ca schimb rapid ori incet....probabil ca la diesel nu conteaza , la benzina probabil pt cuplu conteaza sa o ti putin accelerata in caz ca mergi mai ..grabit Edited by gelu_bmw

aha.. eu am condus e46 cu acceleratie pe potentiometru .. la alea n-am treaba sa fac rev-matching ca sunt mai sensibile fata de cele pe cablu. Eu sunt obisnuit sa fac frana de motor tot timpul fie in oras fie pe viraje fie la coborare... strica ceva chestia asta? ma refer daca fac tot timpul frana de motor nu la ce am zis mai sus Edited by ebenize

aha.. eu am condus e46 cu acceleratie pe potentiometru .. la alea n-am treaba sa fac rev-matching ca sunt mai sensibile fata de cele pe cablu. Eu sunt obisnuit sa fac frana de motor tot timpul fie in oras fie pe viraje fie la coborare... strica ceva chestia asta? ma refer daca fac tot timpul frana de motor nu la ce am zis mai sus

dimpotriva, cu conditia sa n-o faci chiar de pe redline ...

e misto sa facem posturi cu si despre scris

hai las-o jos ca macane, asta-i deja gandire cu premeditare :popcorn: