Jump to content

schimbari piese dupa achizitie bmw 530d an 2001

Recommended Posts

salut. am si eu nevoie de putin ajutor si cateva sfaturi. peste 1sapt o sa`mi achizitionez un bmw 530d din 2001. are 211.000 km , tin sa va spun ca sunt in germania(lucrez aici) si tot aici l`am gasit. am fost acum cateva zile de l`am vazut,l`am probat cate ture pe acolo,km, masina e tank. motorul este super silentios,trage foarte bine,nu are gram de rugina sub ea,si nici nu pare a fii renovat sau mai stiu eu ce la ea. masina este intrun parc auto al unui italian,omul a zis ca le aduce numai din italia, tin sa va spun ca in parc la el acolo este plin numai de porsche,bmw m3 2010 , S5 etc etc. acum a ramas doar ca el sa.mi faca starea tehnica ( TUV-u ). am facut un precontract cu el si i`am dat si un avans de cateva sute ca sa fiu sigur k il iau eu si nu pierd masina sa mi`o ia altul. acum intrebarea si nevoia de sfatul vostru este..... ce ar fii bine si ce m`ati indruma sa schimb la masina dupa ce o iau? gen ulei,filtru ulei/diesel/aer, curelele,injectoare,etc etc. nu stiu daca masina din anul asta are filtru de polen sau particule nu stiu exact care cum e. nu ma prea pricep asa,nu sunt fan mecanica la masini :) de asta va si intrb si am nevoie de ajutorul vostru. ms anticipat

salut. am si eu nevoie de putin ajutor si cateva sfaturi. peste 1sapt o sa`mi achizitionez un bmw 530d din 2001. are 211.000 km , tin sa va spun ca sunt in germania(lucrez aici) si tot aici l`am gasit. am fost acum cateva zile de l`am vazut,l`am probat cate ture pe acolo,km, masina e tank. motorul este super silentios,trage foarte bine,nu are gram de rugina sub ea,si nici nu pare a fii renovat sau mai stiu eu ce la ea. masina este intrun parc auto al unui italian,omul a zis ca le aduce numai din italia, tin sa va spun ca in parc la el acolo este plin numai de porsche,bmw m3 2010 , S5 etc etc. acum a ramas doar ca el sa.mi faca starea tehnica ( TUV-u ). am facut un precontract cu el si i`am dat si un avans de cateva sute ca sa fiu sigur k il iau eu si nu pierd masina sa mi`o ia altul. acum intrebarea si nevoia de sfatul vostru este..... ce ar fii bine si ce m`ati indruma sa schimb la masina dupa ce o iau? gen ulei,filtru ulei/diesel/aer, curelele,injectoare,etc etc. nu stiu daca masina din anul asta are filtru de polen sau particule nu stiu exact care cum e. nu ma prea pricep asa,nu sunt fan mecanica la masini :) de asta va si intrb si am nevoie de ajutorul vostru. ms anticipat

Pai ar fi logic, ca daca masina merge bine, nu stai sa-i schimbi juma' de motor; in principiu la achizitionarea unei masini sh, se schimba toate lichidele (ulei,lichid de racire,cel de frana, pt servo,etc), toate filtrele(aer, motorina,habitaclu,etc), apoi se verifica pe rand starea masinii: in primul rand franele(cum sunt discurile de frana, placutele,tuburile sa nu fie crapate,etc), directia,eventuale jocuri batai in suspensie(brate,bucsi,pivoti,etc),si nu in ultimul rand mersul motorului....dar daca zici ca ai mers cu ea si ti s-a parut buna...atunci e ok!!! Insa de obicei o masina de genul asta se duce intr-un service bun pt o verificare mai amanuntita.

Masinile din anul asta nici nu viseaza la filtru de particule; filtrul de polen e altceva.

suspensia nu mi s`a parut a avea probleme,cel putin cat am mers cu ea. discurile de frana am dat cu degetul pe ele si pareau ok,nu aveau dungile alea,gropitele/santurile alea pe ele dak pot sa zic asa. placutele a zis omu ca le are deja noi si ca le schimba mecanicii lui inainte de TUV.directia este ok,volanul nu are jocuri/tremura . am luat mana dp volan in timpul mersului si nu avea nici o tenta de a se abate de la directie. cutia schimba bine in jur de 2000 turatii,bine asta depinde si cand de tare apesi pe pedala at cand vrei sa ii dai viteza. piese pt consum ce ar trb sa schimb ? el a zis k ia in jur de 10-12% in oras,dar na ca fiecare,asa as fii zis si eu ca sa o dau :) ce piese ar trb sa schimb sau sa reglez pt consum? si mai o intrb, masina are toba finala originala,cea din fabrica. as dorii sa o schimb,sa ii pun una mai sport,2/4 iesiri de evacuare, ce mi`ati recomanda pt un sunet demn de bmw. niste jante ceva pe 17 sau pe 19 dak nu sunt prea mari,cu buza.ms

Daca masina e in stare buna, nu o sa ai de schimbat nimic la ea. Daca nu, o sa constati pe parcurs sau dupa un tester - in general probleme pot fi la turbina, actuatoare, fulie, tampoane motor, piesa cu tepi. De recomandat - schimbat uleiul in cutie, daca nu a fost schimbat, filtrul epurator, odata cu schimbul de ulei.

KM reali par cam putini pt o masina din 2001.

nici nu am zis k sunt reali,adica cel putin nu cred. as vrea sa stiu daca as putea sa ma duc cu cheia la o reprezentanta bmw si sa pun acolo la un aparat sa`mi scaneze cheia si sa zica cati km reali are. sau la modelul asta din 2001 nu se poate face cu cheia? si as mai vrea niste sfaturi pt a achizitiona o toba finala sport,cu 2/4 iesiri si cu un sunet demn de bmw pt motorul asta de 3.0 diesel.ms