Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

consum marit dupa o reparatie scumpa! e39 525d

Recommended Posts

sa incepem cu inceputul! probleme cu un injector,scapa prea mult pe retur,bun,schimbam. ma zgircesc la 800 lei si iau unu reconditionat,se monteaza si dupa 1000km incepe sa intrerupa motorul in relanti. test! injectorul respectiv iesit din paramatri,se schimba cu altu pe garantie care dupa 200km avea un ziriit pe la 2000-2500 rotatii iar peste 3000 tacanea motorul ca la dacii avansu cind mergeau cu gazolina. mers cu mecanicu in proba sa auda tacanitu si dat talpa pina la 4500 rotatii si am ajuns doar in treapta a4a si sa pierdut puterea motorului. bun! vedem ce are,reparam.injectorul respectiv din nou varza+piston topit+supape topite la cilindru respectiv. cumpar piese pt reparatie si injector nou pe cod de motor,duc si turbina la verificat ca un proprietar constiincios ce sunt si primesc raspunsul ca daca tot fac motorul ar fi bine sa nu mai put acea turbina inapoi pt ca are joc axial mare si s-ar putea sa o dea pe ulei. cumpar si turbina. motorul desfacut verifica mecanicu rampa comuna si conductele de la rampa la injectoare si gaseste span(pilitura),mai imi da o surpriza,pompa mea de inalta presiune este uzata si impreuna cu motorina baga si pilitura. se comada s.i pompa dar si asta reconditionata pt ca noua e prea scumpa. se monteaza totul. motorul merge bine dar eu tot am un pitic pe creier si zilnic sunt la service si test si verificat de nu curge ceva pe undeva si iar la service sa beau o cafea cu baietii,pina cind dupa vreo 1000 km parca imi intrerupe motorul in mers in frina de motor,la accelerare nu era nici o intrerupere sau lipsa de putere. pus din nou testerul si eroare senzor din rampa(presiune prea mare). era simbata,magazine inchise,dar gasesc un sezor de pe alta masina de anglia aflata la dezmembrat,luam sezorul il punem si totul e ok de atunci pina azi,MAI PUTIN CONSUMUL! si explic inainte de toate aceste reparatii pe ultimii 150000 km aveam un consum extraurban de 7-7,5L/100km si 9-9.5L/100km urban,iar acum a crescut cam cu 2L atit urbancit si extraurban. de ce? masina chiar merge bine,motorul este silentios si trage bine din orice turatie! consumul ma enerveaza si este consum facut la pompa nu dupa OBC. astept pareri! multumesc!

ca voi nu stiti de ce am asa consum nu-i bai! va spun eu de ce acest consum. din cauza senzorului din rampa luat second hand si cred ca cu alt cod. rezolvare cu un senzor nou comandat pe VIN. consumul a revenit in limitele normale!
  • Like 1

• 2 weeks later...

ca voi nu stiti de ce am asa consum nu-i bai! va spun eu de ce acest consum. din cauza senzorului din rampa luat second hand si cred ca cu alt cod. rezolvare cu un senzor nou comandat pe VIN. consumul a revenit in limitele normale!

Mda, salut, destule probleme, apreciez insa faptul ca ne-ai spus si cauza consumului marit chiar daca nu a postat nimeni la povestea ta. Numai de bine si drumuri fara probleme!

cum ti-au dat seama de senzor ? a aparut pe tester ?

@miculitd

mie mi se pare că ai un consum extraurban cam mare. la mine e în jurul valorii de 6% şi nu conduc băbeşte şi nici nu merg la consum...

nici odata nu am avut consum mai mic de 7 extraurban in România,doar in Ungaria mi-a iesit 6 l dar nu am mers mai tare de 137km/h,de frica radarelor si-a limbii lor armonioase(vb pe autostrada)

cum ti-au dat seama de senzor ? a aparut pe tester ?

pe tester totul era in regula,la parametri,dar senzorul a fost singura piesa cumparata second hand.

Edited by miculitd